Skritt

Blev bara skritt idag gick lite med henne och red lite barbacka för att mjuka henne i sidorna red i ridhuset då det var svin halt på vägen.

ÖNSKELISTA 2012

Hmm svårt...
 
Ett marinblått john Whitaker schabrak
JW  BOMULLS SCHABRAK
Hlälm Gpa speed air evolution
+ kläder,pengar och lite små grejor.
 
Inte så jätte mycket men kommer inte på så mycket mer.

Veckan produkt hos Skara hästsport


Polotröja kingsland

Tyckte att den här tröjan så väldigt mysig ut, gillar inte att det är polokrage tycker det inte är någe skönt, men gillade märket tyckte det var snyggt så jag vet inte vad det blir Hiss/diss?? Ni hitter den HÄR för 999 kr.

29 November!

Hej, idag så blir det en promenad med Ayla skyndar mig så jag hinner innan det blir mörkt.

Sista November

 
Inte långt kvar till jul nu... i alla fall idag så blir det en skrittur ut med Ayla mysigt värre.
 

Vilodag!!

Idag så får Ayla vila, är det tän´k kommer inte hem förens kl 8 då jag åker till konståkningen efter skolan.

ayla 27 November

Hej, idag så var sharpman här när dom kom så berättade jag för dom vem Ayla är och så, sen så mätte dom henned rygg och allt möjligt så la dom  på massor av olika sadlar men ingen passade men det var en som var helt okej. Jag red runt lite i den jag tyckte den var jätte skön men den låg nästan precis som den andra gör så då var det ingen ide att ta den. Men vi ska pröva en annan mer kletig padd och en annan sadelgjorg så vi ska beställa det.

150 DAGAR KVAR!!!

Nu så är det 150 dagar kvar till Göteborg längtar som tusan.

Ledig!!

Är ledig i dag från skolan hur skönt är inte det, är det för att sharpman kommer och då behöver ju jag vara med för jag ska ju också tycka om sadeln så jag ska rida kl 11.00.

Stockholm horse show!

själv så ska jag inte ditt, jag åker i stället till Göteborg och Falstebo horse show. Men jag kommer så klart sitta och titta på tv och på datorn,

Fredag 30 november SVT Play/Mobil 16.30-17.00 - barbackahöjdhoppning och internationell tävling med islandshästar.
Lördag 1 december SVT Play/Mobil 12.00-14.00 - sammandrag från världscupen i dressyr, Grand Prix.
SVT Play/Mobil 15.30-17.00 - matinéföreställning med bland annat riddarspel, ryttaragility och internationella shownummer. Söndag 2 december SVT 1/Play/Mobil 11.00-12.00 - direktsändning från Grand Prix-hoppning.

SVT Play/Mobil 13.00-16.00 - direktsändning från världscupen i dressyr, Grand Prix Kür.
SVT 1 15.30 (i Vinterstudion) - sammandrag från världscupen i dressyr, Grand Prix Kür.
SVT 24/Play/Mobil 20.00 - sammandrag av internationell hoppning (1,50) och världscupen i fyrspann


Vecoplanering

Måndag: Vila/promenad
 
Tisdag: Sharpman kommer så ridhuset.
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Skritta ut
 
Fredag: Ut med lite trav
 
Lördag: Lite lätt på banan/ Vila
 
Söndag: Promenad: Vila.
 
Vi tar det ju väldigt lugnt i veckan nu.

26 November

Idag så går jag nog en promenad eller så vilar Ayla vi får se.

Ridit Livett

Red Livett idag gick väll rätt så okej rider nästan aldrig henne men kände för det. Efter det så tog jag Ayla borstade pysslade om henne och så masserade jag henne och gav henne medesin. På Tisdag så får jag rida Ayla ska rida lite lugnt för så kommer sharpman hit så får vi se om vi hitter någon ny hoppsadel till henne. :D
<3

Hemåt

Är på väg hem nu, tyckte att det gick kanon.


Heej

Idag så ska Ayla vila eftersom hon har lite ont, men jag ska nog rida kuvert mammas häst. I alla fall nu sitter jag i bilen på väg till konståkningstävling så lycka mig till. :D blir nästan ingen uppdate idag när jag kommer hem då ska jag allt uppdatera det lovar jag.


massage

Hej, idag så fick Ayla vila masserade henne i ca 25 min och borstade henne.


