It´s you that makes me feel good! <3

Dagens dressyrträning gick verkligen jätte bra hon var fin hela tiden tycker jag.
När jag började att rida fram så skrittade jag i ca 20-30 min, och då när jag skrittat ett tag sp travade jag ett tag tog lite galopp också. När det sen var min tur att börja rida, så ville hon först kolla igenom protokollet fråntävlingen i Kumla och hon tyckte att det såg jätte bra ut. Men vi började i alla fall med att göra några galoppfattningar och vissa dom vart typ klabalik nee men inge bra i alla fall men vissa vart också väldigt bra hon höll kvar formen och så. Sedan så skulle jag rida på en typ fyrkant och där så skulle jag göra en bakdelsvändning i hörnen och det gick super. När jag gjhort det några gånger år båda hållen så gjorde vi några skänkelvikningar på långsidan, tyckte dom vart bra men hon skjuter ut sin bakdel för mycket så det får vi öva på lite mer på. Och sist så red jag lätt på volten och travade av henne och så skrittade en stund innan vi lastade henne och åkte hem.

Stallet-check

Har nyss kommit in och har fixat klart stallet mockade,fyllde hö påsar och fyllde på vattenhinken. Nu så ska jag snart gå ut igen och ta in Ayla och göra henne fin för Dressyrträningen.

Önskeinlägg

Kan ni hjälpa mig jag vill veta om vad ni vill läsa om, mina ideer är slut!

31 Oktober!!

Jaha då var det redan sista Oktober tycker att det går jätte fort verkligen, men nu på förmiddagen så ska vi åka och handla men sen på eftermiddagen så blir det dressyrträning för Cicci Brage TAGGAD!!.
Bilder kan komma

HOPPTRÄNINGEN!!!

Idag så gick det verkligen super bra. Man känner verkligen att vi har utvecklas en hel del.
När vi kom dit, så lastade vi ut dom och tog på all utrustning sen så när jag skulle hoppa upp så var det någon som tappade sin häst så den blev lös, och då blev ayla såklart helt upphätsad och småstgrade lite men det gick bra. När vi gick in i ridhuset så skrittade jag lite innan jag började att trava tog lite galopp och trav innan vi skulle samlas. Vi skulle först galoppera på en volt och hoppa ett litet hinder det gick bra det är bara att hon ska ta upp huvudet så hon inbte kröker sig.
När vi gjort det åt båda varven så skulle vi trav hoppa en studs och sedan komma på en oxer tyckte att det gick bra hon hade bra energi och kom bra på hindret. Och sen så skulle vi komma på ett kryss och ett galoppsårång i mellan och sedan en oxer första gången gick det dådär hon kom lite vingligt och det blev fel så jag kom en gång till och då så skulle vi in på volten efteråt. Och så sist så skulle vi komma på ett räcke på kortsidan och sedan på en oxer räcket på kortsidan gick jätte bra och oxern också. Vi skulle sedan hoppa bana på allting och det gick super bra så jag är jätte nöjd över detta passet.
Min fina prinssesa!! <3 <3 <333

DAGEN!

Idag så ska vi hoppträna riktigt skojsigt, ni får resultatet i kväll när jag kommer hem


TODAY!

I dag så fick Ayla ju vila, men nu så har jag precis kommit in från stallet jag borstade henne och gjorde henne fin Gosade med henen lite också innan hon fick sätta på sig ett mysigt varmt täcke och gå in i sin box och smaska på sitt hösilage.

En helt vanlig stalldag för mig!

En vanlig stalldag för mig brukar se ut så att jag när jag kommer hem från skolan så brukar jag slänga i mig något att äta innan jag går ut i stallet. När jag väll är ute så brukar jag i bland oftast inte mocka det brukar mamma göra på morgonen, sen så gör jag hennes mat i fall mamma inte har gjort det också. Sedan så går jag och hämtar Ayla och borstar henne och så rider jag ut en sväng eller så rider jag på banan. När jag ridit så sopar jag stallgången, tvättar bennskydd i fall dom vart leriga, och så tar jag ibland av schabraket någon gång i veckan så smörjer jag också inte sadel för vi har ingen lädersadel utan bara tränserna, stövlarna och så stigläder och stropparna på sadeln. Och när det är klart så brukar jag gå in och ca kl 19.00 så går jag ur och tar in dom. Så brukar en helt vanlig stalldag se ut för mig.

