31 Maj!

Hej, idag så får Livett vila det behöver hon nog ;) Ayla ska jag gå en promenad med eller tömköra och så tror jag att jag ska behandla henne också! :D
Biolighten som man behandlar med.

Lite info! ;)

  • På Lördag så ska viåka och hämta våran nya familjemedlem våran hund!
  • Ayla tycker inte om när jag ger någon annan häst uppmärksamhet hon tycker att jag bara är hennes <3
  • Livett tycker inte om när man spänner sadelgjorden verkligen INTE hon tar öronen så långtbak hon kan och hugger i luften sen så när man bara släpper så åker öronen framåt lika fort igen hon har alltid varit så och kommer alltid vara.

30 Maj!

Hej, idag så är det bommgrupp kl 7 tror jag, och innan det så ska jag longera Ayla och behandla henne! :D Sen så fyller mkin lillasyster år så henne ska vi fira men det blir ett mer kalas på Lördag då det är rätt så fult idag! ;)

Regn!

Idag så när jag kom hem från skolan så red jag och mamma ut i skogen det regnade litegranna bara så vi red uthon var väldigt seg hon var inte framåt som hon brukar men jag vet vad det beror på dom har gått ute nu i några nätter så det är nog därför. Men vi red den vanliga svängen i galoppen så var hon jätte fin verkligen hon var ju rätt så seg så jag kunde jobba henne ordentligt så hon var riktigt fin där! När vi kom tillbaka så gjorde jag iorning henne sen så fick hon gå in i boxen.
Och sen så gick jag ut och hämtade Ayla borstade henne lite sen så tog jag på henne tömkörnings och gick in i ridhuset och tömkörde henne ett tag hon var grymt fin det var ett tag jag tömkörde henne, men hon var jätte fin jag hade henne rätt så mycket på en volt och gjorde mycket övergångar och det gjorde hon kanon fint! <3

29 Maj!

Hej, idag så ska jag och mamma rida ut är det tänkt om det inte blåser storm idag också men hoppas inte det! Ayla ska jag tömköra och kanske behandla! :D

Dressyrträning idag! :)

Ja som rubriken säger idag så var det dressyrträning Ayla skulle jag tömköra men det blåser storm ute så jag borstade henne bara :)
Men dressyrträningen gick helt okej i början då så var hon väldigt spänd och tittig så där, så då gjorde vi många halter sen så när hon blivit lugnare så skulle jag galoppera ett varv på volten och sen sakta av och rida snett igenom i ökad trav och så samma i andra varvet osv det gick bra hon ökade på riktigt bra. Vi gjorde sedan några bogen in det gick faktiskt riktigt bra trodde att det inte skulle gå så bra men det gick väldigt bra. Vi galopperade lite mer och då var hon väldigt lugn för att vara henne och så var hon jätte fin så då fick hon trava och då travade jag av henne! :)

Love you my bestfriend! <3


27 Maj!

Heh, idag så ska jag behandla Ayla och tömköra henne tror jag! Livett vilar är det tänkt. :D

26/5-13

Idag så när jag kom hem från lägret ca kl 4 så red jag och mamma ut i skogen det gick rätt så bra hon var lite seg i början men piggnade till efter ett tag, vi galopperade rätt så mycket och det tyckte hon var kul jjag red rätt så lugnt då hon har gått rätt så hårt dom senaste dagararna så jag jobbade henne inte så mycket.
Ayla skulle jag behandla men jag gjorde inte det utan hon fick sin vilodag idag istället för imorgon när Livett vilar så jag har något att göra! <3
Haha :P

26 Maj!

Godmorgon, idag så är jag på läger också men när jag kommer hem så ska jag och mamma rida ut det blir bättre att hon vilar imorgon istället för idag så vi rider ut idag. Ayla ska jag behandla och gå en promenad med tror jag. :)
 

Visste du att...

  • Jag är beroende av min mobil den måste vara mec överallt?
  • Vi ska skaffa hund?
  • Den 4 Juni så fyller Ayla 7 år?

25 Maj!

Hej, idag så ska jag på konståkningsläger i Linköping så då skulle mamma tävla Livett istället idag  istället för mig! Så jag kommer att följa dom på Equipe och se hur det går. När jag kommer hem runt 4 så ska jag gå en promenad med Ayla och behandla henne!