Lumberjacka

Den gär jackan tyckte jag var riktigt snygg, lite höst/vinter jacka inte så tjock lagom gillar märket och luvan ser mysig ut. Så en hiss för mig.

24 November

idag så får vi se anntingen så får Ayla vila eller så rider jag ut väldigt lungt.

:(

Idag så var massören här och masserade Ayla. Och hon var inte halt utan hon var lite öm vi typ kotan kronan något sånt var det, så hon ska ta det lite lugnt alltså man kan rida men inte så hon blir svettig om i förstår.
Älskar dig! <3

23 November

Idag så ska jag nog gå en promenad men Ayla, hon har säker träningsvärk och så ska hon få ta det lite lugnt så då passar det bra med en promenad. :D

Bästa Ayla!

Idag så var det ju dressyrträning, det gick sjukt bra hon var jätte fin. När jag ridit fram ordentligt så började vi träningen. Vi började med att jag skulle rida snettigenom kort diagonal och länga hennes steg jag tyckte att det gick helt okej faktiskt men hon har ju väldigt svårt att länga sina steg, jag skulle sen korta dom och det gick jätte bra.
 
Vi gjorde en fyrkant med bakdelsvändningar i hörnen i skritt det gick kanon, tog lite galopp och då så skulle jag korta länga, korta, länga ja ni förstår gick sådär faktiskt hon var väldigt trött och jag också. Jag red sen lätt och lät henne trava i en låg form. När jag kom in i stallet så tog jag en blöt svamp och skölde av henne lite hon vart genom svätt. Och satte på ett svettäcke så fick hon gå in i boxen.
Bilderna är från i dag, jag vet min sist är hemsk.
 

Visste du att...

Dom inläggen som kommer upp här, är nästan bara tidsinställda alla är det förutom ridpassen annrs så är alla tidinställa.

22 November

Idag så är det dressyrträning för Cicci i vårt nya ridhus så vi slipper åka iväg med transporten.

Ayla hoppträningen! <3

Träningen idag, tyckte jag gick väldigt bra till när vi hoppade bana allt gick jätte bra tills sista hindret.
Vi började träningen med att vi alla skulle rida på en volt och korta stegen och länga dom, gick super med att korta dom med helt okej när vi skulle länga de. Sen så skulle vi rida utan stigbyglar och rida lätt över några bommar har inte ridit utan stigbyglar på jätte länge. Vi skulle hoppa ett kryss oxer eller hur man ska säga utan stigbyglar dom första gångerna gick det väll sådär men dom sista gick det jätte bra.
Vi hoppade sedan en oxer sen så skulle vi släpa stigbyglarna och gå in på en volt där det var en liten cavaletti(stav) bom, och sedan ta dom igen och komma på et räcke det gicke verkligen jätte bra vi hade ett bra flyt. Vi hoppade på ett räcke och sedan studs och sen en oxer också det gick jätte bra i vänster varv men i höger ville hon liksom in till mitten eller hur man ska säga.
 
Vi hoppade bana på allting sen på ca 90 cm, gick verkligen bra kom jätte bra på en oxer som också var väldigt bred men till sista hindret så gick det lite för fort och så var den nog också lite för bred för henne ni ver ju att hon har svårt att hoppa brett. Så hon stannade, hon stannade igen men då så tog vi en liten mindre galoppsträka och då hoppade hon jätte fint. Vi skulle hoppa det åt andra hållet när jag kom på oxern så stannade hon igen och då tar hon upp huvudet och jag slår min läpp i hennes huvud så har värsta fläskläppen nu. Men hon hoppade sen i alla fall då gav jag henne massor av beröm. Men jag är ändå jätte nöjd hon skötte sig super tycker jag. <3
Mamma skulle ta bilder men hon glömde visst det tyvär :/
 

JAKARUS <3 <3

Har lite bilder på min förra ponny, det som är så brea det är att han fortfarande bor hos oss för min lillasyster rider och då fick hon ta över honom. ÄLskar dig! <3
 
 
 
 
 

21 November

Idag så är det hoppträning för Lotta Björe hon som är komentator i världscupshoppningen, det ska bli sjukt kul och se hur hon är.
Tycker om den här bilden mycket.