29 Oktober!!

Idag så får Ayla vila, och idag så kommer även dom som ska resa ridhuset så om några veckor kan man rida där: :)

Ny header

Som ni ser så har jag äntligen fått en header tack Tove som gjorde den och Lovisa som satte in den!

Bästa ponnyn

Idag så var det ju jätte hårt i backen så vi gick en promenad i stället. Vi gick den långa svängen och hon sköte sig bra när vi hamnade på efterkälken så sprang/travade vi i fatt. Så hon sköte sig super och var jätte duktig. <3 :D

Min fina ängel!

28 Oktober

Idag så tror jag att jag longerar eller så rider jag ut vi får se.

UTERITT!!!

Idag så red jag ut med mamma när jag kom hem. Vi borstade och gjorde iorning dom och sedan så skrittade vi iväg, vi tog lite trav i mellan åt eftersom att det var så hårt så gick det inte att trava överallt, men vi red till klätterbakarna och där så klättrade vi lite både upp och ner skojsigt... Sen så red vi i väg till en raksträcka och där så galopperade vi lite hon drog lite men när jag tog tag i henne så lyssnade hon och så jobbade jag henne hon var fin tyckte jag hon var mjuk och så. Sen när vi vände så travade vi bara och så travade vi ock skrittade hemåt, när vi kom hem så gjorde jag i orning allt och sånt.

LÖRDAG!! och höstlov!!!

Nu s¨är det ju höstlov så ni ksn räkna med bättre uppdatering. Idag så hade jag tänkt att rida ut vi får se om jag rider ut med mamma eller själv vi får se men nu på förmiddagen så ska jag gå på stan med en kompis så vi hörs senare. :D <3

Ridövningar: Landningar med bra kontroll

 landningen efter hindret ska du klara av att bestämma tempot. Hästen ska kunna ligga kvar, gå fram eller komma tillbaka. I den här övningen får du träna på just detta.

 

Tipstack till: Leif Hall Text: Hege Hellström Illustration: Linda Eriksson   - Det här är en bra övning för gas och broms. När hästen landar ska man både kunna hålla fram hästen i landningen och kunna landa och ha kvar hästen där den är. Man ska också kunna koma tillbaks i landningen, säger Leif Hall, A-tränare och ridinstruktör. Veckans övning har med samma hinder som i förra hoppövningen på Hippson (du hittar den övningen här), men svårighetsgraden går nu från bas till avancerad. Orsaken är att du ska variera antalet galoppsprång, du ska kunna rida på fem, sex eller sju mellan hindren. - Till en början kan det upplevas som svårt, man tar ju upp det en nivå här som tränare. Men hästarna blir bättre på att både bjuda och vänta av den här övningen, säger Leif.   Effektivt om hästen rusar Särskilt bra är tänket med en evighetsbana när det gäller hästar som rusar. - Efter ett visst antal språng brukar de börja frusta och flåsa. Man utnyttjar övningen för att få hästen att fungera. Ryttare som har mer "normala" hästar bör också rida på ett tag i banan, menar Leif. - I och med att man har ganska låga hinder brukar jag vilja se många språng. Det är klart, om både häst och ryttare blir trötta får man vila och fortsätta efter en stund eller i nästa pass. Rent generellt menar Leif att vi borde öva oss på längre banor. - Det ger styrka och kondition men också koncentration, ryttare ska kunna rida fokuserat från hinder ett till hinder tolv utan att tappa kontroll. Även eliten behöver bli bättre på långa banor. - I min roll som banbyggare har jag pratat mycket med andra banbyggare om att vi ska utveckla ekipagen genom att ha lite längre banor. Förut hade Sverige sämre resultat i andra omgången av superligan jämfört med andra. För unghästar vill han också se fler språng på tävlingsbanorna, främst för att de ska hinna slappna av.

