Livett 31 Januari! <3

Träningen idag gick jätte bra, hon var för det mesta jätte fin. I början så skulle jag skritta i en liten fyrkant och göra framdelsvändningar som gick toppen. Sen skulle jag rida tyo snett i genom och flytta bakdelen men ha kvar ansiktet mot punkten jag skulle det gick ibland bra men iblan så vart det bara fel typ... i galoppen så skulle jag på långsidorna lägga en 10 meters volt och sen få in på den stora volten det gick jätte bra. Jag är jätte nöjd över träningen skrev lute kortfattat men men. Under dagen så hade mamma redan gått en promenad med Ayla så jag borstade henne bara <3
Måste ta nya bilder.

3 saker ni kanske inte visste om mig!

  • Jag älskar choklad <3
  • Jag har 3 syskon <3
  • Jag hatar bollspel tex fotboll eller handboll.
Winter

Sista Januari! <3

Sista Januari redan... idag så är det dressyrträning för Cicci, hade tänkt att gå en promenad med Ayla också nu när allt haf smällt bort så det passar bra.
Hihi HERREGUD säger jag bara

30 Januari!

Idag så blir det ingen vila hon var så j#vla pigg igår så rider idag också rider evetuellt i ridhuset.

Pigg Häääst!

Livett var ut pigg idag allting var läskigt typ, Skrit jobbade henne rätt så länge mycket skänkelvikningar och framdelsvändningsr som gick jätte bra. I traven så var allt läskigt i just vänster varv men i höger så var nästan inget läskigt i vänster så var hon spänd och koll på allt så kunde knappt kobba henne någe. Men i höger varv så var hon jättefin sprang i väg lite då och då men annars så var hon jätte fin. I galoppen så var hon lite lugnare hon gick i en fin form och red mycket på volt. Travde sedan av lite och så snurrade jag henne eller vad man säger. Tog sen in Ayla borstade, gosade och lindade hennes ben också och så fick hon massa godis hihi.
 

Veckoplanering!

Livett:
Måndag: Vila
 
Tisdag: Banan
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Dressyrträning eller ridhuset
 
Fredag: Ut/banan
 
Lördag: Ridhuset
 
Söndag: Ridhuset
 
Ayla borsas varje dag, och går promenader och släpps i ridhuset några gånger i veckan.

SAKNADEN ÄR STOR!! <3


29 Januari! :D

Igår kom Hööks katalogen såg riktigt mycket läckra saker. Men idag så rider jag Livett på banan eller i ridhuset, Ayla ska släppas lös i ridhuset så hon får springa av sig lite.

Schabrak gold medel

Detta schabraket var snygg, särskilt det vita det var det jag fasnade för lite extra. Det var bra färg kommbinationer och märket var snyggt. Det blå tyckte jag var sådär inte lika snyggt som det vita. Det finns HÄR för 279 kr.

28 Januari

Hej, idag så får Livett vila, ska borsta igenom Ayla odentligt också.

Just nu...

Sitter jag på hästryggen

27 Januari

Godmorning, ska försöka fixa lite inlägg här nupå morgonen idag så ris´der jag i ridhuset, sen så ska vi åka skidor ska också tillbaka till ishallen och kolla på konståkning ;)

Dagen idag!

Har varit fullspäckad först så var jag på hindersmässan, sen så kollade jag på tävlingen på Berhn. Sen när jag kom hem så red jag barbacka på Livett i början så var det lite skumpigt men sen så hittade jag balansen  och satt mjukt och gungade med. I skritten så gjordejag mycket skänkelvikningar det gick super, i traven red jag mest i höger varv men också i vänster i höger så gjorde jag mycket volter och ställde och böjde henne för hon är völdigt stel i just höger men det gick bra. I galoppen så var hon mest fin men ibland så vart hon rätt så stark gjorde många små volter så att hon skulle bli lugnare och lyssna på mig. Sen så travde jag av henne och så fick hon skritta på långa tyglar som hon ville. Tog sen in Ayla och borstade henne lindade på stallbandage och gossade mest bara.

