Pay and jump!

Idag så var det pay and jumnp hoppade ju bara 70 för att ta det lite lungt.
Det gick bra, hon var väldigt taggade redan när vi tog ut henne ur transporten. Skrittade fram och kollade på när Leffe hoppade, sen så började jag rida fram det var väldigt blött på framridningen så man kunde bara rida på en volt. På framhoppningen  så var hon pigg och 70 är ju ingenting för oss så det hoppade vi lätt. Även på banan då så var det mur och sånt men det hoppade hon som ingenting och vi kom felfria och så tyckte jag hon var så duktigt så hon fick en rosett.
 
Vart en mobilbild.
 

felfri!

mer sen...


Vad är det roligaste jag har gort med Ayla?

Fick en fråga om vad det roligaste jag gjort med Ayla, har inte direkt varit ute med henne någonting men det måste ha varit min och Aylas första riktiga tävling. Det var en underbar känsla att äntligen komma ut på tävling efter allt om och men. Och så vart det en 1:a placering med laget så det är nog en av dom roligaste sakerna. Men nu i helgen så ska jag och Ayla på en liten rolig sak kan nån gissa???
Från min och Aylas första tävling!! <3

30 Septemper

Oj gud vad fort den här månaden har gått, men idag så ska mamma hoppa Leffe i en pay and jump, och då så skulle jag följa med med Ayla. Hoppar bara 70 cm för att ta det lungt.

PIGG ponny!!

Idag så red jag ut med Wilma hos henne, har alldrig ridit i den skogen förut. När vi skrittade så var hon lite seg men jobbade henne lite och hon var fin, vi började sen att trava och då taggade hon till ordenligt verkligen. Vi galopperade upp för en lite backe kan säga att jag kunde nästan inte hålla henne. Men sen så travade vi och det gick bra förutom att jag knappt kunde hålla henne där också. Men sen så skrittade vi ett tag på asvalten. Och så travade vi igen där var hon lite lungnare och kunde jobba henne hon vart riktigt fin i slutet, aen så skrittade vi hem på långa tyglar.

FRÅGESTUND!!

Har tänkt att ha en frågestund fråga vad som helst svarar när jag fått in tillräckligt med fråger.

29 Septemper

Hej idag så ska jag och Wilma rida ut vart inget förra helgen så det blir idag i ställe. Åker ditt med Ayla så får vi se hur det går.
Jag,Ayla,Wilma och Farina

Fredag!!

Idag så tror jag att jag rider dressyr på ridbanan. Blir troligtviss bara mobillblogg idag men vi får se.

Bästa ponnyn!

Idag så red jag ut i skogen med mamma och det gick verkligen´bra hon var jätte taggad verkligen. Jag jobbade henne lite och då var hon jätte fin, hon ville verkligen jobba hon var på sitt bästa humör helt enkelt. Ses sen!!!
 

27 Septemper

Idag så rider jag och mamma ut i skogen ska försöka att blogg lite mer men i kväll så kommer det uppdatering jag lovar.

Vilodag

Idag så fick ju somsagt Ayla vila kom hem för ca en timme sedan och ska nu plugga lite So. Hejdå
Världens bästa ponny

Bild

Som rubriken lyder är jag i skolan och har bild! Brb! :)

Hör sen!

Gårdagen Ayla 25/9-12

Igår så skrittade jag mnest ut i skogen för att ta det lite lungt men tog även lite trav på stubbåkern. Sen så när jag kom hem så skulle jag ta upp min mobil ut jackfikan och så märkte jag att den var öppen. Då tänkte jag direkt att nej jag har tappat den i skogen... Så jag gjorde i orning Ayla och tog ut henne till hagen sen så cyklade jag iväg cyklade exakt den vägen som jag red och som tur var så låg den på stubbåkerna. :P xD.

DAGEN

Idag så fär Ayla vila då jag ska på konståkning som  slutar kl halv 8 så idag får hon vila.

25 Septemper!!

Idag så rider jag ut i skogen lite lungt så hon inte blir sp svettig för Ayla vaccinerades igår så hon får ta det lite lungt.

