Mer sen..

Hinner verkligen inte skriva om träningen idag men ni får det i morgon bitti. :D

28 Februari!

Sista Februari kändes som om det nyss var julafton :P men idag så är det dressyrträning för Cicci får se vad jag gör med Ayla med antagligen så vilar hon.

BUSS!

Nu sitter jag i bussen, när jag kommer hem så ska jag på konståkning och kommer inte hem förens kl 8. Så dom vilar som sagt idag
Hur söt är hon inte?

https://cdn3.cdnme.se/3865899/7-3/pic_512e16439606ee1216e129db.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3865899/7-3/pic_512e166a9606ee11de9621eb.jpg" class="image">


Min dröm..

Är att bli världsstjärna i hoppning men kan också gå i dressyr det skulle vara sjukt kul. Tänk er att hoppa i globen eller i Scandinavium för flera tusen i publiken det skulle vara hur coolt som helst. 
Har även en dröm om att få tävla Ayla och träna henne som jag gjorde i sommras men det kan jag helt glömma, men om det skulle gå då ni, ni vet inte hur glad jag skulle bli jag gör till och med vad som helst för tt det sja gå men det är tyvär bara att drömma viddare :( 
Att träffan One Direction skulle också vara en stor dröm som skulle uppfyllas, jag älskar dom verkligen dom är sjukt bra ska ni veta.
Gud så kul vi hade då. <3 älskar dig! <3

27 Februari!

Godmorgon, idag så får Livett vila Ayla också tror mamma behandlar henne då jag inte hinner.

På väg hem!

Sitter i bussen nu på väg hem när jag kommer hem så rider jag på direkten. Få se har inte bestämt mig än vad jag ska göra med Ayla få se ska i alla fall behandla henne hade jag tänk.
Johanna på bilden ❤


Visste du att..

  • Det jobbigaste som finns är när man inte har gjort några tidsinställda och har inga ideer alls jag är där just nu.
  • Mina favoritord: Vet inte, typ, och Nosta prendo vet inte varför men säger alltid det :P
  • Alla tycker jag ser minst 2 år äldre ut än vad jag är är 12 år men blir 13 om exakt 1 vecka och 6 dagar.

Sorry för upp och ner bild.

26 Februari!

Exakt 2 månader kvar till Ghs nu! Idag så sja Livett ridas i ridhuset och skrittas ut blir så frustrerad jag vill ju rida ut men det kan jag inte för har avrken brodd eller snösulor på Livett och det är nog rätt så halt nu uppe i våran skog så får vänta tills det har smällt bort -_- Ayla ska jag i alla fall gå med hade jag tänkt.

25 Februari

Hej, skola idag -_- men idag så ska Livett vila Ayla få vi se vad vi gör med henne.

Spänd Livett och fin Ayla

Idag så var Livett väldigt spänd fast det kan jag nästan förstå det låg pinnar, sågar och allt möjligt inne i ridhuset för vi håller på att sätta upp speglar så det var nog därför.
Men i början av passet var hon jätte fin jobbade henne mycket på volt och att få henne mjuk i sidorna. Gjorde också väldigt mycket olika skänkelvikningar öppnor slutor m.m  Ayla sladdade vi ridhuset med hon var väldigt duktig behandlade henne också.

Hööks!

Var på hööks igår och skulle köpa ett pelham bett till Livett eftersom hon är så stark i hoppningen men vi köpte ett baby pelham men fick hem lite andra saker också.
Foddrade ridstövlar var rea på dom 349 kr
 
2 par ridstrumpor
Pelhamdelta och baby pelham
och skydd för kedjan.

24 Februari

Sista dagen på lovett :( men idag så ska i alla fall Livett ridas i ridhuset Ayla får vi se vad jag gör med. :D
 
Visst är hon underbar? älskade ponny! <3

Dålig uppdatering...

Jag vet men hade aldrig tid idag eller igår att göra några inlägg. Men i alla fall så sladdade vi ridhuset idag med Ayla gick super mamma red Livett idag så ni vet läget.

Dagen!

