Dagen today!


Idag så red jag på banan och red igenom henne iför i morgon. Red igenom Lb:1 och då hade jag pisken så där så att händerna skulle vara stilla. Red sedan igenom Lc:2 och då tog jag ner pisken. Och jag tror mina händer var rätt så stilla Ayla var sjukt fin men kunde ta upp huvudet då och då, när jag red med pisken sådär. Red igenom då en gång till och då gick´det super, Sen fick hon skritta ett tag innan jag tog lite galopparbete. Skrev rätt så kortfattat så jag inte har så mycket tid just nu.
 

Allt fixat

Hej nu är allt fixat och klart tills i morgon ny badat Ayla,Byt schabrak, smörjt allt och packat transporten. Och så klart ridit  Nu    är     det      bara        att        tagga      tills      imorgon

visste du att...

Varje gång jag krafsar Aylas bakhovár så fisser hon alltid, och när jag håller på med hennes svans.

31 Augusti

Hej idag så ska allt fixas till morgon dagen då det är tävling sjukt TAGGAD. Jag rider igenom Lc:2 och Lb:1

Bloggning i morgon

Hej har haft lite problem med datorn så ska försöka att fixa det, så imorgon blir det mer bloggning

30 Augusti

Hej idag så rider jag ut i skogen en sväng går direkt ut i stallet när jag kommer hem från skolan.

30 Augusti

Hej idag så rider jag ut i skogen en sväng går direkt ut i stallet när jag kommer hem från skolan.

Sorry

För den dåliga bloggningen men idag så fick i alla fall Ayla vila, för jag hann verkligen inte rida.

Sm-Medaljören vill bli nästa Rolfgöran Bengtsson

Den första SM-medaljen bärgades under helgen.
Nu siktar Filip Ågren, 15, på att bli Sveriges näste stjärnryttare.
– Jag vill bli bäst. Sveriges nästa Rolf-Göran Bengtsson, säger Ågren som kom trea i SM på hästen Cardina.

 

Tidigare i somras var han på EM för ponnys. Då gick det inget vidare och Karlstadsryttaren missade finalen med tre platser. Men i SM gick det desto bättre.

– Allt stämde i hoppningen, säger Ågren och fortsätter:

– Det här känns givetvis bra, det är min första SM-medalj.

Men målsättningen var inte satt såpass högt innan SM började.

– Nej, målet var att ta sig till final.

• Hur tycker du att samarbetet mellan dig och Cardina fungerar?

– Det fungerar bra. Det sägs ju att man lär känna sin häst fullt ut efter ett år och det är ungefär så länge som jag har ridit på henne.

Cardina har funnits med hos familjen Ågren sedan barnsben. Uppfödd i Skattkärr har Filips far tagit hand om henne – tills det var dags för sonen att börja rida på stoet.

– Han har haft henne fram till nu egentligen. Jag har fem hästar och tre ponnys.

Och nu siktar Karlstadsryttaren högt. SM-medaljen borde egentligen bara vara början på en framgångsrik karriär – om man får tro honom själv.

– Jag vill bli bäst. Sveriges nästa Rolf-Göran Bengtsson. OS var en liten besvikelse när man tittade på det, och det var ju tråkigt att Rolf-Görans häst skadade sig. Men när det är stora tävlingar så är det inte alltid den bäste som vinner… Det kan alltid hända så mycket med nedrivningar och så.

Men för att ta sig till toppen krävs det uppoffringar. Något som Ågren anammat rejält.

– På sommarlovet har jag gått ner till stallet vid nio på morgonen, ätit lunch och sedan gått upp till huset igen på kvällen. Nu när jag har börjat skolan så lägger jag kanske fyra timmar om dagen på ridningen.

• Hur klarar du av det?

– Nu ska jag gå första året på Karlstads idrottsgymnasium med inriktning på ridsport. Så då blir det skola, hem till stallet och sedan lite pluggande på kvällen.

• Skolan blir inte lidande av det?

– Lite kanske. Sedan umgås jag mest med folk jag tävlar med. I skolan hinner man träffa lite kompisar på håltimmarna och rasterna. Annars är det mesta stallet.

Filip Ågren passar även på att ta död på myten om att hästhoppning ska vara en tjejsport.