Dressyrträningen igår!

Igår så var det ju dressyrträning för våran del det gick jätte bra mot slutet så var hon grymt fin det går verkligen framåt nu. :D
Vi började med att rida skänkelvikningar som vi alltid brukar börja med det gick riktigt bra det var i höger som honn var lite stel men det är hon! Sen så red vi lite delar ur olika program som gick helt okej vissa delar gick jätte bra men några vart lite huller om buller. Jag galopperade på volten och då var hon skit fin verkligen det var mot slutet och det var då det gick så himla bra. Efter det så travade jag av henne! Det typ spöregnade ju och så var det lektion i ridhuset så jag kunde inte göra något med Ayla frö jag ville inte stå ute i spöregnet och longera och det tror jag inte hon heller ville.
 
Men idag så rider mamma Livett eftersom att hon ska tävla på henne i morgon ocg så longerade jag Ayla idag i stället och det gick rätt så bra jag tog fram nåt små hinder som hon fick hoppa över hon var så duktig så! <3

Mer uppdatering kommer i kväll!

Har inte hunnit att göra några inställda så det kommer ikväll dressyrträningen och allt sånt där! :)

23 Maj!

Hej, idag så är det dressyrträning för vår del. Ayla som jag sa igår ska jag longera och kanske behandla det beror lite på vad jag hinner :)

Hoppträningen!

Idag så var det ju hoppträning det gick väldigt bra hon var även idag väldigt lugn det var bara i bland hon kunde sticka iväg!
vi började att värma upp på ett litet kryss det var inget speciellt med det utan det gick bra. 
Vi skulle sen hoppa en studs som var på långsidan och göra halt efter det det gick jätte bra hon väntade hon saktade till och med ner till trav nån gång. Sen hoppade vi en linje ned ungefär 5 galoppsprång i mellan första gången så vart det lite snubbel trubbel eller vad man ska säga :p men kom på det en gång till och då gick det bra. Efter det la hon till 2 hinder som vi redan hade hoppat så att det blev en linje fast på böjt spår i mitten skulle jag göra halt det gick rätt så bra hon stannade i alla fall ;)
till sist hoppade vi bana på allt i hopa! :)
Det vart lite ändringar i planen så att idag fick Ayla vila helt så longerar jag i morgon i stället ❤
Blev tyvär inga nya bilder 

22 Maj!

Idag så är det hoppträning på schemat ska bli jätte roligt att hoppa lite. Ayla tror jag inte ska behandla idag men jag ska longera henne.
 
Igår så red jag och mamma ut en sväng det gick rätt så bra hon var rätt sp lugn också galoppen var nog den bästa där var hon lugn och gick fint i formen. Ayla gick jag en promenad med i sommarhagen och då fick hon äta lite också hehe men sen så behandlade jag henne också! :)

Veckoplanering!

Måndag: Livett-vila Ayla-tömköra
 
Tisdag: Livett-ut Ayla-promenad
 
Onadag: Livett-hoppträning Ayla-longera
 
Torsdag: Livett-dressyrträning Ayla-promenad
 
Fredag: Livett-Ut Ayla-tömköra
 
Lördag: jag är på konståkningsläger så mamma rider Livett och då ska dom tävla Ayla vilar
 
Söndag: Samma sak fast Livett vilar.
 
det vill inte komma upp någon bild!
 

21 maj!

Hej, idag så ska jag och mamma rida ut tror jag, Ayla ska jag gå en promenad med och jag tror att jag ska behandla henne! :D

Min dag!

Hej mina tidsinställda jag gjorde kom aldrig upp konstigt? Aja idag när jag kom hem från skolan så tömkörde jag Ayla det gick ganska bra hon var lite seg men annars så gick det bra tycker jag. Sen så behandlade jag hennes rygg och bakben, Livett fick vila idag! :)