Idag så hoppade jag lite smått med Ayla hon var jätte duktig och tyckte det var jätte roligt. Hann tyvärr aldrig rida Livett idag då vi skulle på bio och grejsa lite så hon fick vila idag.


Minnen! <3 som aldrig får glömmas! <3


Film hoppträningen!

Kom ihåg det var första gången jag hopptränade med henne.
 

22 Februari!

Hej, idag så ska Livett ridas ett lugnt pass i ridhuset och kanske skritta ut på henne. Ayla ska jag hoppa lite med springa med henne och hoppa.

There is no better than yours <3

 I morse så red jag på Livett i ridhuset red mycket bommar, tyckte det gick bra.
Började med att skritta över bommarna hon tog stora och fina steg red också mycket skänkelvikningar som vi alltid brukar göra i början. Hon var fin i formen gjorde samma sak traven i galoppen så tyckte hon det var så kul så att hon blev väldigt stark där men n't hon bliovit lite trött tog jag en galopp till och då var hon jätte fin.

Ayla var verkligen JÄTTE duktig vi harvade typ ridhuset med henne med en typ pall som man har halmbuntar och sånt på , och brydde sig inte ett dug det var bara i början hon tyckte det kändes konstigt men annars ingenting hon fick mycket godis efteråt ska ni veta. <3

Hoppträningen och bästa ponnyn!

Hej, idag så tömkörde vi först Ayla hon var gudomligt fin faktiskt. Hon skötte sig super fick några bilder så ni får se.

Sen var det ju hoppträning det gick faktiskt väldigt bra hon var jäkligt stark men om man bara satte sig ner i sadeln och sa åt henne så lyssnade hon. Vi skulle först hoppa på en serpentin första gången så gick det inte så bra hade typ noll koll och så men det vart bättre efter ett tag. Vi hoppa sen en linje med först ett räcke och sen in i en kombination med 4 galoppsprång i mellan det gick jätte bra förutom att det typ kändes som om vi skulle välta i kurvorna. Hoppade sen ett kryss sen på linjen och sen serpentinerna och det gick super vi hoppa sen bana på allt.
Mamma filma lite så förhoppningsvis ska jag försöka få upp den här :)


På väg hem!:)

Så ni så är jag på väg hem från konståkningen det gick bra. Nu när jag kommer hem ska jag äta nåt och bara ta det lugnt ett tag sen ska jag tömköra Ayla och sen är det hoppträning. Ni får ha det bra så länge :D


20 Februari!

Hola, idag så är det äntligen hoppträning har längtat så himla mycket har aldrig hopptränat med Livett förut så det ska bli jätte roligt. Ayla ska tömköras idag också. :D

Fult upp!!

Har idag verkligen haft fult upp idag. Först på morgonen så var det konståkningsträning när jag kom hem ca 12 så var det att äta. Sen så gick jag ut i stallet och behandla Ayla tog sen på henne tömkörningssele, hon var jätte fin mamma tömkörde först det såg jätte bra ut. När det var min tur så gick det sådär jag kan säga att jag är inte proffs direkt har bara tömkört en gång tidigare så det gick helt okej.

Sen red jag Livett i ridhuset från en början var hon lite titig men sen i slutet var hon jätte fin. Red igenom Lc:2 en gång då vid galoppen snettigenom så typ drog hon med mig hehe men övade på det gjorde halt och ryggade och efter ett tag så lyssnade hon jätte bra och var jätte fin.

Ayla idag!


Några saker du kanske inte visste...

  • Ayla är en riktig tiggare hon nosar i fickorna ocg gör allt för att få godis.
  • Det är bara 66 dagar kvar till Göteborg horse show.
  • Livett är bara 156 cm i mkh.

19 Februari 2013

Hej på er, idag så hade jag tänkt att rida Livett lugnt inte rida hårt utan ett lugnt pass Ayla tänkte jag tömköra eller bara gå en promenad med.

Träningen igår!