– Det är mest i Sverige som det har blivit så. Kolla på Tyskland. Där är det tvärtom. Kommer man upp i seniorklassen så är det betydligt fler killar som rider och i världstoppen är det i princip bara killar, säger Ågren som beger sig till Danmark i helgen för ytterligare en tävling i det späckade schemat.


Ayla 28 Augusti

Idag så gick det verkligen bra hon formen var mumma och ja, allt var perfekt.
Efter vi ätit så gick jag ner och hämtade henne i hagen. När jag borstat henne och satt på all utrustning och var klar. Så gick jag ut och hoppade upp. Skrittade ner till paddocken och skrittade en stund, när jag kortade upp tyglarna och tänkte mycket på mina händer så att dom skulle vara så stilla som möjligt.
Började att trava. Tog upp pisken så att jag hållde i båda ändarna på den så att mina händer skulle vara stilla. Hon avr super fin i formen tog lite galopp också lite innan jag red igenom Lc:2. Tog ner pisken sen så började jag att rida det, Gick hur bra som helst hon var jätte fin i formen det ända som inte var så bra var avsakningen till skritt över medelinjen. Galoppen var mumma. Sen så fick hon skritta några varv innan jag red Lb:1an. Det gick inte riktigt lika bra. Då. Men har inte tid att skriva så ordetligt. Men bilderna är från idag.

Hemma nu= Gå ut i stallet

Hej har kommit hem från skolan nu och går ut till stallet så vi höres senare.

Dagen idag

Idag så ska jag rida igenom programen inför tävlingen på Lördag ;D

Vila

Vart vila idag istället för henne. <3

xD :P

Haha knäpp som jag är så skrev jag ut i stället för Tävling glömde helt bort det. :P

Veckoplanering!

Ayla
 
Måndag:Ut
 
Tisdag: Dressyr på banan
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Rida på banan
 
Fredag: Vila
 
Lördag: TÄVLING!
 
Söndag: Ut tror jag
 
Tar det lite lungt den här veckan

27 augusti!

Godmorgon, idag så vilar Ayla eller så rider jag i hagen eller ut i skogen vi får se

Ridur i skogen i spöregn. (Ayla)

Idag så red jag och mamma ut i skogen. När vi skrittade iväg så sken solen och det var fint väder. När vi kom in i skogen så kortade jag upp tyglarna och vi började att trava. Travade i väldigt många vattenpölar riktigt kul. Vi red sedan in på en liten väg där vi galopperade, Galppperade också i vattenpölarna. Satte mig ner ocj jobbade henne litegrann. Gach vad fin hon var går inte att beskriva. När vi sedan vände och galopperade tillbaka och sedan saktade vi av till trav. Och så började det att dugga lite smått. Men vi red vidare. Och när vi sen skulle rida upp på en väg så började det verkligen spöregna så vi fattade galopp. Och galopperade till en stor grann, där vi stannade och väntade tills det hade slutat lite. Sen travade vi vidare hemåt. När vi kom hem så var jag helt genom blött verkligen. :D
<3

26 Augusti

Hej i dag så red jag ut i skogen med mamma, Kommer upp senare hur det gick och så. Hade bra så länge

Hoppning,Dressyr eller fälttävlan

Jadu, svårt. Eftersom att jag inte har hoppat myket fälttävlan bara tränat det en gång. Hoppning eller dressyr då. I Hoppningen så är det mycket fart och fläkt ocg det gillar jag älskar verkligen att hoppa. Men derssyren är ju också lika rolig. Där ser allt så prydligt och fint ut. Så jag vet inte vad jag ska välja. Men i fall jag tänker efter så kan det komma sig att Hoppningen är lite roligare, Så hoppning får de bli.
Är inte inne på min dator så jag hade ingen Fälttävlings bild i arkivet
 

Sporrar nylon från John Whitaker

Vad fräcka dom var asså, men jag vet inte om jag skulle vilja ha ett par. Liom ja dom var ju hur coola som helst men ändå inte så att WOW dom här måste jag bara köpa.
Tvåfärgade sporrar i nylon från John Whitaker   Finns att köpa på cheval ridsport för 129 kr.
 

Nya stjärnor till Globen!

Gud vad roligt!