26 Januari

Hej, idag så ska jag nog rida i hagen eller i ridhuset vi får se. Ska också åka och kolla på några av mina klubbkamrater tävlt här i Örebro i konståkning då.

Visste du att...

Jag älskar att knäcka både min fingrar och tår.
 
Jag är 1,64 cm
 
Ayla är min allra bästa vän.'
 

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN!

Ida:

Har du tänkt att köpe en ny häst/ponny eller ska du bara köra Ayla? Nej jag ska inte köpe någon ny ponny/häst för rider Livett nu mammas häst men är typ min nu, sen så ska jag ta över vår unghäst Lifetime eller om jag köper en häst när jag blivit lite större, men kommer självklart ha kvar Ayla och köra och ha kul med henne.
 
 Hur kom det sig att du ville börja rida när du var liten? I hela mitt liv så har vi haft hästar så jag testa att rida på mammas häst och jag tyckte det var jätte kul så jag har fortsatt enda sen des.
 
Amanda

Ska du tävla Livett? Ja det ska jag mest i dressyr men också hoppning.
 
Hur länge har du haft häst? Jag har haft häst eller ja ponny då enda sen jag var ca 6-7 år ungefär men har växt upp med hästar i hela mitt liv så att säga.
 
Alice:

Vär är det bästa du vet? Hmm det är nog hästar haha :P
 
Lovisa:
 
Vad är det högsra du har hoppat? Det högsta jag har hoppat är ca 1.05 cm.
 
Hur gammal är Ayla? Ayla blir 7 år i år.
 
 
 
 
 
 

25 Januari

Hej, idag så är det frilufsdag i skolan sen så ska mjag gå på bio rider i ridhuset idag som vanligt XD

ISKALLT!

Idag så var det verkligen iskallt. Men när jag kom hem så gick jag in och tog på mig ordentligt sen så släppte jag Ayla och Jackie i ridhuset eftersom Ayla behandlades igår så var hon inte den piggaste, med Jackie sprang han borstade och grejade lite med Ayla sen hon var så gosig. Tog sen in Livett borstade och ja det vanliga red sen i ridhuset tyckte det gick jätte bra faktiskt hon var i fin form inprencipt hela tiden. Red mest runt och så gjorde en del ökningar och övergångar som gick kanon i slutet så lät jag henne trav i en låg form samma i skritten. Sen fick hon skritta på långa tyglar.
 

24 Januari

Godmorgon, idag så rider jag i ridhuset ska släppa Ayla i ridhuset också. Föresten igår var mamma med Ayla på ATG det gick bra nu är hon bara 0,5 halt så om 2 veckor är hon nog inte halt längre :D


FRÅGESTUND

Kör på med en frågestund fråga vad ni vill , vd som helst kom igen nu fråga på.
 

BILDBOMB PÅ ALLT MÖJLIGT


Dressyrträningen 22 Januari 2013

Gårdagens dressyrträning gick helt okej, hon var dunder pigg verkligen så helt okej gick det.
När tränimgen började så gjorde vi övergångar trav till skritt osv till en början så gick det sådär hon var pigg och ville bara springa typ. Men sen så vart hon lugnare och gick i en fin och bra form, vi gjorden skänkelvikningar på långsidan det gick jätte bra verkligen dom var perfekta hon flyttade sig lite för mycket ibland men det gjorde inte så mycket. Vi övade sedan uppridningar med 10 meters volt på 2 ställen på medielinjen och där var hon lite för pigg med ändå rätt så fin. Gjorde sedan så klassiska bakdelsvändningar i en fyrkan och dom var jätte bra, sen så skrittade jag av henne var helt genomfryst efteråt mina ben var isbitar kindrena också.

23 Januari

Hej, idag så vilar Livett få se vad jag gör med Ayla det beror på vad jag hinner, för ska på konståkning också.