Superstar! ❤

Idag på tävlingen så gick det super bra, när jag red programmet så var det nån häst i en hage som var helt galen så hon var väldigt spänd på ett ställe men annars så är jag nöjd.
På framridningen så var hon fin hon vart lite över taggad ibland men annars så var hon fin gjorde några ökningar som gick bra.
På banan så gick det jätte bra hon var jätte fin utom på ett ställe då den där hästen sprang och gnägga och allt! en volt blev väkdigt liten känndes det som men på filmen syntes det inte och halten var lite konstig men jag är nöjd fick 186 p och 62,000% och precis utanför placering den som kom 5:a( det var 5 placerade) hade 62,333% lite surt men det var roligt! 
Glömde bort kameran men det kommer nog att komma en film! :)
 

Just nu rider jag Lb:2

Hoppas på det bästa. :D

19 Maj!

Hej, idag så är det tävling som gäller rider 13.57 tror jag, det är på hemmaplan också hejja ÖRT(Örebro ryttarteam) så är jätte taggad!
När jag kommer hem så är det tänkt att jag ska longera eller tömköra Ayla får se vad jag känner för och behandla henne tror jag! :D

2 hela år!

Idag så har jag ägt värdens bästa ponny Ayla i hela 2 år tiden har gått så fort vi har haft jätte roligt på vägen även om det har varit tråkiga saker. Vi har gjort allt möjligt tillsammans tävlat,tränat, varit på ridläger är bara några av dom sakerna som vi gjort. 17 Maj 2011 var jag nog den lyckligaste tjejen som hade fått sin drömponny! ❤

17 Maj!

Hej på er, idag så ska jag rida Livett på banan är det tänkt ska rida igenom henne rätt så ordentligt. Ayla ska jag behandla och bara mysa vi firar ju 2 år tillsammans idag! Tror nog också att jag longerar henne i Onsdag så longerade jag henne också och släppte henne för att jag skulle gå och hämta våran vattematta då så står hon och kollar på mig över sargen hon nådde knappt upp så söt var hon.❤

Utveckling!

Från början när jag vi hade köpt Ayla till i höstas/vintras när jag slutade rida henne så hade vi utvecklas så enormt ni ska få se när jag provred henne tills nån bild från i höstas gud säger jag bara vad vi har utvecklas!
Bilden är från vår första pay and ride i Juni 2011
I höstas:
 

16 Maj!

Hej, idag så ska Livett få vila det blev att hon inte fick vila i Måndags så det blir idag i stället, Ayla ska också vila helt ingen behandling eller något då jag ska på markträning med konståkningen så jag tror att jag inte hinner för jag ska fixa hela stallet själv och så för mamma jobbar idag.
 

Visste du att...

  • Livett ska alltid ALLTID klia sig på än när man har tagit av henne tänset?
  • Ayla har solexem? 
  • Jag är allergisk mitt gräs? 
 

Dressyrträningen!

Igår så var det ju dressyrträning och det gick grymt bra tycker jag synd att ingen filmade eller tog kort.
Men vi började med att rida på volten ställa igenom henne ordentligt i sidorna. Jag skulle sen rida skänkelvikningar på spåret det gick riktigt bra, när vi kom till galoppen så skulle jag galoppera på spåret och lägga en 10 m volt vid E och B i höger varv så gick det sådär hon var rätt så stark men nåt varv så var hon rätt så fin. I vänster så gick det jätte bra där var hon inte ett dugg stark så det var bra jag kommer ihåg när jag knappt kunde galoppera henne på en volt utan att hon var skita stark och nu kan jag galoppera henne på spåret och hon drar inte i väg! Men i alla fall sen så gjorde vi mycket ökningar och den sista blev verkligen jätte bra. Och då travade jag av henne.

15 Maj!

Hej, idag så ska jag rida på banan är tänkt, Ayla ska jag nog gå en promenad med eller så ska jag tömköra men det luter mot att gå en promenad det beror lite på vad det är för väder också ;)

Dagens planer!

Hej, idag så är det dressyrträning på schemat sen så ska jag på öppet hus på min skola som börjar kl 5 så jag hinner inte ned henne men igår så behandlade jag i alla fall henne och gosade jätte mycket! :D

Veckoplanering!