Nu börjar truppen till Stjärnornas hoppning - där kändisar från den "vanliga" världen tävlar i hoppning - i Globen att ta form. Och det är en hel del nya namn inför årets upplaga.

Truppen brukar ändra utseende under hösten, men till den inledande kick-offen hos Louise Haaga på Skästa finns åtta kändisar med på listan.
- Vi tänker köra en riktig boot camp med dem på Skästa. Alla är i stort sett helt klara, det är bara Erik Saade som inte är helt hundra. Men vi tror han kommer att vara med, säger Louise Haaga.

Stjärnornas hoppning 2012
Ola Rapace - skådespelare
Erik Saade - sångare
Peter Magnusson - komiker, skådespelare, programledare och manusförfattare
Sara Varga - sångerska, låtskrivare och DJ
Sofia Wistam - programledare
Tobias Karlsson - dansare
Caroline af Ugglas - konstnär, sångerska och körledare, stilvinnare 2011
Mia Coldheart - sångerska, vinnare 2011


25 Augusti

Hej idag så hoppas jag att jag hinner att rida och i sånna fall så vet jag inte rider nog ut en lungn tur i skogen. Med inte så jätte mycket jobba utan bara mest ta det lungt.

Visste du att...

Jag går också på Konståkning, om jag skulle vara tvungen att välja konståkning eller hästar. Så skulle jag självklart stt välja hästar. <3

24 Augusti!

Hej idag så vilar Ayla men går bort till henne och sätter på henne salva och så.

One perfect pony! <3

Idag så longerade jag Ayla. Och det gick bra. Ibland så kunde hon bli lite ofocuserad och kolla på allt annat. Men jag gick först och hämtade henne i hagen snacka om skitig ponny. Borstade av henne all lera och sånt. Sen så gick jag och hämtade benskydd,pisk och longeringslina. Gick sen ner med henne till ridbanan och gick med henne några varv innan jag tog ut henne på en volt. Började att trava henne och då vill hon bara dra sig in i mitten. Men när jag putade ut henne så stannade hon där ute. Bytte varv och då gick hon fint tog lite galopp i samma varv och det gick också ganska bra. Tog galopp i andra varvet och då var hon lite ofocuserad på mig. Men sen så travade hon lite sen så gick jag med henne.
 

23 Augusti

Hej påer, idag så tar jag det lite lungt då hon gått hårt 2 dar i rad. Longerar henne lite lätt
.
 

Dressyrträning 22 Augusti 2012! (Ayla)

Idag gick det verkligen jätte bra. Skrittade först fram ute men sen gick jag in och började att trava. Tog lite galopp också innan Cicci kom, När hon kom så skulle jag bara trava på en volt. Och då så rörde jag så mycket på mina händer så hon plockade upp ett silverfat. Som jag skulle hålla i. Så att mina händer skulle vara stilla och det funkade jätte bra. Red med det ett tag innan jag skulle rida igenom Lc:2. När jag skulle rida det så var det en sån himla skillnad. Ayla vart så mycket  finare som helst och min sits. Gud vad bra det gick. Så det måste jag öva på mera. När jag ridit klart så körde vi lite galopp med att hon skule fatta galopp när jag sa till och så och det gick bra. Skulle sen rida på fyrkantspåret och göra skänkelvikningarpå spåret och ibörjan så gick det sådär men dom sista gångerna så gick det riktigt bra. Sen så trvade jag av. Och hoppade av och gick ut och gick med henne där.
En gammal bild från i Vintras! :D