Mer i morgon

Träningen idag gick helt okej mer får ni i morgon...

ups!

Min dator krånglade igår så inte nån bra uppdatering idag. Men är dressyrträning för cicci idag.


Hööks vårkollektion 2013

Tycket allt var super snyggt, fast mindre om stövlarna dom var inte så snygga.
'
 

Provridning och väldigt gammla bilder!

Här är 2 st bilder från när jag provrider Ayla gud tur att man utvecklas ellerhur? och sen 2 st andra ur gammla bilder.
Andra gammla bilder
 

21 Januari!

Haaj, idag så rider jag i ridhuset och så ska jag borsta och gosa med Ayla. :D
<3 Saknar dig Douglas <3

PROMENAD!!

Idag så gick jag en lång och mysig promenad med Ayla vi gick runt skogen så vi gick ganska långt, men mysigt var det. Det blev ingen ridning idag vet inte varför men det vart ingen.

Dougals <3

Dougals var min allra första ponny han var en liten busig A-ponny, vi köpte honom eller det var inte vi utan rättare sagt min mormor som köpte honom för han bodde på en ridskola men alla andra ponnysarna var så dumma mot honom så mormor köpte honom då. Jag var ju så liten då så att vi red mest bara för att det var kul ci var på någon pay and jump då och då på ca 20 cm hihi har kvar rosetterna sen dess som det står Douglas 20 cm pay and jump på. Men nu är han uppe på dom evigt gröna ängarna han fick fång flera gånger om, han fick det en gång på vinterna tror han hade ätit rötter eller nåt som inte var bra för honom och han led så så vi tog bort honom då. Grät flera dagar i sträck minns jag saknar honom så otroligt mycket han bettyde jätte mycket för mig. <3
 Det är den svart vita hästen.
 
 

plågas

Min kompis sitter och gör flätor på mig gör onnnt!!


20 Januari 2013

Hej, idag så vill jag rida men får se hur det blir med det, rider i sånna fall i ridhuset och tänkte släppa lös Ayla i ridhuset så att hon får springa av sig lite. :D idag blir det bättre uppdatering en vad det vart igår lovar.
 

Dagen!

Hej, idag får dom vila det är iskallt och kommer bara att sitta och frysa om jag rider så jag struntar i det idag. :D <3


Lär dig göra korrekta skolor- med volter

Genom att använda volter kan du få bättre känsla för hur hästen ska gå i skolorna. Beridaren Martin Ågevall ger bra tips att ta med sig till hästryggen.

 

Tipstack till: Martin Ågevall
Text: Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson
  
Hur böjd ska hästen vara i en öppna eller sluta? Hur många spår var det nu igen hovarna skulle gå på? För oss som har svårt att rida på sifferfakta, och som hellre rider på känsla, är beridaren Martin Ågevalls övning suverän. Den visar nämligen hur hästen ska gå med hjälp av en volt. Fast det är klart, man måste minnas att det ska vara en åttametersvolt...
  
Böjd i bålen
Öppnan är grunden till alla skolor, en övning där man kommer åt det inre bakbenet. 
- Hästen måste gå från innerskänkeln och ut till ytter, och böja bålen. Det är först då du når det inre bakbenet, säger Martin.
Han tipsar om att man absolut ska ha koll på hästens ytterbog. 
- Hästen vill gärna förböja sig i halsen, vara rak i kroppen och skjuta ut ytterbogen. Då försvinner all kraft. Om du tappar ytterbogen, vilket är vanligt eftersom hästar är bekväma, ställ över utåt. Fortsätt sedan att driva mot yttertygeln och ställ sedan försiktigt tillbaka i ganaschen inåt. Men inte förrän det känns som om du fått tag på yttersidan.
Man ska inte ha för mycket ställning i halsen utan forma runt innerskänkeln. 
- Det är superbasic, man ska jobba med innerskänkeln som om man red för att göra volten större. Ytterskänkeln förhindrar att volten blir större.
Martin vill hellre att vi ger en kraftigare impuls en gång än att det blir "klämmigt". 
- Man vill ha hästen snabb, mjuk och smidig i sidan - och det får du inte om du blir nötande. Tänk som en tvättsvamp, ge impulser hela tiden, prova med lättare impuls. Klämmer du kommer hästen att klämma tillbaka. Du ska vara snabb och mjuk i handen, och kvick i skänkeln.