Vilodag

Idag så fick somsagt Ayla vila, men tog inne henne och gosa lite. Ha det bra.

Header på väg

En header är på väg så håll ut.

VECKOPLANERING!!

Ayla
 
Måndag: Vila
 
Tisdag: dressyr på banan
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Ut
 
Fredag: Banan/Ut
 
Lördag: Ut
 
Söndag: kanske pay and jump för mamma ska kanske hoppa på Leffe och han kan inte åka själv men i så fall rätt så lågt kanske 70 cm.

DAGEN!!!

Idag så får Ayla vila nu i början avb veckan så ska hon få ta det lite lungt.

Ayla <3 <3

Idag så red jag ut i skogen med mamma, jobbade henne inte så mycket men jobbade henen ett litet tag. Och då var hon ur fin och gick perfekt och när jag tyckte hon gick bra så fick hon bara trava. När vi galopperade så ställde jag mig upp i lätssits och så fick hon bara galoppera men i slutet så kortade jag upp henne och jobbade henne lite. Hinner inte skriva så hi´mla mycket måste göra tidsinställda tills imorgon och plugga lite, och så ska jag väll kolla lite på tv. :D
Min fina tjej <3

Just nu..

så är jag med en kompis och vi kollar telefonkatalogen


23 septemper

Hej på er, idag så ska jag rida ut med mamma det blev ingen ridning med wilma igår för det regnade för mycket. Men ni får mer uppdatering senare


22 Septemper

Idag så ska jag rida ut med Wilma om det inte regnar för mycket.

This is my life




KOMENTERA

Har fått väldigt dåligt med komentarer så kom igen komentera.

Uppdate

Snart är just nu på konståkning men när jag kommer hem så blir det uppdatering jag lovar.

Visste du att...

Att jag har värdens sällskaps sjuka katter.
Jag hatar bruna bönor.

Idag så...

Får Ayla vila, igår så skrittade jag barbacka ut i skogen med Annila (en i stallet) hon fick mest bara gå på långa tyglar travade i kapp henne några gånger men annars bara skritt

Häst räddades ur smörjgrop i garage

 

Räddningstjänsten fick rycka ut när en häst förvillade sig in i ett garage och ramlade ner i en smörjgrop.

 
  

Relaterat

 

Olyckan skedde på Brearedsvägen i Frillesås vid 21-tiden på måndagskvällen. Hästen skulle gå in i stallet, men gick fel och hamnade i en verkstad i stället. Där fanns en smörjgrop, det vill säga en nedsänkt del av golvet där man kan komma åt vid bilreparationer. Hästen gick ner i smörjgropen och kunde sedan inte komma upp på egen hand. Räddningstjänst och veterinär tillkallades, veterinären gav hästen lugnande medel. - Det gick bra, de lyckades lyfta upp hästen med en vinsch, berättar personal på SOS Alarm. Hästen hade en del småsår, men var i övrigt oskadd. - Den vilar ut i sitt stall nu, säger SOS Alarms operatör


20 Septemper

Hej idag så går jag en promenad med henne eller så skrittar jag ut vi får se, resultatet från dressyrträningen får ni i kväll. Ha  det bra så länge!

19/9-2012

Godmorgon idag så är det dressyträning för Cicci Brage på schemat kl 17.00 tror jag det var.

hoppträning 18/9-12

När vi kom fram så satte vi på henne alla sakerna, när vi var klara så hoppade jag upp jag skrittade fram där ute först gick sen in i ridhuset och kortade upp tyglarna och jobbade henne lite i skritten hon käöndes lite stel i början men när jag börjadde trava och hon blev lite varm så mjukade hon upp sig och blev fin. Tog lite galopp i ett raskt tempo. Sen så skulle vi trava över bommar och ett skrittsteg i mellan bommarna i början vart det mer en ett skrittsteg men när jag gjort det några gånger så gick det bra. Vi skulle göra samma sak i galoppen och deyt gick mycket bättre. Och sedan så kom vi på ett litet räcke kom väldigt för nära första gången men kom en gång till och då gick det bättre. :). När vi hoppat det ett par gånger så skulle vi komma på först ett räcke sen en oxer det gick bra, vi gjorde sen en liten bana. Hoppa den en gång och det gick väll sådär sen så höjde vi hindrerna lite och gjorde samma sak fast dom var högre i slutet så gjorde vi en till bana första gånden jag hoppade den så vra hon inte riktigt framåt så kom lite för nöra. Hoppade den en gång till och jädrar vad hon taggade till då och så gick det perkekt. Sen så travade jag av henneoch skrittade av henne.
Vart inga nya bilder så det får bli gamla.