Hppträningen igår! 21 Augusti 2012

Hade gjort massa tidsinställda till idag men dom kom inte upp??
Men igår så var det hoppträning! När vi kom dit så hade dom redan byggt klart banan så vi behövde inte hjälpa till. Så vi tog ut henne och satt på henne sadel, mm. Skrittade in på banan och skritta någrea varv innan jag kortade upp henne och bör jade att trava efter jag travat en stund så tog jag lite galopp. Sen så skulle vi sammlas. Jag och en till som hade ponny fick börja att galoppera över några cavalettis på en volt. Och det gick bra ibland så vsrt det konstigt och hamna fel och så. Och så skulle vi sedan hobba ett räcke och sen komma på en oxer. På räcket så kom jag lite nära men på Oxern så kom jag helt perfkom en gång till på det då gick det jätte bra. Jag kom sedan på ett räcke sen på ett annat räcke. Och det gick kanornes. Vi skulle sen komma på en kompinaskion förstången gick jätte bra sen så skulle jag komma en gång till och när jag hoppat det första hindret och hon skulle presic hoppa av på det andra. Och så stannar hon. Och jag flyger  sadeln och blir hängades över henne hals. Och vi river hela hindret och hinderstöderna. :P. Sen kom jag en gång till och då gick det bra. Efter kombinationen så skulle jag direktt komma på en trippelbarr och det gick jätte bra. Och sist så hoppade vi bana med allt. Och då fick jag ett bra flytt det gick bra.

22 Augusti

GODMORGON, Idag så står det dressyrträning för Cicci Brage på schemat. Sluter 3 idag på skolan -_-
Men gud var snäll och inte kolla på min sits :P
 

Drar ut till stallet

Nu. Har presic kommit hem från skolan. Vi ska vara där kvart i 6 och hjälpa till att bygga banan.

Gårdagens ridpass! (Ayla) <3

Hej vart lite ändringar så idag så red jag ut i stället så det blir longering på Torsdag istället.
Det gick bra idag hon var lite bråkig i munnen ibland men för det mesta så var hon fin. Hon var ibörjan väldigt slö så hon gick knappt fram. Men när vi började att trava så vart hon lite kvikare.  Galopperade över 2 stockar med några galoppsprångs mellanrum. När vi tog galopp på den mindre rakan då jobbade jag mest på formen. Skrev rätt så kortfattat.
 

21 Augusti!

Idag så är det hoppträning känns som evigheter sen sist. Så det ska bli riktigt kul.

Försäkring

Vad har ni för försäkring på era hästar/djur. Själv så har vi Agria Djurförsäkring är riktigt bra tycker jag.

Veckoplanering

Såhär kommer min och Aylas vacka att se ut förhoppningsvis
 
Måndag: Longering
 
Tisdag: HOPPTRÄNING!!
 
Onsdag: DRESSYRTRÄNING!!
 
: Torsdag: Ut
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Kanske Tömkörning annars ut
 
Söndag: Kanske Tömkörninf annars ut beror på vad jag gör på Lördag
 

20 Augusti

Hej idag när jag kommer hem från skolan så ska jag longera Ayla var ett tag sen. Så vi får se hur det gåt <3

Du är helt perfekt i mina ögon. <3

idag så gick det riktigt bra ibland men också ibland så vart hon för pigg. Och sprang upp i luften med huvudet. Red den vanliga vägen idag. Galoppen var hon riktigt fin i på tillbaka vägen jobbade på fint. På dit vägen så raceade jag bara så hon skulle bli av med sin energi som hon hade. Men när vi trvavade hemåt så tog jag ett litet skutt över en stock om låg på marken och det gick bra. Övade också på att hon skulle gå i vatten för hon är lite rädd för vatten. Skrev ett jätte långt inlägg om ridpasset men det bara försvann, Aja nu så ska jag fixa massa tidsinställda till imorgon när skolan börjar. :P
min fina pärla

Dagen idag

Hejsan på er, idag så ville mamma att jag skulle följa med henne ut i skogen så jag gör det. Blir mera uppdate ikväll.

utan dig finns inte Jag! <3

Idag så gick det helt ok. Vi red somsagt ut i skogen. Skrittade henne tills vi kom till grusvägen. Och så började vi att trava. Jag gjorde några skänkelvikningar från ena sidan av vägen till den andra gick inte så bra i början men lite senare när jag gjorde det igen så gick det toppen. Vi red till trav/galopp rakan och när vi kom dit så hade dom tagit bort det där dom sått så vi tänkte att vi kunde rida lite där. Men vi gjorde inte det då set precis kom en traktor som skulle köra därinne. Så vi började att galoppera på rakan Leffe(mammas häst). Red förre och då när vi började att galoppera så vart hon lite hätsig och ville galoppera Leffe. Så jag lätt henne göra det och gud vilken fart det blev. Galopperade ifrån mamma, Haha xD. Men den så kortade jag upp henne och saktade ner till trav. Sen så vände vi och trava tillbaka. Och när vi kom till den vanliga vägen så saktade vi av till skritt. Odå så började kördetruskan (stav) att köra och då blev Leffe lite rädd och hoppade till så då gjorde Ayla också det och hon hoppde rakt ner i ett dike men som tur var var det inte så djupt. Så vi skrittade vidare hemåt.