 

Gör så här:
Skiss A.
Börja jobba efter fyrkantsspåret. För att få rätt ställning och böjning, lägg en åttametersvolt i hörnet. I den volten har du samma böjning som i en korrekt öppna eller sluta. Rid in i öppnan som ett första steg av ett andra voltvarv; rid sedan rakt fram men ta med böjningen in i öppnan. Rid inte på hela långsidan utan om du tappar hästen, lägg en ny volt i stället. Det ska vara kvalitet, inte kvantitet.
  
Skiss B (se bläddringsfunktionen i toppen av sidan).
När du ska rida sluta, gör på samma sätt med åttametersvolten. Men nu ska du "ta med dig" sista steget av volten och rida ut längs med långsidan. Frambenen och huvudet ska vara parallella med sargen och baken vara något innanför.
   
Skiss C (se bläddringsfunktionen i toppen av sidan)

Nu kan du prova på en diagonalsluta. Tänk öppna genom hörnet, fånga upp på ytter och gå sedan in i sluta. Tappar du hästen kan du rida några meter i öppna - och sedan gå in i sluta igen.


18 Januari

Hej, idag så har jag faktiskt ingen anning vad jag ska göra vi får se. <3
Min älskling <3
 

Lite ändringar!

Hej, idag så skulle jag egentligen bara rida vanligt eller vad man ska säga. Men det var en som gav återbud så jag var i stället med på Cicci Brage träningen. Men i alla fall när jag kom hem så tog jag direkt in Ayla och borstade henne ordentligt så nu blänker hon <3 gick sen med hennne lite på vägen. <3 tog sen in Livett borstade, lindade sadlade och ja allt sen så gick jag in i ridhuset. Red fram i ca en kvart med både trav och galopp och skritt såklart. När träningen började så skulle jag ha henne fel ställd i båda varven det gick bra. Sen så skulle jag göra skänkelvikningar på långsidan och lägga en volt på långsidans mitten det gick sådär i höger men i vänster så var hon jätte fin. Vi gjorde mycket övergångar och uppridningar det gick kanon. Så jag är nöjd över hela träningen.

<3

Du kommer alltid vara min bästa vän, och du kommer alltid vara min favorit ponny/häst . <3

17 Januari 2013

Godmorgon, idag så ska jag rida ett dressyrpass i ridhuset och jobba henne mycket när jag sitter ner. Ayla ska borstas igenom ordentligt och bara gossa, tror jag också går en promenad med henne. :D
Hihi plutten! <3

Visste ni att...

Livett måste alltid klia sig på en när man precis tagit av henne tränset :P

PLUGGAR

SO!!!


Sorry för dålig bloggning igår!

Igår så blev det ingen bloggning pga skolan och att jag red och var i stallet så jag säger förlåt för det. Men igår så red jag Livett i ridhuset det gick jätte bra tycker jag hon lyssnade på mig vi gjorde mycket mjuksidesrörelser eller vad man ska säga. Borstade och gossade med Ayla också min prinssesa! <3 <3 Tycker synd om henne min lila plut.
 
Idag så blir det att Livett vilar och så borstar Ayla i alla fall.
Vinter mulle

Vem är Livett egentligen?