Lite ändringar

Blev lite ändringar i schemat i morgon så är det hoppträning för Lotta Bjöte något som klubben anordnar(stav), och på Torsdag så är det dressyrträning för Cicci i vårt ridhus. :D
 

Dagnes planer!

Idag så hade jag tänkt att rida ut en lugn tur, men mamam behövde låna Ayla när hon skulle rida ut med hennes kompis så då får mamma rida Ayla idag.
Världens underbaraste

VECKOPLANERING!

Måndag: Vila
 
Tisdag: promenad/ridhuset
 
Onsdag:vila
 
Torsdag: Ut
 
Fredag: Ridhuset/banan
 
Lördag: Ut
 
Söndag Banan
 
 

19 November

Good morning, idag så blir det vils för Ayla det är hon värd, nu så kan man rida i ridhuset också så det kansek blir premiär i morgon vi får se.

Världscuphoppning

Sitter nu och kollar på världshuthoppningen Jens vart precis nolla :::D


Dagens planer...

Idag så blr det ett dressyrpass på banan så får vi se hur det går. :D

Dagen!

Hade gjort massa tidsinställda, men dom har inte kommit upp konstigt...
Men i alla fall idag så red jag ut med mamma, kan säga att det blev lite drama då och då haha :P. Men när vi skrittade  i väg och då hållde dom på att fixa i orning motorkrossar, men vi började att travade  hon var sjukt fin kan jag säga i gloppen också sjukt fin var hon. Men när vi travat på en raka och ska vända vi travar en bit och då så håller dom på och kör med motorkrossarna och så, då så hör jag något bakom mig och vips så ligger mamma på åkern och Leffe står en bit bort snacka om att jag blev rädd Ayla vart ju så klart jätte spänd och ville bara springa där i från. Men som tur var så står Leffe stila dom gick upp på vägen igen så hoppade  hon upp och så försökte vi att rida hemåt, när dom lugnat ner sig lite så tog vi lite galopp. Men icke sa nicke Ayla bara flög upp i galoppfattningen gjorde värsta bocksprånget hållde nästan på att flyga av med gjorde inte det hon gjorde det en gång till men inte lika hög. Vi saktade av och travade en bit sen så skrittade vi hemåt.

Bästa ponnyn? <3

Hej idag så red jag ut med mamna, direkt när jag kom hem så hade mamma redan gjort i orning Ayla så vi skulle hinna rida innan det blev mörkt. När vi skrittade in på grusvägen så började vi att trava

flyttade henne från ena kanten till den andra hon lyssnade bra och hennes form var perfekt, satte mig ner efter ett tag och tänkte på hennes form den var mumma. Jag tog också lite galopp innan vi skrittade hemåt. :D. Mobilbloggar så jag skrev inte så långt.

Nov. 16, 2012


Julklaps shopping på Charlies


16 November!

Idag så är det tänkt att jag ska rida ut med mycket galopp är tänkt, vi får se.

Ayla 15/11-12

Idag så red jag ju somsagt ett ordentligt dressyrpass på banan, i skritten så jobbade jag henne vi gjorde skänkel vikningar som gick super verkligen. Jag började att trava gjorde massa övergångar från trav till skritt hon tog upp huvudet i några igång fattningar men annars så gick det bra. Red några små,små volter så att hon skulle bli mjuk i sidorna. Gjorde samma i aglopp särskilt i höger varv där hon var som stelast och i slutet av passet, så blev hon mycket,mycket mjukare i sidorna. Så jag är super nöjd över dagens ridpass! :D <3

Dagens planer!

Idag så ska jag rida ett ordentligt dressyrpass på banan och verkligen få igenom henne.

Ayla!!! <3

Idag så red mamma Ayla det gick säkert bra, men  gick ut en liten sväng till henne förut och gosade lite. Nu så ska jag slänga mig in i duchen, så vi hörs.

