Så gick det för hästen Irma

Hästen Irma var dräktig när hon och de andra hästarna rymde från sitt sommarbete i Djäkneboda utanför Umeå under onsdagen. Irma är en shirehäst, vilket är världens största hästras, och hon fastnade i ett dike och kom inte loss.

Först efter en dramatisk insats av räddningstjänsten så kunde hon räddas. Frågan är hur det gick för fölet i hennes mage?

- Vi vet inte om hon har tappat fölet, men hon visar inga tecken på det, säger ägaren Anette Bergström till Västerbottensnytt.

Enligt henne vill de inte göra något ultraljud än, eftersom de inte vill jaga upp Irma mer. Det kommer de istället att göra senare i höst.

Hög puls

Idag är Irma ute med de andra hästarna på gården, men tar det lugnt. Enligt veterinären är hennes puls förhöjd och hon har fått b-vitamin för att inte få muskelinflammation.

-Hon är lite stel, som efter ett hårt träningspass! säger Anette.

Tillbaka på gården

För Anette har det varit en osäker tid och hon har tagit hem alla hästarna från sommarbetet för att de inte ska rymma igen. Men hon vill passa på att tacka räddningstjänsten för deras insats.

-Vi hade inte kunnat dra upp henne själva, utan att skada henne, säger Anette.

Som tur var hade räddningstjänsten vid ett tidigare tillfälle besökt gården för att öva sig på att hantera hästar. Nu fick de pröva sina kunskaper i verkligheten.

 

Ucsh tur att det gick bra för hästen Irma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0