Tycker jag gick ganska bra ibland så ver hon grymt fin och ibland helt okej. Vi skulle rida på en volt och flytta framdelen utåt i vänster gick det jätte bra men i höger så drog hon sig lite utåt eller vad man ska säga så det vart lite konstigt.
Vi skulle rida på en fyrkant i mitten av ridhuset och rida så noggrana hörnpaseringar som möjligt, det gick kanon hon var dessutom jätte fin i formen. I galoppen så vart hon iblan lite stutssig och stark så jag fick hålla tilbaka henne ganska mycket så kom nästan aldrig ner till jobbandet. 
När träningen var slut så var Livett helt slut det droppade nästan svett om henne till och med så hon var väldigt trött kan man säga.
Ni får en gammal bild på oss.

ÖRT!

Vilken klubb rider ni för? Själv rider jag för Örebro ryttarteam!


18 Februari!

Hej, idag så ska jag gå en promenad med Livett och kanske Ayla det beror på vad jag hinner! träningen igår kommer upp i kväll hom var jätte fin på träningen.
 
 

17 Februari

Hej idag så är det charlies träning rider kl 12 så ska gå och ta in Livett nu Ayla går jag nog en promenad med men det kan ändras. :)


Mitt drömjobb?

I hela mitt liv enda sen jag var jätte liten har jag velat bli Veterinär i alla fall hålla på med djur. Alltså jag vill inte bli dom som opereraar stora sår och öppnar upp nee fy det vill jag inte, utan typ en sån som kollar småsår och i fall dom har ont någonstans att hitta felet lixom det är det jag vill bli för jag älskar djur. Kan också tänka mig att bli polis det verkar kul när det händer någonting hela tiden dom sitter ju också vid kontoret och så men inte hela tiden. Jag vill inte bli något där man sitter framför datorn hela dagarna och inte gör något särskillt det verkar vara riktigt trist.
 

KONSTÅKNINGSTÄVLING!

Hej, idag så rider mamma Livett för Charlies jag ska rida för han i morgon :D för idag så ska jag till Uddevala och tävla men i konståkning har gjort ett ridsinställd men kommer uppdatera er såklart bloggar i bilen rätt så lång väg dit och såklart där borta. Ni får önska mig lycka till! <3

Världens bäst ponny och häst! <3

Idag så skrittad
 
e jag först ut på Livett med mamma och Leffe, det var hur mysigt som helst när vi kom tillbaka från skritturen så red jah henne i ridhuset när jag satt ner i sadeln pch krävde lite av henne så var hon jätte fin verkligen. Red typ lite slalom så att hon skulle bli mjuk och följsam i sidorna, gjorde också mycket skänkelvikningar som gick bra. Red igenom Lb:1 en gång och det gick bra inte jätte bra utan helt okej, i galoippen var hon nästan för pigg men gick och jobba henne sen fick hon trava av sig lite och skritta en stund.
 
Idag så testade vi att åka pulak efter Ayla, gud så suktigt hon var första gången hon gjorde det och hon brydde sig inget världens snällaste ponny säger jag bara <3. Mamma ledde henne eftersom det var första gången hon travde till och med, jag satt i pulkan och typ skratta haha det var så guppigt  det lätt ju bakom henne rätt så rejält men hon brydde sig inte. Hon fick massa godis av mig när vi var klara. Älskar dig för mycket Ayla!<3
 

ska försöka tolka Ayla nu!




Just nu




Aylas inkörning!

Just nu så letar vi efter vagn så om nån har någon som dom ska sälja får ni gjärna höra av er. Vi har somsagt börjat lite vi har först och främst tömkört henne lite nu och tatt på henne sele och lite sånt men vi har inte börjat sätte på vagn utan vi tar det lugnt först. Vi hade tänkt ta hjälp av nån Eva tror jag hon hette när vi kommer till stjälva körningen, jag vet ingenting om körning eller någonting hur man lixom kör in dom har ingen som helst erfarenhet av det eftersom  jag inte är så in satt i det. Så jag vet inte riktigt hur man ska göra så det är därför vi ska ta hjälp av nån Eva så ni vet.

SPORTLOV!