Har fått in en del frågor om Livett så tänkte skriva lite om henne.
Livett är ett sto 156 mkh 15 år och en halvblods arab. Livett är mammas häst fast nu rider jag ju henne, mamma har fött upp henne här hennes mamma Sofie har också bott här men är nu i himlen :(. Hon har väldigt med energi i sig och är fräch. Mamma har tävlat med henne upp till L:A med placeringar och vinster upp till Lb. Hon älskar verkligen att hoppa det är det hon brinner för mest med har inte startat någon hopptävling för mamma är inte så intresserad. Namnet då det är en livlig historia det, Livett när hon föddes så vet jag inte var det var men någonting var det, hon fick åka in till sjukhuset och där oppererade de henne akut hon höll på att dö en litet nyfött föl som inte levt länge ska dö nu dom fick ta upp hela magtarmen tror jag inte säker men nåt sånt var det :/ . Men som tur var överlevde hon därför fick hon namnet Livett fast med två T då. Jag och Livett ska ut på tävlingar nu till våren hoppa några pay and jumper och några Lc i dressyr och nån Lb också.
Hoppas ni fick veta det ni ville veta nu kommentera i fall ni fortfarande har några funderingar om henne.
 

Min älskade ponny!

Tog dom här bilderna för nån vecka sen på en promenad.

14 Januari

Hej igår så efter jag kommit hem från tävlingen så gick jag direkt ut till stallet mamma hade gått en promenad med Ayla förut så jag tog in henne gossade, borstade och lärde henne några små trix och ja sen så släppte jag ut henne igen. 
 
Idag så bli det att båda vilar från alllt åker konståkning på eftermiddagen också.
Vet du vad du är Ayla du är BÄST!! <3

14 Januari

Hej igår så efter jag kommit hem från tävlingen så gick jag direkt ut till stallet mamma hade gått en promenad med Ayla förut så jag tog in henne gossade, borstade och lärde henne några små trix och ja sen så släppte jag ut henne igen. 
 
Idag så bli det att båda vilar från alllt åker konståkning på eftermiddagen också.
Vet du vad du är Ayla du är BÄST!! <3

Livett igår 12 Januari 2013

Igår så hoppade jag Livett i ridhuset det var jättekul. Hon är verkligen stark i hoppningen så man får ibland göra halr framför hindren så att hon inte ska dra iväg. Jag travde först över bommar fick ett bra flyt hela tiden vi hörjde lite.  Och där var hon inte så strak hon blir stark på lite högre höjder. Men när vi hade på det högsta jädrar vad stark hon vart där, man kännde knappt att hon hoppade hon tog inte i eller någonting men det var ju inte så jätte högt heller men jag är nöjd.
Sorry för dåliga bilder men dom är tagna i ett ridhus och så var det någon konstig inställning också så därav dålig kvalite.
 
 

På väg hem.

På väg hem nu från tävlingen det gick jätte bra tycker jag. Ramla en gång då men det gjorde inte så mycket. Helst nu så ska vi äta.


13 Januari

Hej svejs, idag så vilar Livett för jag är iväg och tävlar konståkning önska mig lycka till.

Just nu...

Så är jag på väg till konståkningstävlingen hoppas det går bra.

Dagens planer!

Hejsan på er, idag så rider jag Livett i ridhuset det får bli ridhuset ftrsom det inte går att rida någonananstans. Ayla bortstar jag bara idag och så igår så brstade igeno hennes huvud som var väldigt dammig haha särskilt bakom öronen.

RÖSTA på Sara

OS-silvermedaljören Sara Algotsson Ostholt är en av åtta kvarvarande kandidatersom kan ta hem Jerringpriset. Priset delas ut den 14 januari och omröstningen fortsätter nu fram till dess. De nominerade har även med sig de röster som de samlat på sig före sammanräkningen.
De åtta kandidaterna som kvarstår i omröstningen är:

-Lisa Nordén (triathlon, OS-silver, seger i VM-serien)

-Fredrik Lööf /Max Salminen (segling, OS-guld)


-Andre Myhrer (alpint, seger i slalomcupen i världscupen)


- Sara Algotsson Ostholt (fälttävlan OS-silver)


-Anna-Carin Ahlquist (bordtennis, guld och silver i Paralympics)


-Herrlandslaget i handboll (OS-silver)


-Zlatan Ibrahimovic (fotboll, skyttekung Serie A, landslagets lagkapten)


- Juniorlandslaget i ishockey (VM-guld)


 

HÄÄRR röster ni!!!