Hööks shopping

Vi åkte till Hööks nu under förmiddagen istället för det rengnade.
Detta följde med hem:
 
En som man har under tömkörningsgjorden. Från showmaster
Hjälm från Lami-cell. Det var allt
 
 
 
 
 
 

18 Augusti

Hej, idag så rider jag ut i skogen med mamma. Men nu på förmiddagen så åker vi till Hööks.

Går ut nu till min bästa

Går ut i stallet nu och tar in henne och borstar henne och lite småt.

Så gick det för hästen Irma

Hästen Irma var dräktig när hon och de andra hästarna rymde från sitt sommarbete i Djäkneboda utanför Umeå under onsdagen. Irma är en shirehäst, vilket är världens största hästras, och hon fastnade i ett dike och kom inte loss.

Först efter en dramatisk insats av räddningstjänsten så kunde hon räddas. Frågan är hur det gick för fölet i hennes mage?

- Vi vet inte om hon har tappat fölet, men hon visar inga tecken på det, säger ägaren Anette Bergström till Västerbottensnytt.

Enligt henne vill de inte göra något ultraljud än, eftersom de inte vill jaga upp Irma mer. Det kommer de istället att göra senare i höst.

Hög puls

Idag är Irma ute med de andra hästarna på gården, men tar det lugnt. Enligt veterinären är hennes puls förhöjd och hon har fått b-vitamin för att inte få muskelinflammation.

-Hon är lite stel, som efter ett hårt träningspass! säger Anette.

Tillbaka på gården

För Anette har det varit en osäker tid och hon har tagit hem alla hästarna från sommarbetet för att de inte ska rymma igen. Men hon vill passa på att tacka räddningstjänsten för deras insats.

-Vi hade inte kunnat dra upp henne själva, utan att skada henne, säger Anette.

Som tur var hade räddningstjänsten vid ett tidigare tillfälle besökt gården för att öva sig på att hantera hästar. Nu fick de pröva sina kunskaper i verkligheten.

 

Ucsh tur att det gick bra för hästen Irma


Vilar

Idag så vilar Ayla och så men i går så gick jag en promenad med henne i skogen, det gick bra när vi skulle gå hem den så ville hon bara springa hem. Men jag försökte att bromsa henne. När vi kom ut på asvslten så blev hon mycket lungnare. :D <3
 

Totilas ska träna i Holland

Tyska ekipaget Totilas och Mathias Rath ska under hästen börja träna på heltid hos den holländske förbundstränaren Sjef Janssen.

 

Hingsten ska vara i träning hos Janssen till fullt ut i vinter, säger den holländske förbundstränaren till dressagebews.com. Ekipaget var preliminärt uttaget till OS i London, men ströks i början av juli efer att Rath drabbats av körtelfeber och sjukskrivning.

Rath ska också ha med sig tre-fyra yngre hästar till Holland. Träningssamarbetet skulle egentligen börjat tidigare i år, men sköts upp på grund av farhågor om en intressekonflikt för den holländske förbundskaptenen. Nu är starten för samarbetet satt till om ungefär tre månader, alltså i mitten av november.


16 Augusti

Godmorgon, idag så går jag en promenad med henne då hon gick så hårt igår så tar det lite lungt.
 

Dressyrträning 15 Augusti (Ayla)

Idag så var det ju Dressyrträning. Det gick hur Grymt som helst. När vi kom så var dom ute och red. Så jag skrittade fram där ute men det var så hårt på banan ute så vi gick in i ridhuset då det var Pay and jump på den stora banan. När jag kom in i ridhuset så började jag att trava, Red på en volt och jobbbade hen´ne i vänster sidan (där hon är lite stel fortfarande) När träningen började så red jag först igenom Lc:2. Och hur grymt gick inte det det gick jätte bra. Var bara halten och hälsningen som inte vart så bra. Och Cecilia sa att detsåg riktigt bra ut och hon trodde om det hade varit en tävling så hade jag kommit placerad. Riktigt kul att höra. Red igenom det än gång till. Då var halten bra men ökningen lite sådär. Sen så övade vi på uppridningar men halt och hällsning. Då så börjar hon att backai halten då jag trycker invänster bogen då hon tar ut den. Men sen när vi gjort det några gånger så gick det mycket bättre.
 

