HTTP://JAOL.BLOGG:SE

Hej, efter mycket velande fram och tillbaka så har jag nu bestämt mig för att byta bloggadress. Myponnyy låter väldigt fånigt enligt mig så det är därför jag byter till Http://jaol.blogg.se som står för Josefin, Ayla och Livett ;) så kika in där istället vetja designen är inte riktigt klar än men den kommer! 
Http://jaol.blogg.se!!!!
 

24 Juli! :)

Hej, idag så ska vi köra Ayla och så ska hon behandlas är det tänkt. Sen ska somsagt min morbror hjälpa mig med en ny header frächa upp den lite så det ska bli kul! :D
 

Hej igen!

Ligger i sängen nu och har jätte tråkigt kan nästan inte gå in på datorn den är jätte seg verkligen så får blogg på mobilen. Var ute förut i stallet och behandlade Ayla behandlade bara rumpan idag 10 min på båda sidorna. I morgon så ska min morbror fixa lite med en ny header till mig spännande, men vi höres! :)
 

Tisdag :)

Hej, idag så spenderar jag dagen mest vid mormor och morfars sommarstuga. När jag kommer hem ska Ayla behandlas och så ska jag kanske göra något med henne det får vi se. Nu ska jag gå och bada så vi hörs under dagen! :)


Sitter i bilen..

På väg till mormor och morfar ska sova där i natt. Va i stallet i morse behandlade Ayla och bara myste, nu har hon blivit jätte svullen i ögat så hon knappt kan titta så jag tog på nåt som pappa använder till hans ögon :) så hoppas att det blir bättre så nu blir det flugghuva ett tag! :D


22 Juli! :D

Hej, idag så ska Ayla få vila hon ska bara behandlas sen ska jag nog också rycka hennes och Livetts man är tänkt så får se hur det blir är inte så bra på det ;) Annars så ska jag nog inte göra någe speciellt.
 
 

21 Juli! :)

Hej, idag så longerade jag Ayla för att se hur hon rörde sig det gick jätte bra hon var pigg och framåt! Har också smörjt Livett och Aylas träns och mina stövlar så nu är det mesta smörjt.

Igår så körde vi Ayla i ridhuset det gick hur bra som helst behandlade henne också. Satte också på liniment på hennes rumpa och knän :) nu ska jag gå ut och rända ogräs på ridbanan :/


Saker du kanske inte visste om mig <3

  • I stallet så är det tråkigaste som finns att behandla man står bara med en apparat på en av hästens kroppsdelar i ca 30 min och inte gör någonting bara står där med biolighten i handen, men vad gör man inte för sin ponny plutt <3
  • varje dag så är jag i alla fall minst 2 timmar i stallet det beror på vad jag ska göra om jag bara ska behandla Ayla och borsta henne så är det 2 timmar, men om jag ska både rida Livett , longera, tömköra eller köra Ayla så tar väl det 4-5 timmar :)
  • Jag blir väldigt lätt uttråkad?
  • Jag älskar serien One tree hill? kollar typ 2 avsnitt nästan varje dag. :)
 

20 juli! :D

Hej, idag så ska vi köra Ayla och så ska jag behandla henne! Livett ska jag inte göra något med. Vi ska också till mormor och morfar och äta lunch så jag ska nog göra Ayla på morgonen innan vi åker dit. :)
 

Dagen idag! :D


 
Hej, idag så gick jag en ganska lång promenad med Ayla på ca 1 timme vi gick en sväng i skogen. Tänkte gå till en liten damm där hon kunde plaska lite men den var tom alltså det var inget vatten i men det har ju varit så  varmt nu på sistonde så det har väl försvunnit men den kommer väl tillbaka när det regnar. Men behandlade henne också. Livett borstade jag bara av en sväng och friserade henne lite. Annars så har jag inte gjort ett dugg! :)
 
 
 

Musik jag gillar.

Det brukar ju alltid vara massa hästsaker här på bloggen men nu hade jag tänkt att lägga upp lite musik jag gillar :D
 
 
 
 
 
 
 

19 juli!

Hej, idag så ska Ayla behandlas som vanligt och så ska vi gå en promenad. Livett har ju sin vila nu så hon ska jag bara borsta och kanske rycka manen den börjar bli rätt så lång nu. :)
 

Stallet!