Dagen!

Idag så är det hoppträning för Karin Svantesson. Ni får resultatet ikväll. ;) Idag så nlir det inte så jättebra uppdatering så ni vet.

VECKOPLANERING!!

Måndag: Ut
 
Tisdag: Hoppträning
 
Onsdag: Dressyrträning
 
Torsdag: Skritttur ut/promenad
 
Fredag: Vila
 
Lördag: banan/ut
 
Söndag: banan/ut
 
Gammal bild!

17 Septemper!

Hej på er, idag så ville mamma rida Ayla så då får hon det eftersom att jag tror inten att jag skulle hinna rida så då passar det bra att mamma rider henne.

Visste du att...

Vi ska bygga ridhus, dom ska snart komma och börja med det så det ska bli skönt på vintern så man slipper åka rill et ridhus.

Funktionär

Idar så är jaf funktionär på Häst hoppningen när jag kommer hem så blir det en uteritt på Ayla.

RESULTAT 15/9-12 Ayla

För att vara min och Aylas först Lc så är jag jätte nöjd.
Ld Red fram i ca en kvart tjugo minuter, sen så gick jag in på framhoppningen travade över ett litet hinder några gåpnger, sen så kom jag på räcket och det gikc bra och oxern gick också bra. Och så var det min tur att gå in på banan. 1:an rev hon sen så gick allt bra tills 6:an då stanna hon och på 7:an rev hon men jag är nökd och det blev 12 fel.
LC hon fick gå in i trensporten så länge, när vi tog ut henne så satt vi på sadel och så sen så hoppade jag upp. Skrittade ett tag och travade och galopperade lite. Sen så gick jag in på framhoppningen alla språng vart jätte bra och så, och så var det min tur att gå in på banan. 2:an rev hon mitt fel för jag tappade stigbygeln så det vart lite konstigt fick tag på den allt gick perfekt tills vi kom på 8:an då stanna hon 2 gånder annars så är jag jätte nöjd det var rätt så många som stannade på 8:an så att jag är nöjd för att vara min och Aylas först riktiga hopptävling.
 
Det blev bilder men det var skit dålig bildkvalite(stav) Nu är nästa tävling nån gång i Oktober i Mullhyttan fast det är dressyr

Tävlings dagen

Hej, svejs idag är det tävlingsdagen. Resultat får ni imorgon eller i kväll.

Lyx dag idag

Hej idag så slutade vi skolan kl 12.10 så det var ju lyx, sen så gick jag och några kompisar på Kumlamarken, när jag kom hem sp gick jag ut i stallet och hämtade Ayla borstade av henne. Och flätade hennes svans. Nu har jag kommit in och har packat nästan allt i transporten och smörjt allt och sånt. Så nu ska jag tagga tills imorgon så det är min och Aylas första Lc TAGGAD SOM TUSAN!

Fjortonde Septemper

Hej igår så fixade jag redan med att smörja träns och sådanna saker, men idag så ska vi bada Ayla och så får hon vila.

Ayla today


Idag så var Ayla verkligen på sitt allra bästa humör och var pigg och glad.
När jag kom ner till hagen så visslade jag och ropade hennes namn då så kom hon galopperandes i mott mig sötis! <3. När jag sen skrittade vidare så hade hon öronen framåt hela tiden. Travade sedan travade in på en stig där var det en liten tunn pinne som jag trodde hon bara skulle springa igenom men nej hon hoppade högt över det så var inte alls beredd haha :P. Sen så skrittade jag till stubbåkern och där travade jag längst skogskanten då det blåste så mycket, vände sedan och hon vill bara galoppera i väg men travade liye först innan det blev galopp . Sen så när jag red på grus/sand vägen så hörde jag nåt som typ lätt som en kross så jag red in på en liten väg som gick in. Och sen så när den kom närmare så vissade det sig att det var en sködetruska (stav) så Ayla blev lite spänd men det var ingen fara. Och sedan så skrittade jag hem.