Hej, idag är det första dagen på sportlovet :D idag hade jag tänkte att först skritta ut på Livett och sen rida i ridhuset. Ayla hade jag tänkt gå en promenad med hade också tänkt fota lite också ;)

Fixar tidsinställda!

Fixar gryma inlägg tills i morgon!

Har ni några ideer?

Kommer inte på något har ni något?? vad vill ni läsa om?

Alla hjärtans dag! <3

Idag är det alla hjärtans dag <3, idag så har hag brottom när jag kommer hem från skolan kommer hem ca kvart i fyra. På det ska jag hinna rida Livett och borsta Ayla kl halv 6 ska jag vara hos Cassandra och dom för att ha praktiskt grönt kort.

13 Februari!

Hej idag så tror jag Livett vilar igen, ayla vilar också borstar nog bara henne. :D

Mina mål med Livett!

  • komma ut på lite tävligar i vår Lc Lb
  • Träna i hoppningen att hon ska lugna ner sig mera och inte bli stressad och dra mot hindrerna.
  • Hitta varandra mer så att vi blir ett.
  • Fortsätta träna så som vi gör nu, och bara ha kul på vägen.

12 Februari!

Hej, idag så får Livett vila Ayla också. :D <3

Fullt upp!

Idag så har det varit fult upp, i eftermiddags så tog jag in Ayla borstade henne och behandla henne. Tog sen in Livett och red henne i ridhuset red ett ordentligt dressyrpass och det gick jätte bra hon var lite fjantig ibland, men hon var oftast riktigt fin. Jag och min lillasyster skrittade av dom på vägen. Efter middagen så gick jag ut igen och tog in Ayla igen ock så tömkörde vi henne jag har aldrig tömkört förut men mamma har gjort det hon vat jätte fin vi sprang över bommar sprang mellan koner och så, hon gick jätte fint och krökade på nacken riktigt snyggt hihi <3

Vilket steg...

Har ni sett hennes steg nu vet jag i alla fall att hon kan. <3
 
Snälla kolla inte på min sits!
 

11 Februari

Hola, min hals plågar mig verkligen gör jätte ont. Idag så frå vi se vad jag gör om Livett vilar eller inte Ayla ska i alla fall få en behandlig idag med.
Kommer ihåg denna känslan...

Förlåt

För dålig uppdatering men har inte haft tid eller ideer till at blogga, så ni får gjärna komma med förslag. 
Idag så skulle grönt kors kursen vara p åtävlingen på ÖFK och titta hur man gör på tävlingarna osv och när jag kom ehem så orkade jag ingenting verkligen så Livett fick vila. Ayla gick jag en promenad med innan vi åkte dit gjorde också en behndling på henne med biolighten tror hon tyckte det var skönt :)
Bild från igår dokm andra kommer upp i olika inlägg.

10 Februari

Hej , idag så ska jag rida ett dressyrpass på <livett i ridhuset, Ayla ska jag gå med i ridhuset. :D

Livet är inte bara en lek utan man måste kämpa för att få det man vill ha!!

Hej, idag så hoppade jag Livett i ridhuset hoppade bara studs. När jag travade över dom så var det fel avstånd för vi hade avståndet till när vi skulle hoppa typ, jobbade henne i traven och det gick jätte bra hon var ganska fin när vi började hoppa så var hon pigg och framåt som hon alltid är när man hoppar. När jag galopperade lite på volt så var huvudet i luften så det gick inte så bra, hoppade studsen några gånger och det gick super hoppade studsen tillslut på 80 cm. Bilder kommer kanske i morgon.
 Borstade sen Ayla och myste eller det gjorde jag före jag red. <3

Livet är inte bara en lek utan man måste kämpa för att få det man vill ha!!