Just nu...

Dressyrträning för Cecilia Hansson.
 

Visste du att...

Ayla fisser alltid när man lyfter på nån av bakhovarna/bakbenen. :P xD.
När jag tävlar hoppning så är jag jätte nervös, men när jag tävlar dressyr så är jag nästan inte ett dugg nervös
 

Gårdagens pass! (Ayla)

Igår så vart det lite ändrade planer jag rad ut med mamma i skogen i stället. Vi skrittde i ca 15 min. När vi började att trava så var det massa insekter som irriterade henne så hon slängde med huvudet och så. Men när vi kom in mera i skogen så var dom borta. Vi tog lite galopp vid en Sand/grus väg. Raceade i början och i slutet så kortade jag upp henne. Och Gud vilken galopp hoj fick då sjukt fin var hon. Sen så travade vi tillbaka och satt mig ner och jobbade henne ordentligt, Hon var riktogt fin och jobbáde på med bakbenen. Sen så skrittade vi hem.
Min fina <3
 
 

15 Augusti

Idag så är det Dressyrträning för Cecilia så Tagga

Hat inte hunnit

Att göra tidsinställda men i morgon så lovar jag att det kommer uppdatering

Veckoplanering v.33

Så här ser min och Aylas vecka ut. Kan ju bli lite ändringar.
 
Måndag: Ut
 
Tisdag: Hoppar lite på banan eller dressyr
 
Onsdag: DRESSYRTRÄNING.
 
Torsdag: Skritta ut
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Rider dressyr på banan
 
Söndag: ut
 
 
 
 

Ayla den 13 Augusti

Sorry för uppdateringen men har inte hunnit att göra tidsinställda men har varit borta nu under dagen.

Men jag red ut i skogen idag med mamma. Ayla var riktigt fin idag men vi skrittade tills grusvägen började, Och då kortade jag upp tyglarna och började jobba henne lite smått. Och så började vi att trava. Hon jobbade på fint men jobbade henne ett litet tag sen så fick hon bara trava. Sen så skrittade vi ett tag där det var lerigt och halt. sen så tog vi lite galopp Raceade lite i början innan jag kortade upp henne. Och när jag kortade upp henne så var hon jätte fin jobbade på och var fin i formen. Så jag är riktigt nöjd över dagens pass. :D <3
 

Tävlingar.

Nu så har vi anmällt mig och ayla till 4 tävlingar i septemper. Våran första Lc i hoppning och första Lb i dressyr.
 
1 Septemper så är det tävling på Örebro ryttar team Dressyr rider Lc:2 och Lb:1
 
8 September Ld clear round i Laxå
 
9 Septemer På Ryttar kamraterna kumla dressyr tävling Lc:2 och Lb:1
 
15 Septemper hopptävling Ld clear round och Vår första Lc På Örebro ryttar team.
 
Det bev 2 tävlingar i rad men det ska vi nog klara.
 
 
 

Visste du att...

Ayla har aldrig bockat med mig på ryggen.
Jag har ramlat av och brytit nyckelbenet och en annan gång brytit armen båda inom ridsporten.
 

Ayla 12 Augusti! (Min fina <3)

Hej red ett ordentligt dressyrpass på banan. Och kan säga ett ord det gick GRYMT! bra. Tog och skrittade några varv innan jag kortade upp tyglarna. Jobbade mest på formen och att hon skulle vara kvar i formen och det funkade bra. Tänkte samma sak i traven att hon skulle vara kvar i formen. Hon ville verkligen jobba och hjälpa en så gått hon kunde. Red igenom Lc:2 en gång. Gick kalas bra ända tills galoppen då vart hon lite små hoppig och så. Men i andra varvet så gick det mycket bättre. Körde lite galopp på volt och hon var jätte fin i formen. Och kortade den en gång vart trav rätt så många gånger men i slutet så kunde hon vara kvar i väldigt kort galopp i ca 4 varv. Sen så travade jag av henne och skrittade några varv.
 