Saker du kanske inte visste om mig!

  • När jag inte är i stallet så är jag typ bara i ishallen.
  • Mina skridskor som jag har kostade 7000 kr alltså är det dyrt med konståkning också.
  • Typ när jag ser hundskit eller nåt så säger jag fyy vad äckligt, men när jag ser hästskit så bryr jag mig inte om det.
  • När jag är med människor jag inte känner så bra så pratar jag inte så jätte mycket, men med folk jag känner kan jag prat om vad som helst och säga vad som helst.


13 Septemper

Idag så longerar jag Ayla eller så blir det ut i skogen med skritt och lite trav.
Bäst ponnyn

13 Septemper

Idag så longerar jag Ayla eller så blir det ut i skogen med skritt och lite trav.
Bäst ponnyn

bussen

Sitter just nu på bussen på väg hem. Nu när jag kommer hem så ska jag på konståkning, aa men bara så att ni fick lite uppdatering

Dagen idag

Hej idag så skulle Ayla igentligen ftt vilat men mamma sa att hon var tvungen att låna henne för att hon skulle rida ut med nån och den här tjejen skulle rida på Leffe och mamma andra häst Livett har varit lite halt så hon får ta henne.
Min fina

Träning Inställd !


Idag så blev träningen inställd för att Mias systerdotter hade blivit sparkad av en häst så då var hon tvungen att sova med henne på sjukhuset. Så vi hoppade hemme istället Först så ville mamma hoppa lite det såg riktigt bra ut sen så hoppade jag upp, taggad ponny var det ja. Gick skita bra hoppade ca 1 meter brett och 90 cm högt så det ska nog inte vara några problem på Lördag får vi hoppas. Gjorde också några omhoppnings svängar det gick också galant. Så ja det gick verkligen perfekt idag. Tänkte ta några kort men det rengnade när vi red så jag sket i det.

 
Haha :P
 

Shoppat lite

I Söndags efter tävlingen så åkte jag och mamma till Hööks
Ett par röda sporrar till min röda Oufits
Och ett par ridvantar

11 Septemper!

Godmorgon på er, idag så ska Mia hoppa Ayla hon ska hoppa rätt så bredda oxrar och så. Men vi hörs!

Veckoplanering!! Ayla

Såhär ser min och Aylas vecka ut.
 
Måndag: Vila
 
Tisdag: Mia Carlbäck ska hoppa Ayla
 
Onsdag: Promenad/Vila
 
Torsdag:Longering
 
Fredag: Ut eller banan
 
Lördag: HOPPTÄVLING!! Min och Aylas första Lc
 
Söndag: Banan/ut
 
 

10 Septemper

Hej idag så får Ayla vila eftersom hon har gått väldigt hårt igåe och i Lördags.


RESULTAT 9/9-12 Bästa ponnyn en blå rosett rikare

Idag så var det tävling Ayla var jätte fin men lite låg i formen då och då.
 Lc:n på framridningen så var hon lite stel och stretig i munnen, men när hon blivit lite varm så blev hon mycket mjukare och stadigare i formen. Gick in i ridhuset och red igenom programet där så jag var själv hon var riktigt fin och lyssnade bra på skänklarna. Sen så skrittade jag mest innan det var min tur att gå in, kom in på collectingring(stav) och där tog jag lite galopp sen så var det min tur, tyckte själv att hon var jätte seg men jag var ändå jätte nöjd över henne trodde inte på placering. Men när jag hört min poäng så låg jag på 2:a plats och så stannade det min och Aylas tredje tävling och en 2:a plats grymt ju. Men slutade på 66,???% 186 p.