Bygg så här: Bygg banan med avstånd på 22-22,5 meter inomhus. Hindren kan vara ganska låga, säger Leif (som med det menar cirka 80 centimeter). Om du har ett "lättare" underlag, till exempel fibersand, kan du behöva länga lite eftersom det är mer lättgalopperat. Du måste antagligen länga även om du höjer hindren. Det kan vara bra att använda sig av koner eller liknande för att markera vägen på kortsidan. - Många hästar genar, och det är vanligt till och med för rutinerade ryttare att ställa till det för sig genom att rida dåliga vägar, säger Leif.   Värm upp så här: Börja med en enkel uppvärmning, eftersom övningen i sig är ganska tröttande. Värm upp och hoppa sedan på volt på ett enkelhinder några gånger i varje varv. - På en volt kan man rida jämnare, man kan rida vägen i stället för att bromsa, säger Leif. Träna på att hålla jämna rytmiska språng och använd dig av vägen.   Gör så här: Rid banan. Variera så att du tar fem, sex eller sju galoppsprång mellan hindren. Försök sätta det tempo du vill ha redan när du landar efter ett hinder. Rulla gärna på ett tag innan du vilar, helst ska du rulla på tills det funkar.

 

Syfte: Att du ska kunna kontrollera tempot och vara snabb när du reglerar. Att öva dig och hästen på att rida långa banor.   Svårighetsgrad: Avancerad.   Tänk på det här: Försök behålla koncentrationen även om du rider banan ett tag. Blir du eller hästen för trött är det bättre att vila, men tänj gränserna lite grann.   Tips: Avsluta gärna med en gymnastikserie eller kombination med ett lite högre hinder - se nästa hoppövning på Hippson.se.

 


26 Oktober

Idag så tror jag att jad rider igenom henne ordentligt på banan i fall det blir som jag har tänkt. :D <3

Ayla 25/10-12

Idag så red jag ut men Ayla, när jag kom hem så åt jag något litet och bytte om sedan så gick jag ut i stallet. Jag borstade och satt på allutrustning och tog på massor av reflexer och så bar det av ut till skogen. Jag skrittade ett tag tills jag kom till en grusväg där började jag att trava, jag kände direkt att hon var jätte pigg hon ville bara springa i från kändes det som men inte konstigt hon har ju tagit det jätte lungt måndag,Tisdag och Onsdag. Så jag red in på en stig så jag kom till trav/galopp rakan där så travade jag dit och försökte jobba henne lite hon vart riktigt fin i slutet. Sen så vände jag och galopperade tillbaka gud var fort det gick kan jag säga hon skenade nästan med mig hihi :P. Men när jag saktade jag av till trav och travade ett tag innan jag sen saktade av till skritt och vi skrittade hemåt.
 

visste du att...

Jag går i sexan, men alla tror jg är äldre för att jag är så lång.
 
Ayla är jätte mjuk i munnen bara man tar i munnen så går hon ner i form.

25 Augusti

Idag så rider jag nog ut, efter jag kommit hem från skolan och i dag så ska vi ta spruta... xD
 

Vilodag

Idag så fick ju somsagt Ayla vila, men innan skolan började så gick jag ut till henne och fixadde till henne lite. :)

Dagen!!! :D

Idag så får Ayla vila kommer nog inte att hinna rida, men jag hinner att ta in henne och borsta och så som tur är.
<3
Jag älskar dig världens bästa ponny.

23 Augusti

Idag så hade jag tänkt att longera Ayla så får vi se hur det går har aldrig gjort det förut.

Det vart en vilodag

Ja idag så han jag ju inte rida kom hem nästan nyss så jag han inte. Men hoppas att det vart snygga bilder!!!

VECKOPLANERING!!!

Måndag:vila
 
Tisdag: Ut/longering
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Banan
 
Fredag: Longering/Ut
 
Lördag: Ut
 
Söndag: Ut/banan
 

RESULTATET!!!