Gårdagens hoppträning! :D

Igår, så när vi kom dit så lastade vi ut tog på all utrustning och så började jag att rida fram. Red runt lite och försökte göra henne mjuk i sidorna genom att rida massa volter och så. Tog lite galopp också, sen så när vi började så skulle vi galoppera på en volt nåt varv med 2 st galoppbommar och sedan sakta av till trav och komma på bommar och fatta galopp och gå in på en mindre volt med en galoppbom, det gick jätte bra tyckte jag. Vi skulle göra samma sak åt andra hålet det gick också jätte bra. Vi skulle sen trava in på ett kryss och landa i galopp och räkna galoppsprången till ett räcke gick sådär hon vart lite stark ibland men annars så gick det bra.
 
Vi gjorde också så att vi kom på en linje och sedan på den där mindre volten och sedan på en oxer gick inte så bra på linjen jag hoppade före henne men på oxern gud vilket perfekt språng kändes som att jag flög nee haha. Men vi skulle sist komma på en oxer hoppade den 2 gånger första gången köm jag lite nära men andra gick helt perfekt. Och allra sist hoppade vi bana på allt tyckte att det gick kanornes. Jag travade sedan av henne och så skrittade jag några varv, när jag kom hem så tog jag på henne liniment eftersom hon var så stel och lindade hennes ben.

14 November!

Hej, idag så rider mamma henne hon ville det så hon gör det idag. :D

Lite snabbt!

Var jun hoppträning idag, det gick helt okej några språng fick jag en sån otrolig känsla. Men ni får mera i morgon.

Just nu...

Så är det hoppträning.

Visste du att...

  • När jag lyssnar på musik så är det nästan bara One direction jag lyssnar på dom är sååå bra.
  • Jag brukar oftast galoppera inte springa om ni förstår hur jag menar.
  • Ayla hatar vverkligen vatten!

13 November!!

Hej, vart lite seg uppdate i går men,men idag så är det i alla fall hoppträning taggad!!! resultatet får ni i kväll eller i morgon.

12 November

 
Idag så får Ayla vila borstar nog henne eller om hon bara få vara vi får se.
 

12 November

 
Idag så får Ayla vila borstar nog henne eller om hon bara få vara vi får se.
 

It´s you that makes me feel good.

Idag så blev det att jag red ut med mamma, jag borstade och gjorde i orning henne när vi började att trava så var hon väldigt stel i munnen och ville inte riktigt jobba, men när vi kom till den där rakan så mjuknade hon lite och kom ner i en jätte fin och stadig form. Jag gjorde lite övergångar trav till galopp,trav till galopp osv. Gick bra hon kom ner lite hastigt i traven några gånger men annars så gick det jätte bra. Sedan när vi travade hemåt så satte jag mig ner ett litet tag och då så vart hon mycket fin , sedan så skrittade vi hemåt när vi kom hem så var hon jätte lerig på bakbenen och på magen så jag tvättade/borstde henne ett tag sedan så fick hon gå ut i hagen.

Bilder

Var ute en dag och fotade lite i hagen och lite allt möjligt.

11 November

Hej, idag så blir det banan eller ut vi får se det bli antagligen ut en sväng men vi får höras.


Dagens uteritt! Ayla <3

Hej svejs på er, idag så red jag ut med mamma gick bra tyckte jag vart ingen galopp det var så kletigt ena dagen är det för hårt och andra för kletigt...:P. När jag kom hem från konståkningen så tog jag snabbt på mig ridkläderna och gick ut i stallet borstade och gjorde i orning henne inför ridpasset. Vi skrittade i väg vi började att trava när vi kom in på grusvägen jobbade henne ställde henne åt sidorna så att hon belv mjuk hon var väldigt stel i vänster sida, men vart bättre när jag ställt henne ett tag. Vi travde på en racka där jag gjorde några skänkelvikningar åt båda hålen. Sedan så skrittade vi hemåt. När vi kommit hem och Ayla gåt ut i hagen så smörjde jag båda tränsen och stövlarna,tvättade bennskydd och mockade och gjorde i orning hö påsar så mycket fick jag gjort i dag. :D

Ridövning: Bära sig själv- i ramen

 
 

En stadig ram ger en kvickare häst. Och du själv tvingas bli kvickare för att veckans dressyrövning ska fungera. Enkla vägar präglar övningen, som dock inte är helt simpel att rida. Belöningen: En självbärig häst.