Hej har varit i stallet nu ett tag behandlat, bortsat och sånt som behövs. Behandlade Ayla och borstade henne borstade också igenom Livett ordentligt. Ska gå en promenad med Ayla lite senare när det är svalare är jätte varmt nu! Ska nog gå ut och bada nu så vi hörs! :)
 

Hejsan hoppsan

Sitter nu och väntar på mat, vi har precis vart ute och gått med deras hundar Loke och Texas. När jag kommer hem ska Ayla behandlas och sen kommer min bästa kompis och sover över tror vi ska sova i tält thihi! :D


17 Juli!

Hej, idag så har ju Livett gått på sin sommarvila och Ayla vilar idag också ska bara behandla Ayla så en rätt så slapp dag ska till mormor och morfars kompis också. 
 

Barbacka!

Hej, idag så red jag barbacka på Livett i ridhuset det var jätte längesen jag red barbacka så jag hade inte den bästa balansen :P. Men det gick jätte bra hon var jätte fin i formen och allt! I traven så red jag mest på volter gjorde volter vi varanan bokstav hon var jätte fin. I galoppen så gjorde jag detsamma men inte så mycket där red jag mest på fyrkanten där var hon lite stark men lugnade ner sig efter ett tag. När jag var klar med Livett så körda jag och mamma Ayla idag så gick jag brevid men grimma och grimskaft medans mamma satt i vagnen hon skötte sig bra där också! :D
 

Ny header!

Vet ni någon som kan göra snygga och bra headers? behöver verkligen en ny den här är från när jag startade bloggen så det skulle passa fint med en ny disign och header. Om ni vet någon så kan ni väl kommentera eller mejla till [email protected] är ni snälla. :)
 

16 juli!

Hej, idag så tror jag att vi ska köra Ayla annars så går jag en promenad med henne. Livett ska jag rida i ridhuset ska nog rida barbacka det var jätte längesedan och ska behandla Ayla också! :D
 

Ändringar och ridpasset.

Det har blivit lite ändringar i veckoplaneringen jag och mamma har bestämt att Livett ska få sin vila på Onsdag så jag rider henne i morgon ocg sen får hon sin sommarvila i ca 1-1,5 vecka.
Men i morse så longerade jag Ayla det gick rätt så bra hon var pigg men hon var rätt så okoncentrerad och så vill hon helst dra sig in till mitten så då fick jag hjälpa till att hålla henne ute på volten men pisken jag höll den bara vid det stället som jag inte ville att hon skulle vara på. Behandlade henne efter jag hade longerat henne! 
Sen så red jag Livett det gick sådär hon var jätte okoncentrerad och var mer intresserd av det som hände runt om henne jag skrittade fram i sommarhagen skrittade ett varv den är säker 1-2 km runt om sen gick jag in på ridbanan där jag försökte jobba henne men det gick inge bra hon var bara i luften typ så jag ville inte bråka meed henne så jag red rätt så kravlöst.
 

Veckoplanering!

Måndag: Livett-banan, Ayla-longera
 
Tisdag: Livett-Ridhuset/Ut, Ayla-köras
 
Onsdag: Livett-ut, Ayla-Vila
 
Torsdag: Livett-Vila, Ayla- tömköra
 
Fredag: Livett-Ridhuset, Ayla-köras/promenad
 
Lördag: Livett-Ut/banan, Ayla-köras
 
Söndag: Livett-Vila, Ayla-Köras/Vila
 

15 Juli!

Hej, idag så ska jag rida Livett vet inte riktigt vart men det blir nog ridhuset eller banan det får vi se. Ayla ska jag behandla och longera eller tömköra det får vi också se!
 

Västervik

Hej, är just nu i Västervik tror att vi åker hem idag annars i morgon badade i havet igår och det var 17 grader iskallt var det! Om vi kommer hem idag så ska jag rida annars får dom vila.


Bästa mattan eller?

Har man inte bästa mattan? det var först min mormor och morfars men sen när dom flytade så fick jag den. För några månader sen så tittade jag under den och dåser jag att den heter matta Ayal coolt va? Haha helt slumpmässigt tänk att det finns en matta som heter Ayla :P
 

Önskeinlägg!

Ni får gärna kommer med lite Ideer om vad ni vill läsa om. Ibland så tar det lixom stopp i huvudet och man kommer inte på någonting så är det just nu. det kan tex vara ska jag ha en frågestund? åskitsinlägg? har ni några frågor? ja vad tycker ni kom med lite ideer! :D
 

13 Juli!

Hej, idag så vilar både Livett och Ayla då jag åker till Västervik kommer nog att komma lite live uppdate och kanske något tidsinställt får se! 
 