I går så var det ju tävling, jag själv är jätte nöjd det var våran första Lb:2 och Lb:3 så jag är nöjd. NÄR MAMMA SKULLE TA KORT SÅ GICK DET INTE SÅ DÄRFÖR INGA BILDER!!!
När vi kom fram så lastade vi ut henne och mamma gick med henne medan jag tog på mig all utrustning.
Lb:2 När jag red fram så kändes hon lite stel och lite seg i munnen, men när jag tagit lite galopp så vart hon lite mjukare. Sen så skrittade jag en stung när det var min tur att gå in på banan, så ville hon inte gå över en typ sement upphöjning nej jag vet inte vad man ska säga men typ. Men sen så gick hon in jag red runt lite och kände på henne tog lite galopp och hon var fin.
Sen så fick jag startsignal tyckte det gick bra tills andra 10 m volten då så ville hon inte ställa sig åt vänster så hon vart typ rak, men annars så är jag väldigt nöjd faktiskt och slutade på  63,66% och 191 p
Lb:3
Det var bara eb timme i mellan, så jag gick med henne ett tag innan jag hoppade upp igen, jag red sedan Lb:3 2 gånger första gången så tyckte jag att det gick super andra gången så hade det kommit in massa andra hästar så då kunde jag inte kontrollera mig på henne. Sen så red jag runt lite innan det var min tur den här gången så vart hon inte lika rägg för den men ändå så hon stannade och kollade på den. Väll inne på banan så var hon fin tyckte jag gjorde en miss galopp volten skulle vara vid E och jag gjorde den i mellan F och E alltså vid S, hade fått mycket mer p på den volten i fall jag inte missat den men jag rättade till det. Men annars väldgt bra tycker jag att det gick fick 62,12% och 205 p så jag är nöjd.
Ni fick i stället några bilder från förra tävlingen!!! <3 BÄSTA PONNYN!!!

22 Oktober!!!

Idag så ska vi ta kort på konståkningen så jag vet inte i fall jag hinner rida så då blir det vila.
 

Lb:3

Just nu så rider jag Lb:3

Just nu...

Just nu så rider jag Lb:2 hoppas att det går bra

Tävlings dag idag!

Hej idag så är det ju tävling sjukt TAGGAD är jag vi får hoppas på det bästa resultatet får ni i kväll eller i morgon vi får se.

Allt fixat ock klart!

Hej på er, ´nu så har jag fixat allt tills i morgon har smörjt allt och allt är packat i transporten

RIDHUSET

Det var ett tag sen jag tog dom här bilderna, men snart så kan vi börja rida där :D




Idag!!!

Idagf så ska jag rida igenom Lb:2 och Lb:3 på banan och så tar jag en sväng ut i skogen, sen så ska jag också smörja och packa transporten tills i morgon när det är tävling i Kumla(haga by) TAGGAD som tusan!!!!!!.
7
Bästa tjejen

Ute ritt

Idag så red jag ut med mamma red också igenom Lb:2 och Lb:3 på banan. när vi red uy det gick bra hon gick lite upp med huvudet och så, men sen så vart hon fin. När vi var hemma så red jag in på banan och red igenom Lb:2 och Lb:3, tyckte det gick ganska bra hon hade bra energi och lixom bjöd på och ville verkligen jobba. Eftersom att vi har 40 bana så gick det ju sådär när man ska rida på 60 så det blev lite trångt men det gick bra.
Skrev rätt så kortfattat för jag har inte så mycket tid på mig.

19 Oktober

Idag så hade jag tänkt att rida ut, lösgöra henne lite och så tänkte jag mycket galopp.

Dagen! <3

Idag så fick ju somsagt Ayla vila, men borstade henne förut och nu så har vi plokat in dom så nu står hon där ute och mumsar hö.
 

Pannband från hööks

Tyckte att det här pannbandet var riktigt snyggt, var snyggt med att det gick ner och blev fler rader eller hur man ska säga. Men tyckte att det var snyggt så det blir en HISS för mig.
Finns på hööks för 429 kr.

18 Oktober

Idag så får hon vila hinner inte rida det passade inte så bra att hon skulle få vila idag men det får bli så. Men tar in henne och borstar och gosar med henne.

Idag så var det Dressyrträning!!

Ja exakt som rubriken idag var det ju dressyrträning tyckte att det gick sådär ibland men i bland så vart hon sjukt fin. Eftersom jag inte kan ha sporrar så gick det ju sådär.
 
Jag började att skrittade fram inne i ruídhuset skrittade några varv, innan jag började att trava travade runt och jobbade henne lite smått tog lite galopp också innan Cicci kom.
När hon kom så red jag igenom Lb:2 och Lb:3 eftersom jag ska tävla på Söndag kändes konstigt att rida på 60 bana när man är vann att rida på 40 m bana.
Jag tyckte att det gick bra, formen var jätte fin i Lb:2 men i Lb:3 så gick hon lite upp med huvudet. När jag ridit båda två så gjorde jag några skänkelvikningar i ena varvet så gick det super i andra så gick det helt okej. Sen så skulle jag göra små,små volter så jag fick igenom henne stälning i höger så gick det bra men i vänster så var hon lite stelare.
Vart inga bilder glömde den hemma.