11 Januari

Idag så har jag sovmorgon skönt, rider Livett idag vet inte vart det får vi se. Får se vad jag gör med Ayla men någonting blir det i alla fall kanske springer och buser med henne i ridhuset det skulle vara jätte kul och så tar jag med kameran så ni frå några bus bilder haha :P xD så gör vi :D

Livett och Ayla 10 Januari

Skrev ett inlägg på mobilen mend et vill inte komma upp så om det kommer ett till så vet ni varför ;)
Idag så red jag Livett i ridhuset red med graman idag faktiskt första gången jag gjorde det men det gick bra. Travade mest gjorde massa övningar så att hon skulle bli mjuk i sidorna, hon var fin i formen i galoppen så gick hon jätte fint i höger varv men i vänster varv så vart hon rätt så srark så vänster galoppen ska vi öva på. När Livett var klar så tog jag in Ayla borstade henne, tog på henne liniment på korset och lindade hennes bakben och gosade massor srod och kollade lite när hon åt sin mat sötnos. Vart ite en promenad idag det var så mörkt skulle gått en innan jag red men så är det vi gör någe kul im orgon i stället. <3

Visste du att...

  • Jag älskar att sova -_- sover ädå inte sålänga kanske till 9 på moronen alltså.
  • Jag hatar att ducha
  • Det ända som är ur trist i stallet är att linda upp benlindor jätte tråkigt ;)

10 Januari

Hej, idag så rider jag i ridhuset eller på ridbanan beror på hur den känns. :D Ska gå en promenad med Ayla också och bara mysa.

ATG

Idag så var mamma i väg med Ayla till ATG, kunde inte följa med för var tvungen att gå till skolan. Men det gick bra dom sprutade in nåt i hennes ben i alla fall så att om nån/några veckor så är hon inte halt längre och vi kan böra köra in henne. ;D :) <3 min älskade ponny.

Dressyrträning

Hej, idag så var det ju dressyrträning för cicci det gick jätte bra i början men i slutet när hon bliv tröttare så vart hon stark och bara sprang typ. Vi gjorde kvartsframdelsvändningar det gick jätte bra hon korsade bra och så. Vi gjorde också massa övergångar skritt trav, trav galopp o.s.v men sen i slutet vart hon somsagt stark och ville bara springa.

Bloggar i från pappas mobil och har inte så bra bilder så det får bli en bild på mig.


Skola idag blää!

Somsagt skola idag igen blää säger jag bara. Men idag så är det dressyrtränimg med Livett dör Cicci Brage så får vi se hur det går. Ayla får vi se vad jag hittar på med henne idag.

Min älskade bebis

Ni kommer kanske inte att få höra namnet så mycket, men en sak är säker hon är MIN hon heter AYLA!!! <3

Promenad med Ayla

Fixade hela stallet nu på morgonen, och när Ayla hade ätit upp all sina mat så tog jag in henne borstade och fixade lite. Sen så gick vi ut på en promenad hon skötte sig bra och ville äta en tugga på alla granar vi gick förbi. Tog några bilder men har inte hunnit att ladda över dom en hon hade täns på sig så hon såg lite flashigare ut haha :P.

Är dom lika?

Just på dom här 2 bilderna tycker jag dom är lika, men inte så mycket annars.
Livett
Ayla

6 Januari

Hej, idag så skrittar jag Livett och går en lång mysig promenad med Ayla och leker med henne i ridhuset mysigt värre...<3
Du vet inte hur mycket jag älskar dig! <3 <333 AYLA är namnet
 

Gårdagens dressyrträning!