 

Tipstack till: Martin Ågevall Text: Hege Hellström Illustration: Linda Eriksson   Fokus i veckans övning ligger på att få hästen att korta och länga steget. Den ska ta mer vikt på bakbenen och trampa mer in under tyngdpunkten. - Om man behåller takten och energin i traven är det lättare att få hästen självbärig. Hästen ska inte bli långsam och får inte spjärna. Ta bara några steg i mer samling, och variera genom att låta den länga ut rejält, säger beridaren Martin Ågevall. Hans råd är att hela tiden ha fokus på formen, hästen ska gå i ramen. Men det betyder inte att ryttaren får bli "klämmig" i sin ridning, eller för hård i handen. - Hästen ska släppa i muskulaturen från manken, söka halsen framåt och komma upp med ryggen. Det sitter ett fiberband i nacken som löper i halsen och över ryggen till ländkotorna. Att komma upp med ryggen är egentligen att nackbandet spänns. När hästen blir lång och låg spänns bandet och då kommer ryggen upp, berättar Martin. En häst som drar ihop nacken sträcker inte ut ryggen. Och då kommer du inte åt hästens bakben, där motorn sitter. - Man vill ha hästen rund och lång i halsen, den ska hela tiden söka stöd på bettet. Det får inte vara så att ryttaren GER stödet med handen. Då är man illa ute och hästen har inte en chans att sätta under sig med bakbenen. Som ryttare vill man ha hästens bakdel inunder sig och framdelen framför sig, som en uppförsbacke.

  Gör så här: Börja gärna med att testa Martin Ågevalls förra övning, som du hittar här.

A. Rid på böjda spår, till exempel på de stora volterna (20-metersvolter - men något steg innanför). Håll hästen i ramen. Börja i trav. Ta tillbaka, driv fram, och precis innan du bryter av, rid på lite fram. - Behåll takt och energi i traven men ändra på steglängden, då är det lättare att få hästen självbärig, säger Martin. Gå över i galopp. Samla, ta tillbaka, tänk framåt. - A och O när man samlar är att hästen vill framåt, även när man tar tillbaka den. Hästen ska inte spjärna med nacken eller bli långsam, ha fokus på formen. Ta bara några steg i samling. Variera med att låta hästen länga ut steget rejält. - Det här jobbet gör det lättare att få hästen kvick i bakbenen.

 

B. När det fungerar på böjt spår kan du gå över till att rida i båda gångarterna på raka spår, men håll dig något steg innanför spåret.

 

Syfte: Du själv ska bli kvickare i hjälperna och hästen ska reagera kvickare. Hästen ska arbeta med bakbenen och höja sin rygg.

 

Svårighetsgrad: Bas-Medel.

 

Tänk på det här: Ha inte för stark hand och inte heller en för klämmande skänkel. Ta många små förhållningar. Håll hästen i ramen hela tiden, mellan inner skänkel och ytterhjälperna.


Ridbyxa helskodd Donaro Hv polo

Sjukt snygga ridbyxor från Hv polo. Passformen såg ut att vara riktigt bra och så var dom även snygga. Så ett stort + i kanten för dom här ridbyxorna. Finns HÄR för 1

LÖRDAG

Hej idag så lovar jag att det blir mycket bättre uppdatering, ja idag så rider jag och mamma ut. I går så blev det mest skritt eftersom att det var väldigt hårt i backen. Jag jobbade henne lite i skritten gjorde skänkelvikningar och såna saker. <3

Dagens planer!

Hej idag så rider jag nog ut en snabbis innan jag ska på fest hos en kompis. Har verkligen inte haft tid att göra några tidsinställda i går men det kommer kanske något inlägg från mobilen. :)

TODAY

I dag så red jag barbacka med täcke på ridbanan red inte så intensivt eftersom hon har vilat i 3 dagar nu. Men jag gjorde några skänkelvikningar som gick super, och red även igenom Lc:2 som jag tyckte gick bra men galoppen så vart hon lite springig, Kände att hon var jätte pig så hon fick galoppera av sig lite innan jag fortsatte att rida mer ordentligt. Travade ett tag och jobbade henne och skrittade sedan av henne några varv på ridbanan.