På schemat idag...

Så är det dressyrtränimg för cicci Brage, det är i wittvång jag ska rida kl kvart i 5 och slutar skolan kl 3. Och så tar det ett tag innan man kommer hem också så lite tajt bli det allt.
Kanske bilder kommer

HOPPTRÄNING!!

Idag så var det ju hoppträning, tyckte att det gick bra hade inga sporrar idag ska inte ha det på ett tag nu för hon har fått ett litet märke från sporren så vi får låta det.växa igen men det är bara några hårstrån som losnat. Men i alla fall vi.började att rida över bommar i en åtta vi gjorde samma sak i galopp också och det gick bra vart korsgalopp ibland men annars gick det bra. Sen började vi att hoppa vi skulle först travhoppa ett hinder och sen gå in på en 15 m volt och hoppa ett jätte litet hinder. Sen så skulle vi komma på ett räcke och sedan svänga på ett annat hinder, det var jätte snävt så det blev som ett omhoppnings hinder. sen så gjorde vi samma sak fast inte den snäva svängen utan komma på en oxer kom lite nära sen så kom vi på en enstaka oxer det gick kanon. Vi hoppade sen en bana på allt tyckte det gick jätte bra hon kom på perfekt avstånd hela tiden. Så är jätte nöjd.

Min fina pärla <3

TODAY

Idag så är det hoppträning sjukt taggad, det blir inte så bra uppdatering idag har glömt att göra tidsinställda så det får bli den uppdateringen det blir.

Det fick bli en vilodag

Ja idag så fick hon vila, för det var så trist väder så jag tyckte att hon kunde få vila.
:D <3

INLÄGG!!

Snälla hjälp mig jag har inga ideer, vad är det ni vill läsa om kommentera. Åsiktsinlägg om vad? jag behöver hjälp.

15 Oktober

Idag så tror jag att jag rider ut eller så får hon vila vi får se.

Min bästa ponny

 
Hej idag så gick det bra när vi var ute hon var fin och sköte sig super, när vi kom tillbaka så klippte vi henne för hon såg nästan ut som en liten nallebjörn. Men vi klippte bra halsen och sen ner på magen i fall bi förstår. Så nu blir hon inte lika svettig på träningarna och så.
 

Visste dú att...

Vi har löshoppat Ayla i 1,25 m.
 
Att i mitt rum så finns det bara hästtavlor.

14 Oktober!

Godmorgon, idag så tror jag det blir en sväng ut i skogen som jag tänkte igår så får det bli idag i stället. :D
 

Dagen! <3

Idag så när jag var borta så löshoppade mamma Ayla visste inte det, men mamma sa att det gick bra. Men jag gick ändå ut till henne och borsta av henne lite grann. När jag var klar så gick jag och hämta Jackie(min förra ponny) och så fick dom gå in i boxen.

Grimma från JH collection

Den här grimman kan jag tycka var rätt snygg, faktidkt från början så tyckte jag inte alls om den men ju mer jag kollar på den så gillar jag faktiskt den. Man kanske inte direkt ska ha den i hagen där det är lerigt och så då skulle det vita ludret inte se så kul ut. Vad tycker ni??
 
Finns i både brun och marinblått

LÖRDAG

Idag så får vi se vad jag ska göra har ingen annnikng men antagligen så rider jag ut vi får se.

Vila

Idag så får Ayla vila men går ut och borstar och gosar med henne.
'
 

Dressyr på banan 11/10-12

Idag så red jag ett dressyrpass på banan, tyckte att det gick jätte bra hon kändes fin och hennes form var mumma. Jag skrittade henne i ca 10 min, sen så kortade jag upp tyglarna och skulle trava snacka om att hon var pig så hon fick springa av sig lite först innan jag började jobba henne ordentligt. När hon sprungit ett tag så satte jag mig ner i sadeln och red igenom Lc:2 en gång och hon kändes jätte fin det var bara galoppenfattningen som vart lite sådär. Men annars bra, övade sedan på lite galoppfattningar och det gick bra i blan och i bland sådär hon tar upp huvudet,. Sen så travade jag mest runt och sedan så fick hon skritta.