Hej, idag så hoppade jag Livett i ridhuset hoppade bara studs. När jag travade över dom så var det fel avstånd för vi hade avståndet till när vi skulle hoppa typ, jobbade henne i traven och det gick jätte bra hon var ganska fin när vi började hoppa så var hon pigg och framåt som hon alltid är när man hoppar. När jag galopperade lite på volt så var huvudet i luften så det gick inte så bra, hoppade studsen några gånger och det gick super hoppade studsen tillslut på 80 cm. Bilder kommer kanske i morgon.
 Borstade sen Ayla och myste eller det gjorde jag före jag red. <3

myys! <3

Hej, är med Ayla just nu ska snart ta in livett och rida! :)


fresh food

Sitter just nu på frech food med wilma och Johanna, dom har verkligen jätte god mat. När jag kommer hem ska jag rida


Dog efter krock med häst

En 67-årig man avled under torsdagskvällen på Karlskoga sjukhus av de skador han fick när personbilen han körde kolliderade med en lösspringande häst. Olyckan inträffade på länsväg 237 mellan Storfors och Karlskoga vid 17.30-tiden på torsdagen. En stund tidigare hade ryttaren ramlat av hästen.

- Han fick först tag i hästen men sedan så slet den sig och då small det på vägen, säger Tommy Lindh, presstalesman vid polisen i Värmlands län.

En 47-årig man som var passagerare i bilen skadades. Han vårdades på intensivvårdsavdelningen på Karlskoga sjukhus, men skadorna ska enligt uppgifter till polisen i Värmland inte vara livshotande. Hästen dog omedelbart.


8 Februari

Godmorgon! idag så tror jag att jag rider i ridhuset på Livett vi får se, vi får se vad jag gör med Ayla också.

Livett 7 Februrai 2013

Idag så red jag i ridhuset, red i hoppsadeln så red inte så ordentligt så att säga. I skritten så var hon jätte fin gjorde en övning som vi gjorde på en Cicci träning och det gick super tycker jag, i traven så var hon väldigt framåt och gick fint med huvudet var tvungen att göra mycket övergånger då hon var pigg och sprang ifrån annars. Galoppen gick super den var jätte fin där var jag också tvungen göra massa övergångar, så jag är rätt så nöjd. När jag gjort i orning Livett så tog jag ut Ayla och borstade henne.
 

LÄNGTAR...

Så sjukt mycket till GHS det ska bli grymt, vill ni veta vad jag hade tänkt att köpa? tänkte göra en lisa eller vad man säger som jag förhoppningsvis ska hitta men det är inte säkert jag köper exakt det kan ju bli ändringar. Det känndes som om det just varit 200 dagar kver kommer ihåg när kag började räkna ner då var det ca 207 dagar kvar och nu är det bara 78 dagar kvar, så att det har gått fort. Längtar sjukt mycket. Kag ska dit med mamma, min lilla syster. Wilma och hennes mamma.
 
Ska ni dit?

7 Februari

Hej, igår så var ju mamma med Ayla till ATG det gick jätte bra hon markerar inte längre men hon är fortfarande lite stel så hoppas biolighten kan få bort det.
 
Idag så skam jag ridas Livett i ridhuset lite lugnt och Ayla ska bara borstas. <3
Det här är en biolight.

lunch

Har lunch nu så passa på att blogga lite. När jag kommer hem så ska jag borsta Ayla hade jag tänkt.


6 Februari

 
Hej, igår så red jag Livett i ridhuset från en början så tyckte jag att det inte alls gick någe bra hon hade huvudet i luften och nee det gick inte bra, sen så när jag satte mig ner  då hände något hon tog plöstligt ner huvudet trambade under sig ocg gick helt perfekt gud vilken känsla det gick jätte bra gjorde då lite skänkelvikningar som gick bra. I galoppen så var hon springig men fick henne i en bra form och hon jobbade på bra.
 
Idag så ska Livett få en behndling av typ en biolight som vi har beställt som ska komma idag så hon ska alltså vila. Ayla ska till ATG och kolla om hon fortfarande är halt eller om hon ska behndlas en gång till sen så ska jag borsta henne också <3

5 Februari

Hej, idag så har vi nationella prov i Svenska blää, sen så ska jag rida Livett och kl 6 är det grönt kors jurs eftersom jag ska tävla storhäst nu så måste jag ha det. Blir nog lite live uppdatering idag har inte hunnit gjort tidsinställda så blogga i skolan ska i alla fall försöka. ;)

3 saker ni kanske inte visste...