 

Mjukisbyxor från Kingsland.

Ett par riktigt mysiga byxor från Kingsland. Riktigt snygga var de. Skulle passa bra till om man bara ska ha på sig dom hemme eller om man inte ska rida eller så så kan man ta dom till stallet.         Finns att köpa på Skara hästsport för 599 kr

12 Augusti 2012

Idag så rider jag ett dressyrpass på banan när jag kommer hem. För var på kräftskiva igår och har sovit där tills idag.

Min bästa ponny

Idag så red jag ut i skogen med mamma. Vi tog det lite lungt blev bara lite trav och skritt. Men när jag jobbade henne i skritten så var hon väldigt framåt och ville verkligen jobba, och hon var sjukt fin. I traven så ville hon nästan bara springa på  men när hon blev lite tröttare så kunde jag jobba ner henne i en fin form.
 
Finis <3

Visste du att...

Att jag tycker inte alls så mycket om att mocka i halm tycker det är roligare att mocka i spån. :P.

Patrik Kittel skandaler säljer tidningar

Patrik Kittel på Scandic fick till en riktigt fin ritt i den avslutande OS-küren. Även om man enligt Patrik "straffas" lite av domarna för att ha ett tidigt startnummer.

- Det är svårt att starta i början, jag hade säkert kunnat ha ett par procent mer med en senare start. Man jobbar sig liksom upp poängmässigt genom tävlingens gång. Många hävdar att det inte är så, men det är min erfarenhet. Och mig sporrar det bara, säger han.

Samtidigt är Patrik väldigt nöjd med både hästen och ritten.
- I dag mår jag bättre i halsen även om jag blir lite mer andfådd än vanligt. Det var mycket uttryck i min häst i dag och formen var fin. Jag är jättenöjd med hur han har varit under hela OS, även om det blev lite stolpe ut. Tyvärr hade jag en miss i bytena i varje i dag, det kostade nog 80-strecket, menar han.
Efter att ha haft missar i bytena i flera klasser ska Patrik nu hem och analysera vad det kan bero på.
- Jag får väl rida utan stigbyglar till nästa OS, så att jag sitter stadigare och mer still, skrattar han.

Scandic säljs eventuellt
För till Rio tänker Patrik definitivt ta sig, kanske på framtidshästen Donna Unique, kanske på Scandic.
- Vem vet, Salinero går ju OS nu som 18-åring, Scandic är 17 i Rio. Det har spekulerats mycket i om han ska säljas, men inget är bestämt ännu. Jag äger en tredjedel av hästen och vi ägare ska sätta oss ner efter OS och diskutera. Vi lever ju alla på det här och måste kunna tjäna lite pengar på det också...
För Patriks del beskriver han sig i första hand som hästutbildare, och där ingår det att sälja hästar ibland.
- Det här, att få komma till OS och tävla, är bara godisbiten eller desserten i jobbet. Men visst vill jag till Rio, några OS till ska jag allt göra innan jag blir gammal och gråhårig. Det är ju det härliga med den här sporten, att man kan hålla på länge!

Kan bli rättsligt efterspel
När det gäller framridningsbilderna på Scandic i väldigt djup form, som har vållat så mycket debatt på nätet, utesluter inte Patrik att det kan bli rättsliga efterföljder.

- De kan ju inte hålla på och trycka på mig alltför länge. Å andra sidan har vi pressfrihet och människor har rätt till sin åsikt. Men jag tycker det är synd att folk tar bilder helt ur sitt sammanhang, i stället för att komma fram och diskutera med mig efteråt. Men de säljer ju inte lika många tidningar då, vilket skandaler gör. Jag brukar uppmana folk att komma och titta när jag rider i stället för att döma mig utifrån sensationsbilder, säger han.
Patrik menar att uppståndelsen inte tog bort hans fokus från tävlandet. Däremot tog det bort lite av det positiva med OS.
Nu väntar i alla fall ett par härliga semesterdagar i Dubai för Patrik och hustrun Lyndal Oatley. Och Scandic ska få lite ledigt i hagen.
- Varken datorer eller hästar får följa med till Dubai, det ska bli jätteskönt!