Måndag: Livett vila, Ayla longera
 
Tisdag: Livett dressyrträning, Ayla vila
 
Onsdag:Livett Ut/banan, Ayla promenad/tömköra
 
Torsdag: Livett Ridhuset/banan, Ayla Promenad
 
Fredag: Livett Vila, Ayla tömköras
 
Lördag: Livett: Ridhuset, Ayla Vila/promenad
 
Söndag: Livett TÄVLING Lb:2 ska kanske vara med i laget så då blir det en Lb:3 också på hemmaplan!, Ayla vila, longera

13 Maj!

Hej, idag så ska Livett vila är det tänkt förra veckan så gick hon väldigt hårt så denna vecka blir lite lugnare. Ayla ska behandlas och jag tror att jag longerar eller tömkör henne hennes vecka blir då lite hårdare eller vad man ska säga.

Dagen!

Idag på morgonen så red jag och mamma ut en sväng, gjorde mycket som jag gjorde igår skänkelvikningar tänkte på formen ja det som jag gjorde igår. Vi red till travrakan där så vart hon lite extra taggad så när hon vill springa iväg ska jag ta det lugnt typ så där tog vi det rätt så lugnt men där så var hon riktigt fin. I galoppen så var hon också väldigt fin hon skötte sig super!
Ayla gick jag en rätt så lång promenad med i skogen vi klättrade lite och typ allt möjligt gjorde vi super skoj tyckte hon att det var ;) 

FOTO-JAG

Oredigerade
 
 

12 Maj!

Hej, idag så blir det en uteritt igen, ayla ska jag gå en promenad med hade jag tänkt och så ska  hon behandlas också om det inte blir några ändringar men det tror jag inte! :D

Precious! <3

Idag så red jag ut med mamma på Livett jag red några skänkelvikningar från ena sidan av vägen till den andra osv det gick riktigt bra. I traven så jobbade jag rät så mycket med formen och så ställde jag henne mycket åt höger för där är hon väldigt stel i slutet så blev hon riktigt fin. Galoppen samma så vi gjorde också mycket övergångar där galoppera ca 10 steg sen trava en liten bit och sen galopp till osv det gick bra hon lyssnade bra på mig annars så brukar hon vara väldigt stark just där men idag så funkade det bra.
Ayla behandlade jag och fick stå och borsta henne extra länge hon var hur dammig/lerig som helst det tyckte hon var riktigt skönt! <3

This/that


sommar/vinter-sommar
vår/höst- vår
konståkning/ridning- ridning 
storhäst/ponny- båda
Livett/Ayla- tror faktiskt Ayla
C-ponny/D-ponny- D-ponny
B-ponny/C-ponny-B-ponny
utteritt/tävla- tävla
jul/födelsedag-jul
ridhus/ridbana-båda
sol/regn- SOL!
bada/sola-bada
glass/godis-godis
popcorn/chips-chips 
tävla/träna-båda
 
 

11 Maj!

Godmorgon, idag så ska jag rida ut på Livett tror jag vet inte om det vara blir en skruttur det får vi se. Ayla ska jag behandla och gå en promenad med hade jag tänkt! :D

Diamond! ❤

Hej och förlåt för den kassa uppdateringen men internet har inte funkat så bra.
Men idag så tänkte jag longera Ayla men jag tömkörde henne i stället som igår, tyckte att det gick helt okej i bland kunde hon vara jätte fin men i bland så vet jag inte riktigt vad som hände  aja sånna dagar har alla. Behandlade henne också efteråt hon stod och sov hela tiden. :D

Dagens planer!

Just nu sitter jag hos farmor och gör ingenting typ, men i morse så fixade jag och min syrra stallet. När jag kommer hem så ska Ayla longeras med inspäning hade jag tänkt Livett vilar idag det är hon värd!

Bästa! ❤

 
Så bra på rubriker visst? ;)
Idag så var det ju tävling, det gick jätte bra bättre en förra gången i alla fall. På framridningen så var hon galet fin perfekt tempo nästan lite för seg men det är bara bra. Red igenom programet det gick bra man kunde inte rida det så ordentligt då det var rätt så många på framridningen!
På banan så var travdelen jätte bra hon gick perfekt i galoppen var inte lika bra i snettigenom så vart hon lite för pigg typ och tog upp huvudet lite och så men annars så tycker jag att det gick bra är nöjd fick 60,???% 180,5 p
När vi kom hem så tömkörde jag Ayla på Ridbanan tyckte att det gick rätt så bra hon var riktigt pigg inte så 

Tävlings dags!