12 Juli!

Hej, idag så red jag Livett i ridhuset det gick gansla bra i början så var hon rätt så seg men piggnade till mot slutet red mycket ökningar som gick jätte bra. Gjorde också öppnor och skänkelvikningar som gick helt okej i galoppen så var hon jätte fin särskilt i vänster varv i höger var hon lite ur form ibland men annars så gick det jätte bra. 
Ayla gick jag en promenad med gick den lila rundan i skogen sprang lite med hene också och det gick super hon skötte sig som vanligt när vi hade gått proemenaden så behanlade jag henne. :)
 

Nu drar jag ut till stallet! :D

 

Tråkiiiigt!

Hej, sitter i bilen på väg till Stockholm snart framme. Red ut på Livett i morse det var inga bromsar och insekter så skönt! Det var ett tag sen jag red ut så det resulterade en jätte spänd häst och rätt så pigg häst så det gick inte och jobba henne! Efter lunch så körde vi Ayla idag utan träns och tömmar så vi gick med henne i grimma och grimskaft hon skötte sig jätte bra och var jätte duktig <3
 

Dagen idag!

Hej, imorse typ kl kvart i 9 så red jag Livett i ridhuset det går verkligen inte att rida ute för det kommer massa broms på än så det får bli ridhuset ett tag. Red i hoppsadeln det var ett tag sen brukar bara rida i den när jag hoppar. Det gick rätt så bra i början så var hon lite stel men så fort hon mjuknade blev hon jätte fin. Efter det så körde vi Ayla i ridhuset det gick jätte bra och då menar jag det det var ibland hon gick och böjde sig som en ostbåge men annars så gick det bra. Behandlade henne också! :)
 

Veckoplanering!

Måndag: Livett-Ridhuset, Ayla-Vila
 
Tisdag: Livett-banan, Ayla-Köras
 
Onsdag: Jag åker till Stockholm men innan jag åker så ska Livett få ett pass i ridhuset och Ayla ska köras.
 
Torsdag: Jag är i Stockholm så båda får vila.
 
Fredag: Jag är hemma så Livett-promenad/ut, Ayla-Promenad
 
Lördag: Vi är i Västervik så båda vilar!
 
Söndag: Vi kommer hem från Västervik men jag vet inte när vi kommer hem så vi får se vad jag gör med dom!
Så kommer våran vecka förhoppningsvis att se ut! :D
 

9 Juli!

Hello, idag så rider jag livett antagligen i ridhuset eller på banan vi får se tror att jag lägger ut några bommar som hon får trava över. Ayla ska köras och behandlas!
 

You are amazing!

idag på morgonen vi 9 så red jag ett lätt dressyrpass på Livett i ridhuset hon var rätt så fin stundtals men jag red mest runt gjorde inget speciellt eftersom hon har vilat i några dagar. Red mycket volter och serpentiner så att hon skulle bli mjukare i sidorna och det blev hon i slutet av ridpasset. I galoppen idag så var hon jätte fin där re3d jag mest på en volt och lite runt fyrkanten gjorde inget avancerat eller så! När jag hade svampat av henne så behandlade jag Ayla nu så har jag börjat att behandla rumpan så nu behandlar jag inte benen längre men när jag hade gjort en sidan av rumpan så ka hon sig ner :P ( Hon stod inne i boxen när jag behandlade) så jag lätt henne ligga ner så jag gick ut till stallet ca kl 3 och behandlade den andra sidan av rumpan och släppte ut henne i hagen! Hon fick vila idag det funkade beäst så. :D
 

Några sanningar om mig Ayla och Livett!

  • Ayla har alltid fluggtäcke på sig ute nu på sommaren, då hennes exem dämpas mycket mer med ett skydd för solen men hon har ju också på sig det för skydd för alla insekter.
  • Jag blir nästan aldrig riktigt brun först så blir jag jätte röd sen så dämpas det så det blir bara pytte lite brunt har värdens dåligaste pigment hehe ;)
  • När Livett var ett litet föl så opererades hon vet inte vad det var riktigt men det var något med tarmen det är därför hon heter Livett alltså livet men med två T men man säger inte livet utan Livett ja svårt förklarat men hoppas ni förstår ;)
denna bilden har jag på mitt skal till mobilen <3
 

8 Juli!

Hej, idag så har Livett fått sin lilla vila så idag så blir det nog ett pass i ridhuset :) Ayla ska köras som vanligt och behandlas! Och sen så ska jag nog ta och städa mitt rum det träkigaste på hela dagen alltså! -_-
 
 
 

8 Juli!

Hej, idag så har Livett fått sin lilla vila så idag så blir det nog ett pass i ridhuset :) Ayla ska köras som vanligt och behandlas! Och sen så ska jag nog ta och städa mitt rum det träkigaste på hela dagen alltså! -_-
 
 
 

Min och Livetts utveckling!

December 2012/Januari 2013
Februari 2013
MaRS 2013
April 2013
Maj 2013
Juni 2013/Juli 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7 Juli!