Dagen idag! :)

Hej nu på morgonen så ska jag rida ut med mamma när vi kommer tillbaka så rider jag lite på banan, så är det tänkt i all fall. :D
 

Sorry

För den dåliga uppdateringen idag men jag lovar att i morgon då så kommer det att komma massor av inlägg.
 

Rolf-Göran Bengtsson världsetta igen

Rolf-Göran Bengtsson fortsätter att toppa rankningen över världens hoppryttare när juli månads resultat är inräknade. Ny tvåa på listan är britten Nick Skelton.

 

Det är åttonde månaden i rad som den Tysklandsbaserade skåningen toppar världsrankningen. Nick Skelton avancerar från femte plats. Rolf-Göran Bengtssons försprång har dock minskat. Poängskillnaden ned till tvåan är enbart 29 poäng. Förra månaden hade Bengtsson 357 poäng till godo på tvåan.

Tio-i-topp
1. (1) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 2 592
2. (5) Nick Skelton, Storbritannien 2 563
3. (8) Steve Guerdat. Schweiz 2 445
4. (3) Pius Schwizer, Schweiz 2 395
5. (16) Christian Ahmann, Tyskland 2 225
6. (2) Kevin Staut, Frankrike 2 220
7. (7) Marcus Ehning, Tyskland 2 217
8. (3) Eric Lamaze, Kanada 2 120
9. (13) Beezie Madden, USA 2 110
10.( 6) Marco Kutscher, Tyskland 2 092


10 Augusti

Godmorgon på er, idag så ska jag rida ett dressyrpass på banan. Eller så tar jag och går en promenad. Vi får se vad jag känner för när jag kommer hem.
 

Världens finaste! <3

Idag så red jag ut i skogen barbacka. Och det gick sjukt bra. Skrittade ett tag på vägen när jag kortade upp tyglarna hon slängde med huvudet och hållde på men det var för att fkugorna och småkryp iriterade henne. Men så fort jag började att travade så slutade hon. Travade in på en stig där jag nästan alltid brukar rida och där hade dom huggit ner massa träda men det var några som gade ridit där så det var upptramat. När jag kom ut till en sand väg så tog jag lite galopp där galopperade en liten bit och vände sedan och galopperade tillbaks jobbade henne inte så mycket i galoppen. När jag saktade av så travjobbade jag henne och gud vad fint hon gick då hon var bara jätte fin. sen så skrittade jag hem.
 

9 Augusti

hej idag så rider jag ut i skogen är det tänkt i alla fall.

Vad är roligast Hoppning eller dressyr??

Ja det är svårt båda är ju roligt i hoppningen så går det fort medans i dressyren så tar man det lila lungna. Och i hoppningen så behöver man ju också dressyr och både jag och Ayla älskar att hoppa men vi tycket också om att rida dressyr. Men i fall jag måste välja så tror jag att jag tar hoppning.
Vad tycker ni är roligast?? Hoppning eller dressyr??

Vad är ri


Ayla!

Ayla är min D-ponny som blev min den 17 Maj 2011. Och med dessa år så har vi hunnit tävla Lc dressyr och Ld hoppning med placeringar. Men nu i höst så ska vi börja tävla Lb/Lc. Ayla är den snällast ponny som finns enligt mig. Hon är lungn var man gör och är. Hon skulle aldrig göra något med menning. Hon är 146 i mkh. Och är 6 år så väldigt lung för sin ålder.  Hon har en riktig personlighet vet ingen häst som är som henne. Men annars så kan hon helt plöstligt vara hur pigg som helst men för det mesta så är hon rätt så lagom.
Bästa <3
 
 
 
 

Info om mig Josefin Lundberg

Hejsan och välkommen till min blogg jag heter Josefin Lundberg och är 12 år. Jag brinner för hästar och ridning. Jag har en D-ponny vi namn Ayla och det kommer i ett annat inlägg. Ja jag har knappt tid att vara med kompisar då när skolan har slutat så går jag direkt ut i satllet sen så är jag där ett tag. jag är en rolig. rätt så blygg men har blivit mycket bättre,  snäll ja jag vet inte. Men hoppas att ni gillar det och vill fortsätta att läsa min blogg.! :D
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0