Nu så andra tävlingen för oss två, vi är taggade till 1000 rider bara en Lb:2. När vi kommer hem så ska jag behandla Ayla och tömköra henne på banan eller i ridhuset det återstår och se!

Lydnad!

Hej, idag på hoppträningen så körde vi typ bara lydnad inga stora hinder utan vi körde mest lydnad med massa halter i och så. 
Först så red vi som serpentiner med upphöjda bommar på medielinjen med 4 bågar det gick jätte bra tycker jag hon var lugn och lyssnade på mig. Sen så red vi en linje och på mitten av linjen så skulle vi göra halt det gick rätt så bra hon stack i väg någon gång men annars så väntade hon på mig.
Vi gjorde sen en bana på alla hinder det gick först inte så bra hon bara sprang typ, sen så gjorde hon en ny bana den gick så mycket bättre hon saktade nästan av till trav hon verkligen lyssnade på mig och inte bara springa mot hindret så den rundan gick skita bra! När jag hade hoppat den så travade jag av henne och skrittade av henne en liten stund på vägen. 
Fixade sen lite tills i morgon när det är tävling fixar resten i morgon innan vi åker. Ayla behandlade jag och gick en liten promenad med <3

Saknad <3!

Jag tror nog ointe ni förstår hut mycket jag saknar att få sitta på Aylas rygg, det var en sån himla ovanlig känsla den av helt underbar tror jag aldrik kommer att få uppleva det igen! Jag som hade hoppats på att för ett halvår sedan när jag fortfarande red henne att nu till våren komma ut och tävla och allt men nehe så vart det verkligen inte tänk bara tänk om jag aldrig ALDRIG kommer att få sitta på henne någe mer gud det vill jag inte äns tänka på! 
Jag ville bara säga att ändå om jag inte rider på henne eller läger så jätte mycket tid på henne så älskar jag henne över hela mitt hjärta och det kommer hon alltid göra hon kommer alltid vara min favorit häst! <3

8 Maj!

Hej, idag så är det hoppträning på schemat Ayla ska jag behandla och gå en promenad med tror jag!
Förresten idag så är det ingen mindre en Jakarus(Jackie) födelsdag ska göra någon liten tåra till honom med lite äpplen och allt möjligt hipp hipp hurra för Jakarus idag! <3 Han blir 15 år gammal gubbe blir han 
Bästa! <3
 

Sjukt varmt!

Idag så var det sjukt varm ute typ 23 +, men har försökt att blogga från mobilen med blogg.se appen ville inte sammarbeta med mig idag tyvär.
Men idag när jag kom hem från skolan så red jag och mamma ut en liten sväng vi klättrade mycket sen så red vi till vattnet och plaska lite där hon var rätt så fin hon gick i normal takt som inte är så vanligt för henne men det vart nog för det var så varmt!
Ayla behandlade jag inte idag gör det i morgon i stället men gick till henne i hagen och var där ett tag med henne <3

7 Maj!

Hej, idag så ska jag rida igenom programet med Livett och så för i morgon är det hoppträning och så, så då kan jag inte göra det Ayla ska jag gå en promenad med. 
Hur sör är den här? den gick längst vägen en dag när jag gick hem från skolan så söt! <3

Veckoplanering!

Måndag: Livett vila, Ayla vila
 
Tisdag: Livett dressyr i ridhuset, Ayla promenad
 
Onsdag: Livett hoppträning, Ayla longera
 
Torsdag: Livett TÄVLA Lb:2, Ayla promenad/vila
 
Fredag: Livett Vila, Ayla tömköra/longera
 
Lördag: Livett ut, Ayla Vila
 
Söndag: Livett ut/banan, Ayla Promenad
Såhär tror jag att våran vecka kommer att se ut, det kan säkert ändra sig!