Gårdagensdressyr träning gick så himla bra. I början så var hon lite spänd och ville mestspringa i från arbetet. Men när jag satt mig ner i sadeln så kom hon ner till arbete, vi gjorde några skänkelvikningar som var helt klockrena jobbade också rätt så mycket på volt och att hon skulle komma ner i en bra och stadig form. I galoppen så vart hon lite stark men när jag galopperat några varv så lugnade hon ner sig i höger varv så var hon otroligt fin. När jag gick ner i trav igen så blev hon väldigt sressad så gjorde mycket avsakningar tills hon lugnat ner sig.
Vi släppte ju somsagt Ayla och Jackie i ridhuset sen och dom bara skenade i väg med massa konstiga hopp så ut som hon hade jätte roligt synd att jag inte fick det på bild bara.
från förra träningen

5 Januari

Hej, idag så är det dressyrträning igen skriver resultat senare om både igår och idag. Igår så släppte vi Ayla i ridhuset och jädrar vad hon sprang bockade och skenade skulle haft med kameran.


Aylas rygg! <3

Aylas rygg är alltså missbildad förmodligen medfött eller att det hänt nåt som föl. Koterna under sadeln är ihopväxta nertill mot magen. Det kan inte ha hänt under vår tid med henne för den smärtan skulle inte kunnat gå att missa. Det började för ett par månader sedan då mamma noterade att hon gärna tog korsgalopp efter hinder om vi hoppa på volt. Hon tänkte att det är väl nån muskel som är spänd och masserade henne. Det blev inte bättre och vi tog ut en equiterapeft. Hon tyckte att hon var öm i gaffelbandsfästena. Vi noterade oxå att hon sänkte höger kors lite grann vid longering. Det syntes inget när hon reds.Hon satte akupunkturnålar och så fick hon lite ultraljudsbehandling. Hade även en gubbe ute som behandlar muskler med gummiklubber. Vi tyckte dock inte att det blev nån förbättring och mamma tyckte det var bäst att åka o kolla upp henne på klinik om hon hade blivit inflammerad i nån led pga av nån muskelspänning hon hade. Vi har ju höjt ribban på hennes träning det sista halvåret.
 
På kliniken släktes hältan när knäna var bedövade så hon var alltså inflammerad i sina bakknän. De ville också bara dra en plåt på ryggen för att vara säkra på att det inte var nåt där. Vilket det alltså var. Det är en så pass ful missbildning så de tyckte inte att hon skulle brukas som ridhäst längre :( de dömde alltså ut henne direkt. 
På vägen hem så tänkte mamma på om hon kanske kunde fungera som körhäst iallafall, det är ju iallafall en helt annan belastning. Vetrinärerna tyckte att det iallafall var värt en försök om vi ville det. Men först ska vi behandla hennes bakknän så hon blir ohalt innan vi kan börja med inkörning. Hon ska in på onsdag nästa vecka och behandla knäna. 
 
Med facit i handen så har vi ju sista halvåtet höjt hennes träning och det var väl ett halvår bakknäna klarade sig innan de blev för ansträngda förmodligen pga ryggen. Och nu förstår man ju oxå varför Ayla har verkat osäker när vi har höjt o breddat oxrar till henne. Hon har ju helt enkelt kännt att ryggen inte klarar det. Känns ju väldigt bra att vi inte pressat henne utan sänkt och låtit henne komma på lägre........
 
Att köpa nån ny d-ponny känns idagsläget inte aktuellt, eftersom jag är rätt lång och faktiskt passar bättre på stor häst. Nu har ju vi mammas gamla tävlingshäst också som jag håller på att lära mig att hitta knapparna på. Hon är väldigt känslig. Och sedan känns det ju så stort att tävla bland vuxna , jag blir ju faktiskt 13  i år.
 