 
Vi ställde sen in henne i transporten och så fick hon stå där i ca 1 timme, när vi lastade ur henne så tog vi på sadeln och så sen så hoppa jag upp och skrittade mest. Red igenom Lb:1 i ridhuset som jag gjorde med Lc:n skrittade sedan till jag kom in till colectingring(stav) för hon var väldigt trött. kom in på banan red runt tills jag fick min startsingnal tyckte det gick jätte bra hon var inte lika trött som hon var på Lc:n. Fick 62,77 % 182 p. På en 8:de plats av 15 st riktigt nöjd och fick med mig hem en blå rosett!





Bilderna är från idag fotade av Maja tack så ,mycket att du fotade
 

Min ponny är grym!

Idag gick det helt över förväntan det gick sjukt bra, mera i kväll! <3


 
SMAKPROV!

TÄVLINGS DAGEN

GODMORGON PÅ ER!!! idag så är det dressyrtävling på Örsta(Ryttarkamraterna Kumla) Så tagga ni får resultat Ikväll/Imorgon får se vad jag hinner.
Idag så hänger kameran med i alla fall

Tävling/clear round

Idag så gick det sådär kan man säga, när vi kom fram så gick vi banan innan vi tog ut henne. På framridningen så red jag mest bara runt, när jag tog lite galopp så jobbade jag henne mer ränkte inget på formen utan mest att hon skulle gå framåt och så. På framhoppningen så kom jag på båda hindrerna ca 2 gånger var, och fick till fina språng. Sen så var det min tur att gå in på banan, kom på 1:an gick perfekt och så kommer jag på tvåan och så stannar hon kom en gång till och så stanna hon en sista gång så tvärnitar hon och flyger av och hennes träns åker också av, så där står jag, fick göra en om start likadant där 1:an helt perfekt 2 stanna hon 2 gånger men det var mitt fel och inderlager sög verkligen för det var typ som en omhoppningssväng och så var den oxern riktigt bredd och hon har ju svårt att hoppa brett. Så jaja. Men nu på Tisdag så skulle Mia Carlbäck eller jag hoppa så då ska vi hoppa bredda oxrar för på Lördag är det Ld och Lc.


Höstfärgerna från Equiline


TÄVLING IDAG!


Som rubriken lyder det är tävling idag. Skriver om resultat och sånt i kväll. Sen så ska jag göra i orning för tävlingen  imorgon.
 

Allt fixat

Hej och hopp!!! har varit på konståkning, när jag kom hem så fixade jag allt inför i morgon så nu är allt klart. Ayla fick vila idag, annars så hade hon inte fått vila nån dad denna vecka så det fick bli idag. Så nu så ska jag TAGGA som tusan tills i morgon.

TODAY


Så får Ayla vila men jag ska fixa allt inför tävlingarna i helgen, men först så ska jag på konståkning! :D
 

Du är mitt allt! <3

Idag så red jag och mamma bara ut en lungn tur i skogen. Jobbade inte så mycket och så, så det är inte så mycket att berätta men när vi kom tillbaks så masserade jag henne och att på henne ett täcke. Och släppte ut henne.

6 Septemper

Hej idag så rider jag ut och rider igenom henne på ett gjärde.

Dressyrträning 5 Septemper 2012!

Idag så var det dressyr träning för cicci Brage. Kan börja med att säga att det gick Amazing.
Skrittade fram utanför ridhuset, gick sedan in och travade igång lite tog lite galopp också och det gick bra hon var fin. Sen så när träningen började så skulle jag rida igeom Lc:2 en gång och det gick lite sådär tyckte jag. Men fter det så skulle jag rida igenom Lb:1 Och det gick mycket bättre. Hon var jätte fin i formen och jag red verkligen, Skrittade litre sen innanvi skulle öva på galoppfattningar, i början så gick det okej hon tog upp huvudet och ja helt okej gick det. Efter några bförsök så gilc det sjukt bra hon var kvar i formen ja det gick helt perfekt. Vi avslutade där sen så skrittade jag av henne.





Ideer!

Har ni några ideer på några inlägg vad som helst min åsikt men om vadå och så. Har inga ideer alls just nu.

Detta händer idag!

Idag så är det dressyrträning för Cicci Brage. Har värsta chill dagen i skolan idag börjar 9.25 och slutar 11.50. 