6 Maj!

Hej, idag så får Ayla och Livett vila för efter skolan så ska jag till Linköping och åka konståkning skit kul eftersom vi inte har någon is i Örebro på sommaren så ska våran klubb åka dit nån/några gånger på sommaren  så jag drar dit direkt efter skolan! :D

Bästa! <3

Hej, bloggen har varit lite nere på sista tiden men nu kör vi igång som vanligt igen.
Idag så var det ju tävling för mamma och Livett det gick jätte bra för dom och dom kom 2:a bilder kommer att komma!
När vi kom hem så gick jag in och åt något sen så gick jag ut och hämtade Ayla fixade iorning henne ryckte sista manen och lite sånt tog på henne tömkörnings sele och gick ut till ridhuset och tömkörde henne lite det gick jätte bra gjorde lite skänkelvikningar på långsidan som gick klockrent hon var fin i formen ocg pigg och framåt. När vi var klara med det fick hon ett litet bad och så behandlade jag henne tror hon är riktigt snygg nu hon var inte riktigt torr när hon gick ut så hon är säkert en grå ponny nu ;)
 

5 Maj!

Hej, idag så ska mamma tävla med Livett och jag hänger med och fotar lite ni får se bilderna senare i kväll, när vi kommer hem så ska Ayla behandlas och så tror jag ska longera eller tömköra henne.

It is you that make my day!

Hej, idag på morgonen så behandlade jag först Ayla sen så ryckte jag hennes mann är inte riktigt klar så det ser lite knäppt ut xD, men etfer det gick jag ut på en långpromenad med henne i skogen vi gick till klättebackarna och klättrade lite det var jätte roligt hoppade också några små hinder som några andra hade byggt upp skojsigt värre tyckte hon att det var. När vi kom hem så fixade jag lite i stallet och nu så ska jag fixa lite tidsinställda tills i morgon! :D

Visste du att...

  • Ayla fyller åt om exakt en månad hon blir 7 år.
  • Livett fyllde år för exakt en månad sen?
  • Jag är väldigt blyg av mig, men när man väll lärt känna mig så är jag hur galen som helst xD
  • När jag var liten älskade jag sången pepparkaksgubbarna? :P

4 Maj!

Idag så rider mamma Livett eftersom dom ska tävla i morgon Ayla ska jag gå en lång promenad med behandla henne och fixa lite kanske rycka manen på henne då den har blivit rätt så lång ska också försöka städa lite i stallet också får se!


Live!

Idag så har det bara blivit live uppdatering från mobilen för Igår hann jag aldrig göra några tidsinställda. Men idag så red jag Livett på banan det gick oväntat bra hon var jätte mjuk i sidorna och så som jag vill ha henne, jag gjorde mycket övergångar så att hon skulle lyssna på mig i galoppen galopperade jag bara några steg sen sakta av till trav sen några steg igen och trav osv. Skrittade av henne på vägen sen, Ayla behandlade jag bakbena och ryggen :) sen så släppte jag henne på banan hon sprang som en galning i början bockade och allt såg ut som om hon hade riktigt roligt där ett tag sen blev hon lite trött så få fick jag vara på henne lite mera hon skötte sig kanon! :D


3 Maj!

Hej, idag så ska jag fixa hela stallet sen så ska jag rida Livett på banan tror jag, Ayla ska jag longera och gå en promenad med är tänkt.


Trött...

Idag när jag kom hem så gick jag ut i stallet mockade, packade höpåsar ja allt man ska göra. Sen så skynda sig in äta något och sen i väg på markträning det var jätte jobbigt mycket springa vart det nu sitter jag och kollar på Let's dance!


På väg hem

Hej, är nu på väg hem från skolan när jag kommer hem så ska jag skynda mig jätte mycket och höra hela stallet sen så är det markträning med Konståkningen. Så vi hörs i kväll!


2 Maj!

Hej, idag så får Livett vila det är hon värd efter flera hårdapass i rad så idag blir hennes vilodag, Ayla ska behandlas och gå en promenad med eller longeras. :D

Uteritt!

He, idag så red jag och mamma ut, Livett var faktiskt rätt så lugn som hon INTE brukar vara hon gick där och lunkade men det var bara någon gång hon kunde få något ryck och bara springa men annars så var hon fin och lugn vi klättrade lite i backarna roligt var det! :D Ayla behandlade jag bara och borstade hon var så lerig och dammig i helgen kansek det får bli ett bad som hon inte kommer att gilla ;). Resten av dagen så har jag varit hon Elin och på Kvarntorpshögen skit jobbigt att gå upp för alla trapporna(Ni som inte visste det så är det en skidbacke men man kan gå upp på den och kolla på konst saker och köpa galss) 

RSS 2.0