Ridbyxa Hellskoda JH collection

Dom här ridbyxorna kan jag tycka var både lite hiss och diss. Det som jag inte tyckte om var det där där nere att det inte var några karborrar det kan jag tycka såg lite konstigt ut. Men annars så tycker jag att dom var snygga märket och det där. Också en hiss till att dom var hellskoda. Vad tycker ni??

I dag så...

Får vi se jag tror´att jag rider på banan vi får helt enkelt se.
Söta ponny <3

Vila

Jag hann inte rida idag så hon fick vila,

HEADER

Headern är på väg den är klar hon som gör den ska bara sätta in den så håll ut den kommer att komma.

10 Oktober

Hej idag så får vi se om jag hinner rida Ayla för att min lilasyster fyller år. Men om jag hinner så rider jag nog dressyr på banan.

RIDLÄGRET PÅ MARCKEBÄCK Hoppningen

Nästa dag när vi vaknade så åt vi frukost. Och sen så gjorde vi lite andra saker och så, Och när vi hade ätit lunch. Så gick jag ner för att göra iorning Ayla inför hoppträningen för Britt, när jag var  klar så red jag fram´henne på ridbanan red inte fram så länge utan skrittade mest. När den andra gruppen var klar så red jag fram lite mer ordentligt hon kändes mjuk och fin i sidorna.När Britt kom så presenterade vi oss. Och sedan så skulle vi bara rida så som vi brukar göra så att hon fick se hur vi red och så. Hon sa att Ayla verkligen var en fin ponny och att jag rider henne på ett bra sett riktigt kul att höra. Sen så skulle vi rida över några bommar i både galopp och i trav det gick bra.
Vi skulle sen hoppa en studs, dom första gångerna så gick det sådär men när jag hade kommit några gånger så gick det jätte bra. Vi skulle sedan komma på ett räcke och senen oxer och det var som om dom var på långsidan men dom var lixom ändå svängda. Det gick bra och vi hoppade sen samma sak fast åt andra hålet det gick också bra. Och sist så skulle vi hoppa en oxer och det gick sådär vi skulle sen hoppa bana på allt vi hoppade den 2 gånger första gången gick sådär hon kom lite nära på några hinder men annara bra. Sista gången gick mycket bättre och banan låg på ca 85-90 cm.
När vi var klara så lastade vi in Ayla i transporten och jag packade in allt och sa hejdå till alla och så åkte vi hem.
 

9 Oktober!

Idag så tar jag det en lugn uteritt tror jag vi får se.

RIDLÄGRET PÅ MARCKEBÄCK! Dressyren

När vi kom ditt, så packade vi  ut allt och lastade ut Ayla och tog in henne i boxen hon skulle stå i ute box också så på kvällen så fick vi ta på henne massa täcken. Sen så åt vi mat gjorde massa andra saker. Och så när kl var halv 1 så gick jag och Matilda ut och så började jag att borsta och göra i orning Ayla. Skrittade fram en sväng och sen så gick jag in på ridbanan och började rida fram. När kl var halv 2 så skulle jag in i ridhuset och rida dressyr för Erika. Jag tyckte att det gick bra hon var kanske lite låg i formen i bland.
Vi jobbade med att hon inte typ skulle gå i form men att hon skulle ha ett sånt kallad "hopp huvud". det gick sådär . Sen så skulle jag ta ner henne i form igen och ställa henne utåt  det gick super tyckte jag. Sen så skulle jag rida sóm serpentiner genom koner fast jag skulle ha henne så rak som möjligt och inte svänga så mycket. det gick bra vi gjorde samma sak i galopp och det gick också rätt så bra. Och sen så hade det gått en halvtimme, jag skrittade av där ute sedan samma runda som jag skrittade fram.
Om hoppträningen och så får ni i morgon.

Idag så...

Red mamma Ayla hon ville det så då fick hon det, och då kunde jag åka på konståkning kom hem kl halv 6 ungefär. Och så kollade jag på ridskolan och så. I går ¨så hann jag inte göra några tidsinställda så det är därför det har varit en så dålig uppdatering.
Smakprov från helgen.

Hemma

Nu så är jag hemma, har haft fullt upp hela dagen så därav den dåliga uppdateringen. Ni får ett inlägg imorgon om ridlägret. Och massor av bilder från lägret.