Ayla 4 September! <3


Hej idag så var hoppträningen inställd, så jag hoppade här hemme i stället. Skrittade fram i några minuter. När jag började att rava så jobbade jag henne inte så där jätte mycket då vi skulle hoppa. Trava över några bommar som låg på marken, tog sedan lite galopp. Kom i galopp på ett litet räcke det gick bra kom sedan på en studs kom lite nära första gången ,men kom på det en gång till på direkten då gick det kanon. Sen så kom jag på räcket en gång till men då var det höjt det gick bra. Hoppade en oxer också just bara på oxern så hoppade hon snett men efter några gånger gick det bra. Hoppade sedan ca 90 cm. r riktigt nöjd över passet hon skötte sig jätte bra.
Vart inga bilder tyvär

4 Septemper

Idag så vart hoppträningen inställd, så vi hoppar hemma i stället.

<3

Du är luften jag andas!

Love you

Veckoplanering v.35

Måndag:Skritt tur ut i skogen
 
Tisdag: Hoppträning
 
Onsdag: Dressyrträning
 
Torsdag: Ett lungt pass på banan
 
Fredag: vila
 
Lördag: HOPPTÄVLING
 
Söndag: DRESSYRTÄVLING
 
Den här veckan kommer hon att få gå väldigt hårt. Men nästa vecka får hon gå mycket lungnare


3 Septemper!!!!!

Idag så ska jag på konståkning efter skolan(i fall jag inte har sagt att jag går på konståkning också. När jag kommer hem så rider jag ut det blir en skritt tur.

Ayla den 2 Septemper!

Hej idag så red jag ut med mamma. Det gick bra men tänkte in te så mycket på formen och jobbade henne inte så mycket.

Dagen idag

Så tänkte jag ta en lung och mysig tur ut i skogen och bara ta det lungt6 då hon gick så hårt i går.

Resultat 1 Septemper

Idag så var Ayla på ett toppen humör.
När vi kom fram så satt vi i bilen ett tag innan vi gick ut och lastade av henne. På framridningen så var hon lite seg och ville inte riktigt gå framåt. Väll inne på banan, så var hon mycket mera framåt. Tyckte det gick jätte bra hon lyssnade bra på skänklarna, men hon blev lite ostadig i formen ibland. Och slutade på 62,500& 175 p.Men ingen placering tyvär. Sen så lastade vi in henne i transporten ett tag innan Lb.
Efterca 1 halvtimme så lastade vi ur henne. På framridningen så var hon nu mycket piggare. Red igenom Lb en gång gick sådär, då det var väldigt mycket hästar inne i ridhuset. Gjorde sedan lite övergångar och tempoväxlingar. Inne på banan. Så tyckte jag att det gick bra. Var lite segare och ostadig delviss, men mest tyckte jag att det gick bra. Slutade där på med 60,630% 176 p. Riktigt nöjd nu är det bara att tagga om till nästa tävlingar i helgen.
Vart inga bilder då vi glömde kameran hemma.

Dagen innan tävling!

Dagen innan tävling så badar jag nästan alltid Ayla i fall det inte är jätte kallt. Jag brukar rida igenom dom program jag ska rida 2 gånger i fall det är dressyr i fall det är hoppning så tar jag det lungt. Efter jag ridit så gör jag rent sadeln, smörjer träns,stigläder,stövlar och stropparna på sadeln. Sen så byter jag schabrak till ett vitt i fall det är dressyr. jag packar transporten så det är klart när vi ska åka nästa dag. När Ayla har torkat så borstar jag av henne. När jag gjort det så får hon gå in i boxen annars så sätter jag på henne ett täcke om hon ska gå ut. På morgonen när jag vaknar så äter jag lite frukost, när jag går ut så har Ayla varit ute ett tag så jag tar in henne. Och så knoppar jag henne och borstar lite till. Sen så lastar vi och sedan bär det av till tävlingen.
Så ser det ut för mig en tävlings dag.


1 Septemper

Hej på ewr en ny månad nu då, Idag så är det ju tävling är sjukt taggad. Så ni får resultatet när jag kommer hem.

RSS 2.0