Hej, idag så vilar ju Livett och Ayla ska jag antingen köra med mamma eller gå en promenad med det beror på vad mamma säger och så ska hon behandlas det måste jag göra på morgonen/förmiddagen för efter lunch så ska vi på teater :)
 

VARMT! :D

Hej, just nu så ligger jag ute i solen det är så sjukt varmt men senare ska jag ta och gå ut till stallet och pyssla om Ayla behandla henne lite och sånt där Livett ska ju vila och jag tror att Cesilia rider Ayla lite lätt. :)


Morgonpigg!

Idag så var jag uppe med tuppen gick upp halv 7 för att hinna behandla Ayla och Livett och fixa i stallet innan jag skulle till en kompis. Smörjde Aylas träns som verkligen var välbehövligt vet inte när jag gjorde det sist så idag var det dags smörjde även mina ridstövlar dom brukar jag smörja efter nästan varje rispass som jag använder dom på för dom blir så skitiga efter passet! Nu så ska jag åka till mormor och morfar så vi hörs i morgon! :D


Morgonpigg!

Idag så var jag uppe med tuppen gick upp halv 7 för att hinna behandla Ayla och Livett och fixa i stallet innan jag skulle till en kompis. Smörjde Aylas träns som verkligen var välbehövligt vet inte när jag gjorde det sist så idag var det dags smörjde även mina ridstövlar dom brukar jag smörja efter nästan varje rispass som jag använder dom på för dom blir så skitiga efter passet! Nu så ska jag åka till mormor och morfar så vi hörs i morgon! :D


FREDAG!

Hej, idag så vilar Livett hon vilade igår också och ska vila Lördag och Söbdag med :) och Ayla vilar också idag men hon ska behandlas så jag har någe att göra ska nog också ta om smörja Aylas träns det tror jag behövs ;)
 

Stallet-check

Nu är jag precis inkommen från stallet båda 2 vilade idag helt och hållet borstade bara Ayla ordentligt och friserade henne lite. När mamma kom hem så släppte vi ut alla hästarna till hagen(dom har stått inne hela dagen för det var så mycket broms) så mockade vi och sånt som ska fixas! :)


The typical Livett och Ayla

Det här stämmer verkligen in på både Ayla och Livett!
 
 
 
 

3 Juli! :)

Hej, idag så är det dressyrträning igen fast idag är det för Cicci sen så ska Livett få vila Torsdag-Söndag så då får hon 4 dagars vila. Ayal ska vi väl köra som vanligt om inte annat hon ska också behandlas annars så ska jag inte göra någor mera kanske smörja lite.
 

Livett och Ayla idag!

Hej, idag så var det dressyrträning för mig och Livett för Maj-Karin har aldrig tränat för henne eller hört talas om henne så det var kul att träna för någon annan än bara Cicci. Men jag skulle börja med att bara rida runt så som jag brukar göra när jag rider själv så hon fick se hur vi ser ut eller vad man ska säga. Sen så red vi skänkelvikningar på diagonalen F till H och K till M i början så ville hon inte riktigt korsa men i slutet så gick hon jätte fint. Sen så övade vi lite på förvänd galopp det gick jätte bra det var bara någon gång hon bröt av men annars så gick det bra. I slutet så red jag på volten och där tänkte vi på formen och steget. :)

Sen efter lunch så tog jag in Ayla behandlade henne och lite så sen så körde vi henne lite ute idag så gick vi bara med grimma och grimskaft mamma ledde och jag satt i vagnen hon skötte sig jätte bra! :D


Hoppträningen igår!

Igår på hoppträningen så hoppade vi inte så högt utan vi körde mest lydnad men det gick bra hon var faktiskt inte så pigg men det trodde jag inte heller eftersom hon har gått jätte hårt dom senaste dagarna. Vi började med att hoppa klockan att det alltså är hinder vi hel timma, halv, kvart i och kvart över jag började i trav och sen så gjorde jag det i galopp det gick ganska bra hon var väldigt stark men annars så gick det bra. Sen hoppade vi en linje men ca 5 galoppsprång i mellan det gick jätte bra. Sen så red vi serpentinbågar fast med hinder då såklart där taggade hon till rejält och ledde till att hon blev stark men det gick bra. Och så hoppade vi enstaka hinder och sist bana på allt som gick super bra. :)


1Juli!

Idag så är fet hoppträning för mig och Livett vet inte riktigt när det var men någon gång på eftermiddagen/kvällen. Ayla ska jag behandla och så ska vi göra samma sak med henne som vi gjorde igår. :)
 

RSS 2.0