  • Jag får jätte dåligt samvete när jag hämtar Livett i hagen och Ayla kollar på mig och säger men jag då skulle du inte hämta mig? hatar det när hon ser så på mig får jätte dåligt samvete hihi :P
  • Jag tycker inte om när andra bestämer över mig.



4 Februari

Hej, idag så får Livett vila hon hat gått hårt hela veckan nu så hon förtjänar att vila. Ayla ska jag bara borsta idag så hon bli ompysslad också.

Promenix!

Idag så gick jag en lång mysig promenad med Ayla och mormor vi gick ´´får rundan´´  som vi kallar den mysigt var det vi gick i ca 1 timme så en ordentlig promenad vart det, borstade sen och pysslade om henne lite.
Bild från idag.
 

just nu...




Hur jag tänkt?

Hur jag tänkt med det där att jag inte kan tävla Ayla mer, jag tycker det är jätte tråkigt och ville ha en till ponny som jag kan tävla med eftersom jag vill tävla mot mina kompisar och alla min kompisar rider ponny så jag tyckte det var jätte jobbigt. Men jag har inte tid att ha en till ponny åker ju konståkning också och kommer hem rätt så sent från skolan några gånger veckan så jag skulle aldrig hinna, jag skulle hinna i fall jag slutade på konståkningen men det vill jag inte det tycker det är jätte roligt och vill inte sluta, så jag får helt enkelt rida Livett så då bli hon som min egen och jag kör Ayla 3-4 dagar i veckan och rider henne kanske få se vad dom säger 2 dagar i veckan och sen rider jag Livett 5-6 dagar i veckan det hinner jag för mamma brukar mocka och sånt åt mig på vardagarna. Så då hinner jag både med hästarna och konståkningen, men jag kommer ju att redan vara på storhäst när sen alla andra kommer upp ditt och då har jag ju kommit rätt så långt så man får tänka så istället, men tänker på det fortfarande att jag vill ha en till ponny. Men sånt är livet man får tänka posetivt i stället så blir det bra.

 
Den mest älskade ponnyn som finns! <3 <3

3 Februari!

Idag så ska min moster rida Livett igen, så får inte rida idag :/ men somsagt så ska jag gå en promenad dag med Ayla. Sen i kväll är det åtsmöte med klubben. :D
'
Älskar dig mitt hjärta <3

Toppen dag!

Idag så var det först konståkning, sen så red jag faktiskt Jackie jätte bra gick det när jag verkligen fick igenom honom så var han SÅÅ snygg min lila snygging. Hann inte gå med Ayla idag det gör jag igår i stället men borstade och såklart gosade men henne min prinsessa och prins! <3 <3

Mitt konståkningsliv

Hur jag började på konståkning?
Jo jag tror det först och frmst var för att mamma ovh pappa ville att jag skulle lär mig att åka skridsor så jag började på skridskoskola, sen var det nog också att jag såg det på tv., och tyckte det verkade kul. Så jag började jag tyckte att det var jobbigt i början ramlade hela tiden fick blåmärken och allt. Men när jag lärt mig så tyckte jag att det var jätte skoj började lära mig hopp och pirutter var sen av med hjälmen fick mitt program och började at tävla, dom första gångerna så gick det inge bra men sen så blev jag placerad och kom på pallen. Óch nu så är jag här B-åkare.
 

2 Februari

Hej, idag så ska min moster rida Livett så jag ska bara ta hand om Ayla tänkte gå en liten promenix med henne idag. :D

sorry!

Förlåt för den usla uppdatering idag men han inte göra tidsinställda igår. Men idag så skrittade jag först en sväng och mamma gick med Ayla sen så red jag ridhuset hon var verkligen jätte fin tog det lite lugnt eftersom det var träning igår. Borstade sen Ayla och så.


1 Februari!

Idag så ska jag skritta på vägen och sen rida på banan eller i ridhuset. Ayla ska jag borsta och göra nåt med henne vi får se vad det blir.

RSS 2.0