8 November!

Hej,svejs idag så rider jag nog på banan tror jag. Ska skriva ett roligt inlägg idag senare som jag fått som önskeinlägg: :D

VILODAG

Hej, idag så fick ju Ayla vila gick ut förut och hälsade och borstade henne lite snabbt. Sen så var jag på träning och ramlade och slog i armbågen så nu har jag jätte ont. Men ni får ha det bra.

söt <3

Visste du att...

  • Jag brukar sjunga i duchen(stav) :P xD
  • Ayla har svårt att stå stil när man ska sätta på henne benskydden.
  • Jag har mest såna här clear round rosetter sen när man var liten.

Komentera!!

Det har varit riktigt dåligt med komentarer, så ni får ta och börja komentera nu! :D

7 November

Förlår för den dåliga uppdateringen igår, men jag kom hem sent och så var jag ute i stallet oxå så jag hann tyvär inte. Men idag så får Ayla vila hon får en lugn början av veckan. Idag så har jag gjort massa inlägg!!

6 November

Hej idag så ska jag nog gå en liten,mysig promenad med Ayla kommer hem ca halv 5 från konståkningen så det blir reflexer på.


VECOPLANERING!!

Måndag: Vila
 
Tisdag: Promenad
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Ut
 
Fredag: Banan
 
Lördag: Longering/ut
 
Söndag: Ut

Dagens planer

Godmorgon på er, idag så får Ayla vila ska på konståkning sen oxå.

Dagens ritt Ayla!

Hej, på er idag så red jag ut med mamma. Ayla skötte sig bra men blev lite för pigg i bland vi travade och skrittade mest eftersom att det var väldigt kladdigt och halt. Men vi tog även lite galopp där det var hyfsat tort jobbade henne lite och hon vart super duper fin. När vi travade hem så jobbade jag henne även lite där hon var lite stel i båda varven när jag ställt henne lite så mjukade hon upp sig mer och mer. Och sedan så saktade vi av och skrittade hemåt.

Förlåt

Förlåt för den dåliga uppdaten har varit dålig, men mina tidsinställda inlägg har inte kommit upp. Men i dag så ska jag rida ut på Ayla.


Venus jacka från Kingsland

Hur snygg var inte den här jackan tyckte den var ur snygg särskilt den blå, den röda var lite sisodär med blå och rött. Men annars helt enkelt en stor HISS för mig den finns HÄR för 1 599 kr.
VENUS JACKA DAM KINGSLAND
 

3 NOVEMBER 2012

Idag så så tror jag, jag rider på banan eller ut vi får se, vi höres senare.

<3

Det finns så himla mycket att skriva om dig Ayla, men en sak är säker att jag älskar dig över allt annat. Du betyder så himla mycket du kan vara envis och lite dum i bland men det gör inget för jag älskar dig ändå. Vi har haft både framgångar och motgångar men det har alla vi är ett sånt team. Vi har kul tillsamans jag blir så lycklig när du står där i hagen och kollar på mig och gnäggar lite tyst du har en sån himla personlighet jag har nog aldrig träffat en sån snäll 6 åring som du är vi har många år kvar tillsamans och dom längtar jag efter. Så dom sista orden jag ÄLSKAR dig Ayla och kommer alltid att göra. <3

PASSA PÅ HÖKKS HAR REA PÅ ALLA TRÄNS OCH SADLAR!!


Vila för Ayla

Idag så får Ayla vila, det är hon nog värd, i kväll så ska jag även till bästa wilma och sova över skojsigt värre.
Jag och wilma

Mysigt värre!!

Hejsan hoppsan, har varit utr i stallet och fixar klart det sista och ridit en jätte mysigt skrittur med lite trav i skogen med Ayla, jag red barbacka så hon fick ha på sig sitt täcke så hon inte skulle frysa. Det var jätte mysigt tyckte jag och det tror jag Ayla tyckte också.

1 November

Idag så var det visst en ny månad, men i alla fall nu på förmiddagen så ska jag fixa stallet och rida en liten sväng ut i skogen, sen på eftermiddagen så ska jg på konståkning men har inte hunnit ayy görs några tidsinställda så det blir nog inte den bästa uppdateringen idag.

RSS 2.0