Vi ska efter alla röda dagar kontakta nån vet som är speciallist på ryggar och försöka få fram hur pass ont hon har av en ryttare igentligen. Tycker att hon borde vissat nånting,  hon har ju aldrig gjort nånting och alltid positiv till arbete. Om hon kanske iallafall kan skogsridas utan krav nån gång i vecka o köras ett par dagar. Kanske hon kan ha nån liten lätt ryttare på sig o hålla sig på nivån som vi var på för ett år sedan iallafall. Vi får se helt enkelt vad som händer och sker med tiden. Viktigast nu är att hon ska bli ohalt iallafall och det viktigast är ju inte o tävla o träna huvudsaken är att vi kan ha kvar henne o hitta på nåt som hon kan göra . ( jag har ju Livett mammas häst som är 15 år att skogsrida,träna och tävla med. )
 
Så om du vet nån som har nån sele och vagn tillsalu passande d - ponny hör gärna av dig.
 
Om du fortfarande har några fråger så kommentera detta inlägg. :D 
 
 

På väg ut till stallet! :)




4 December!

Hej, idag så är det dressyrträning för Cicci, får se hur det går får se hur jag gör med Ayla om jag går med henne på banan eller på vägen.

Dagen idag!

Hej, idag så red jag Livett i ridhuset jag tyckte inte det gick så jätte bra hon var väldigt spänd och jätte pigg. Det kan bero på att vi provade ett nyt träns på henne idag. Men skrittade i ca 10 min kortade upp tyglarna och jobbade henne i skritt några varv. Travde igång sen och hon gick mest med huvudet uppe i vädret men efter ett litet tag så kom hon ner i en rätt så bra form. Tog lite galopp med avsakningar i hon lyssnade rätt så bra men ibland så kunde . man knappt få stopp på henne. Skrittade sedan av henne på vägen. Hämtade in Ayla sen och borstde av henne och gick ut på en promanad vart inga bilder glömdet helt bort det, gick en bit tills det blev för halt på vägen, hon ville  hela tiden stanna och lukta på andras hästars skit min lila plutt. När vi kom hem så gav kag hästarna mat och så gick jag in.

Mina mål 2013!

 
Komma ut på några tävlingar med Livett och kanske till och med komma placerad.
 
Hitta Livett så vi får ett bra samspel.
 
Att vi ska försöka köra in Ayla.
 
Stå mera hopp inom konståkningen.
 
Komma på pallen i b-klasserna nu när jag precis kommit upp ett snäpp.
 

3 Januari

Hejsan, idag så rider jag Livett i ridhuset eller på vägen får se, tar och går en mysig promenad med Ayla också bilder kommer kanske. Ska även fixa några önskeinlägg lite senare.
Du är det bästa som har hänt mig! <3 <3 älskar dig Ayla.

2 januari

Idag så vilar livett och så får Ayla bara vara hpay idag så vet inte vad jag ska hitta på vi får se. :D


Mitt år 2012

Har tävlat min första tävling på Ayla, slår höjd rekorg med Ayla(1.03 cm), Har tävlart min första riktigr hopptävling, slåt %-rekord, Byt skola, fyllt 12 år, hafr första våren med Ayla, Vi har fått veta att Aylas rygg ät misbildad så jag kan aldrig träna eller tävla henne mer kan bara skogsrida :(, har börjar ridit Livett mer och mer, Vår kanin har fått åkt upp till himelen, Fått nya många vänner, Skaffa denna bloggen, hoppat terräng första gången med Ayla. Några av sakerna från 2012.
 
Detta väntas  2013
  • Komma ut på tävlingar med Livett.
  • Köra in Ayla
  • Bara ha skoj med min underbra Ayla.
  • Jag fyller 13 år.

Visste ni att...

  • Vi ska köra in Ayla .
  • jag ska till Göteborg horse show.
  • Jag sjunger i duchen.
  • Jag kommer säkerligen satsa på Livett även fast hon är häst och inte ponny. Och med Ayla kommer jag bara ha kul med i skogen.
Bilden säger ALLT!

1 JANUARI 2013

2013, nudå vaknade precis idag så blir det att smörja allt och kanske gå en promenad med Ayla annars så borstar jag och då med henne.

såhär så det ut, för ett tag sen! :)

RSS 2.0