Ridläger dag 2

Idag så är det också ridläger ni får mera uppdatering när jag kommer hem.

Remember!! <3

Som tur är så är min föra ponny Jakarus min lillasysters så han är kvar så jag slapp sälga honom <3
Stor på honom
 
<3
 

Ridläger

Idag så är det ju ridläger ska bli jätte kul. Det är i Marckebäck  med Örebroryttarteam.

DAGEN!! Ayla

Idag så red jag ut med Sandra, det gick bra hon vart lite för pigg ibland. Aa men vi skrittade ett tag på långa tyglar sen så kortade jag upp tyglarna och började jobba henne lite smått hon var lite stretig men hon vart mycket mjukare när vi började trava. vi travade bort till rakan där så tog vi galopp gick skit fort men sen när hon fått sprungit av sig lite så kortade jag upp henne och jobbade henne lite. Sen så travade vi och galopperade en annan väg hem. När vi kom tillbaka så borstade jag av henne och släppte in henne i boxen, och då packade jag allt tills i morgon

sorry att det blir samma bilder hela tiden, men nu i helgen när det är ridläger så kommer det att komma massor av nya bilder! :D <3

Visste du att...

  • Ayla brukar aldrig bajsa eller kissa när någon rider hon gör det när man hoppat av.
  • När jag var liten så hade nag en liten A-ponny, men nu så lever han på dom evigt gröna ängarna :(.

 


5 Oktober 2012

Idag så ska jag och Sandra rida ut hade tänkt att rida på banan men det blev inte så. Sen så ska jag packa det sista till ridlägret i helgen.

Uteritt

Idag, så skrittade jag yt en tur med Rebecca och Annika några i stallet. Vi skrittade bara och Ayla fick gå på långa tyglar hela tiden.
 

Idag!!! <3

Idag så ska jag nog rida ut, ska ta det lite lungt och sen så ska jag ´packa det mesta till i helgen då jag ska på ridläger.

Dressyrträning bästa ponnyn!

Idag så vár det ju dressyrträning, och det gick jätte bra. När vi kom ditt så lastade vi ur henne och satte på henne all utrustning, och så gick jag in i ridhuset och började att rida fram. När Cicci kom så red jag igenom Lb:2 2 gånger första gången gick det sådär och kag slarvade med vägarna, men andra gången så gick det så mycket bättre vägarna varet bra och henne form var perfekt. Vi gjorde sen lite galoppfattningar och dom har blivit mycket bättre hon tar inte upp huvudet så mycket längre en vad hon gjorde förut. Sen så gjorde vi lite skänkelvikningar också innan jag travade av henne. När vi kom hem så masserade jag in lite bliniment och så hon var helt genomblöt så jag satte på henne ett täcke.
Denna oufits hade jag idah förutom benskydd så hade jag benlindor och så hade jag svarta ridbyxor.

DRESSYRTRÄNING!!

I dag så är det dressyr träning för cicci, ni får resultatet i kväll.

Hoppträningen!

Igår så var det hoppträning, och det gick riktigt bra. Först så skulle vi göra en övning i trav då det var som en serpentin och bommar på medellinjen, vi gjorde samma i galopp också. Och det gick över förväntan. Vi hoppade sedan ett räcke direkt efter man hade gjort serpentinen och det gcik bra vart ett litet konstigt språng första gången men sen så gick det bättre. Vi hoppade sen en oxer och det gick bra, sen så skulle vi komma på en studs och sedan på en oxer och första gången gick det sådär men andra gången gick det mycket bättre. Hoppade sedan bana på allt och det gick bra så jag är riktigt nöjd.
Inga bilder tyvär :/

ANDRAOKTOBER2012

Idag så är det hoppträning som gäller och är sjukt taggad. Vi hörs senare.

Vilodag!!

Idag så fick somsagt Ayla vila, och när jag skulle ta in henne så hade hon hela huvudet och pannlugen. Full av sånahär små sakert som brukar fastna på ridstrumporna när man går i högt gräss t.e.x. (vet inte vad det heter :P) Så jag borsta ut det och borsta av henne lite sen så fick hon gå in i boxen.

Första dagen i Oktober

Idag så får Ayla vila, hon får vila nästan varje Måndag för jag hinner inte alltid rida på Månagar.

RSS 2.0